Αρωματοθεραπεία

Παραγωγή των ελαίων
Οι μέθοδοι παραγωγής των ελαίων είναι η απόσταξη, η εκχύλιση, η έκθλιψη και η απορρόφηση σε λίπος ή διαλύτες (βουτάνιο, διοξείδιο του άνθρακα) και χρησιμοποιούνται ανάλογα με το είδος του φυτού που έχουμε και του ελαίου που θέλουμε να παράγουμε.

Τρόποι χρήσης
Η χρήση τους είναι κυρίως εξωτερική με μασάζ, εισπνοές, σταγόνες στην μπανιέρα, κομπρέσες, καλλυντικά, αρωματικά χώρου κλπ, αλλά και εσωτερική με κατάποση ελαίων αναμιγμένων με βάμματα, βρώσιμα λάδια ή σε μορφή κάψουλας.

Προσοχή! Σε περιπτώσεις χρόνιων ασθενειών όπως επιληψία, υπόταση, πριν τη χρήση να παίρνετε ΠΑΝΤΑ την έγκριση γιατρού.
Άτομα με επιληπτικό ιστορικό δεν πρέπει να χρησιμοποιούν αιθέρια έλαια από μάραθο, ύσσωπο και φασκόμηλο. Επίσης, όταν χρησιμοποιείται ιεροβότανο δεν πρέπει να γίνεται χρήση αλκοόλ διότι προκαλεί κατάθλιψη.
Άτομα με υπέρταση πρέπει να αποφεύγουν αιθέρια έλαια όπως: ύσσωπο, δεντρολίβανο, φασκόμηλο και θυμάρι.

Εισπνοές: Συνίσταται κυρίως για παθήσεις του αναπνευστικού.
Μπορείτε να εισπνεύσετε απευθείας από το μπουκάλι κρατώντας το κάτω από τη μύτη και παίρνοντας μια βαθιά ανάσα.
Αλλιώς, σε μια λεκάνη ή ένα μπολ με ζεστό νερό, προσθέτουμε 4-8 σταγόνες από το αιθέριο έλαιο της προτίμησής μας και εισπνέουμε βαθιά από τη μύτη για περίπου 5 λεπτά.

Μασάζ: Τα έλαια να χρησιμοποιούνται αραιωμένα σε κατά πολύ μεγαλύτερη ποσότητα άοσμού λαδιού, κατά προτίμηση φυτικού, με αναλογία 3%. (5-6 σταγόνες ανά δύο κουτάλια της σούπας λάδι)
Προσθέτουμε σταγόνες ελαίου σε λάδι και κάνουμε μασάζ σε ολόκληρο το σώμα ή στην προβληματική περιοχή. Οι κινήσεις πρέπει να επικεντρώνονται στη μάλαξη των μυών, όχι της επιδερμίδας.

Κομπρέσες: 5 με 10 σταγόνες ελαίου σε ζεστό νερό, βρέχουμε ένα καθαρό κομμάτι ύφασμα, το στύβουμε και εφαρμόζουμε στην περιοχή που έχει ανάγκη.

Άρωμα στο χώρο: Σε ένα μικρό σκεύος με νερό, βάζουμε ένα ρεσό. Προσθέτουμε 6-10 σταγόνες αιθέριου ελαίου και ανάβουμε το κερί για να θερμανθεί το μίγμα.
Υπάρχουν ακόμα στην αγορά, ειδικές συσκευές αιθέριων ελαίων όπου θερμαίνουμε νερό με μερικές σταγόνες του ελαίου που επιθυμούμε κι αφήνουμε το άρωμα να επιδράσει ευεργετικά στη διάθεσή μας.

Στο μπάνιο: Αφού γεμίσουμε την μπανιέρα με ζεστό νερό, προσθέτουμε 6-15 σταγόνες του ελαίου της επιλογής μας και αναδεύουμε με το χέρι για να ισομεριστεί η ποσότητα σε όλη τη μπανιέρα. Ύστερα μπαίνουμε, κι απολαμβάνουμε τη χαλαρωτική επίδραση του ελαίου.

~ Τα έλαια πάντα πρέπει να επιλέγονται ανάλογα με την πάθηση! ~

Pages: 1 2 3 4 5 6
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

sixteen − 14 =