Κρυσταλλοθεραπεία

Σε όλες τις γυναίκες αρέσουν οι πολύτιμοι λίθοι και τα διαμάντια σε σημείο που πολλές δεν μπορούνε να αποχωριστούν τα κοσμήματά τους! Έχετε σκεφτεί όμως ότι ο λόγος μπορεί να μην είναι μονάχα αισθητικός;
Είναι αποδεδειγμένο ότι η κάθε πέτρα κρύβει δυνάμεις και ενέργεια που ίσως ταιριάζουν με αυτές κάποιου ατόμου. ’λλωστε οι λίθοι έχουν και θεραπευτικές ιδιότητες.
Η κρυσταλλοθεραπεία είναι μια ήπια φυσική μέθοδος θεραπείας όπως και τόσες άλλες (βλ. Αρωματοθεραπεία, Θεραπεία με Βότανα, κλπ) και βασίζεται στο ότι ανάλογα με το είδος, το σχήμα, το χρώμα, τη δομή και τη χημική σύνθεσή τους, οι διάφορες, πολύτιμες και μη, πέτρες μεταφέρουν την ενέργειά τους στα κύτταρα του ανθρώπου συμβάλλοντας έτσι στη θεραπεία του. Οι ιδιότητες αυτές των λίθων και η ευεργετική τους δύναμη, βασίζονται σε δύο κανόνες που έχει ορίσει η φύση:

Ηλεκτρομαγνητική Ενέργεια: Οι λίθοι εκπέμπουν ενέργεια. Όταν τοποθετηθούν στο κατάλληλο σημείο του σώματος, αυτή η ενέργεια, περνώντας μέσω των λεμφικών υγρών σε όλο το ανθρώπινο σώμα, ενεργοποιεί τις κυτταρικές λειτουργίες.

Η σύσταση των λίθων: Οι πέτρες και οι κρύσταλλοι, αποτελούνται από τα ίδια ανόργανα άλατα που υπάρχουν και στο σώμα μας και ελευθερώνουν μόρια σιδήρου, ψευδάργυρου και άλλων αλάτων. Η επίδρασή τους στον οργανισμό μας είναι παρόμοια με αυτή που δέχεται όταν παίρνουμε χάπια που περιέχουν αυτά τα στοιχεία.

Εδώ ταιριάζει το ρητό, «Συν Αθηνά και χείρα κίνει», καθώς, όπως υποστηρίζουν και οι ειδικοί, δεν είναι τόσο η δύναμη της πέτρας, όσο η αλληλεπίδραση ανάμεσα στον άνθρωπο και στην πέτρα που φέρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Σύμφωνα πάντα με τη θεωρία της κρυσταλλοθεραπείας, μπορεί να βρεθεί η πέτρα που ταιριάζει στο κάθε άτομο ώστε να χρησιμοποιηθεί η θετική της επίδραση στην ψυχοσύνθεσή του με έναν πολύ απλό τρόπο. Απλώς κρατώντας ένα λίθο κλεισμένο στη χούφτα μας για λίγο, θα αισθανθούμε ανεξήγητη ζωντάνια. Σε αντίθετη περίπτωση, ένα ψυχικό κενό.

Οι διάφορες διατάξεις και αγωγές της κρυσταλλοθεραπείας προσφέρουν συνήθως χαλάρωση, αλλά μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση πολλών προβλημάτων που σχετίζονται με το άγχος, με συναισθηματικό σοκ, με διάφορα ψυχολογικά τραύματα και γενικότερα με διάφορες προβληματικές καταστάσεις που χρίζουν αντιμετώπισης και επίλυσης. Βασικός στόχος της κρυσταλλοθεραπείας, είναι να βοηθήσει το άτομο να ξαναβρεί την αυτοπεποίθησή,να θέσει τις βάσεις για την ανάπτυξη αυτογνωσίας, να βοηθήσει σε προβλήματα ψυχοσωματικής φύσης αλλά και γενικότερα να αποτελέσει έναν εξαιρετικά χρήσιμο βοηθό στο μονοπάτι της προσωπικής εξέλιξης του κάθε ανθρώπου.



ΠΡΟΣΟΧΗ!! Η κρυσταλλοθεραπεία δεν μπορεί με κανέναν τρόπο να αντικαταστήσει την ιατρική ή φαρμακευτική αγωγή σε περίπτωση σοβαρής ασθένειας, μιας και είναι συμπληρωματική θεραπευτική μέθοδος.
Γι? αυτό, καλό θα ήταν να μην αποφεύγουμε τις απαραίτητες επισκέψεις στον γιατρό.

Ευεργετικές Πέτρες

Αζουρίτης
Οφελεί τα οστά, την σπλήνα, το δέρμα και τον θυρεοειδή. Φοριέται σαν δαχτυλίδι στο δεξί χέρι. (εικόνες:1, 2)

Αιματίτης
Σταματάει αιμορραγίες. Όταν τοποθετηθεί στο μέτωπο, ρίχνει τον πυρετό. Κατευνάζει συναισθηματικές εξάρσεις όπως π.χ. υστερία ή κατάθλιψη κλπ. Βοηθά στην ταχύτερη ανάπλαση των ιστών και στην σωστή λειτουργία των νεφρών και του κυκλοφοριακού. (εικόνα)

Ακουαμαρίνης
Ανακουφίζει από πονόδοντο, πονόλαιμο. Καταπολεμά τις νεφρικές παθήσεις. (εικόνα)

Αμέθυστος
Παρέχει ηρεμία. Καταπολεμά τα συμπτώματα της μέθης: στην αρχαιότητα, συνήθιζαν να τοποθετούν έναν αμέθυστο στον πάτο του κρασοπότηρου απ? όπου έπιναν, για να αποφύγουν την μέθη. Βοηθά εναντίον ασθενειών του πνεύμονα και του ύπατος και ενδυναμώνει την καρδιά. Τοποθετείται στο μέτωπο για να καταπολεμήσει πονοκέφαλο και ημικρανίες ή φοριέται κοντά στην καρδιά. (εικόνα)

Ασβεστίτης
Ωφελεί τα οστά και κυρίως τις αρθρώσεις, τα νεφρά, το ήπαρ, την καρδιά και την σπλήνα. Κατευνάζει προβλήματα αρθριτικών και νευρικού συστήματος. (εικόνα)

Αχάτης
Καταπολεμά τη μελαγχολία, το άγχος και το στρες. Προσφέρει σωματική δύναμη. Στην αρχαιότητα τον χρησιμοποιούσαν ως αντίδοτο σε τσίμπημα σκορπιού. (εικόνες: 1,2)

Γρανάτης
Βοηθά στην ορμονική ισορροπία και την γονιμότητα. Κατευνάζει τους πόνους της περιόδου και των αρθριτικών και καταπολεμά την κατάθλιψη. Καθαρίζει το αίμα, την καρδιά, τη σπλήνα και το ήπαρ.(εικόνα)

Διαμάντι
Βελτιώνει την όραση και βοηθά στην θεραπεία ασθενειών των ματιών. Έχει αντιπυρετικές ιδιότητες. Χαρίζει ψυχική δύναμη. Αυξάνει την αυτοπεποίθηση. Βοηθά στην θεραπεία ασθενειών που σχετίζονται με τα γεννητικά όργανα, τον εγκέφαλο και την καρδιά. (εικόνες:1, 2)

Ζαφείρι
Θεραπεύει εκζέματα, ημικρανίες και αναπνευστικά προβλήματα. (εικόνα)

Ηλίτης
Βοηθά στην καταπολέμηση ασθενειών του αίματος, καθώς και αιμορραγίες και βελτιώνει το κυκλοφοριακό.

Ίασπις
Βοηθά στη θεραπεία πολλών γυναικολογικών παθήσεων και κατευνάζει τους πόνους περιόδου. Βοηθά όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα με το στομάχι και το έντερο. Κατευνάζει το άγχος. Φοριέται στον λαιμό ή στην μέση.
Καφέ Ίασπις: Βοηθά στην καλή λειτουργία του ήπατος, των νεφρών και της σπλήνας. Βοηθά στο να κόψετε το κάπνισμα.
Πράσινος Ίασπις: Βοηθά στην καλή λειτουργία της καρδιάς και των πνευμόνων. (εικόνα)
Κόκκινος Ίασπις: Βοηθά στην αποτοξίνωση του αίματος και του ήπατος. (εικόνα)
Κίτρινος Ίασπις: Βοηθά στην καταπολέμηση ορμονικών προβλημάτων. (εικόνα)

Κεχριμπάρι
Ιδανικό για μασάζ κατά του στρες. Πολύ δυνατό για οποιαδήποτε θεραπεία αλλά κυρίως για θεραπεία ασθενειών του λάρυγγα και μολύνσεων των πνευμόνων και του αναπνευστικού. Στην αρχαιότητα θρυμματιζόταν και ανακατευόταν με μέλι και έλαιο τριαντάφυλλου και φτιαχνόταν θεραπευτική κρέμα για διάφορες ασθένειες. Θέλει προσοχή στην χρήση του! (εικόνα)

Κοράλλι
Καταπολεμά την αναιμία. Δυναμώνει το μυϊκό σύστημα. Κατευνάζει εφηβικές συναισθηματικές εξάρσεις. (εικόνα)

Λαζούλιθος (lapis lazuli)
Βοηθά στην καλή λειτουργία του αναπνευστικού. Καταπολεμά προβλήματα των πνευμόνων, του λάρυγγα, του νευρικού συστήματος και των αιμοκαθαρτικών οργάνων. Βοηθά στην αποτοξίνωση του αίματος. Ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα. Βοηθά στην καταπολέμηση προβλημάτων του θυρεοειδή και ασθενειών των οστών. (εικόνα)

Μαλαχίτης
Δρα ευεργετικά σε ανθρώπους με ευαίσθητο στομάχι και προβλήματα πέψης. Βοηθά στην καταπολέμηση γυναικολογικών παθήσεων, προβλημάτων του αναπνευστικού, των νεφρών, της όρασης, του ανοσοποιητικού συστήματος και του κυκλοφοριακού. Κατευνάζει πόνους των οστών και των μυών. (εικόνα)

Μαργαριτάρι
Κατά της μελαγχολίας. Διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα. Βελτιώνει την γενική κατάσταση του οργανισμού. (εικόνα)

Μάτι της Τίγρης
Βοηθά την λειτουργία της πέψης και συμβάλει στην καταπολέμηση του έλκους. Βελτιώνει την όραση. (εικόνα)

Νεφρίτης / Ζάντ
Βοηθά στην καλή λειτουργία των νεφρών, της καρδιάς, του νευρικού συστήματος, της σπλήνας και του ήπατος. Στην αρχαιότητα τον χρησιμοποιούσαν για θεραπεία στις πέτρες των νεφρών. (εικόνα)

Οπάλιο
Διεγείρει από το ανοσοποιητικό σύστημα. Προστατεύει από φλεγμονές. (εικόνα)

Οψιανός
Βελτιώνει την όραση και βοηθά στην καλή λειτουργία της πέψης και των εντέρων.

Πυρίτης
Βοηθά την καλή λειτουργία του κυκλοφοριακού, της όρασης, του εγκεφάλου και των ορμονών. Διευκολύνει την σωστή κυκλοφορία του οξυγόνου στο αίμα και τους πνεύμονες. Καταπολεμά προβλήματα της πέψης και γενικότερα του στομάχου.

Ρουμπίνι
Καταπολεμά τις φλεγμονές και τα συμπτώματα που προκαλούν άσθμα. Προστατεύει την καρδιά. Αυξάνει την ενεργητικότητα. Καθαρίζει το αίμα. Βοηθά σε περιπτώσεις υπερκόπωσης. (εικόνα)

Σάρδιο
Κατευνάζει τους πόνους του τοκετού. Βοηθά την καλή λειτουργία και υγεία της όρασης, της σπλήνας, της κύστης, των οστών και του κυκλοφοριακού.

Σεληνόλιθος
Κατευνάζει τα συμπτώματα της κλιμακτηρίου, τους πόνους περιόδου, καθυστερεί την φυσική φθορά του δέρματος, των μαλλιών και των ματιών. (εικόνα)

Σμαράγδι
Αντιπυρετικές και αναζωογονητικές ιδιότητες. Βοηθάει στο σταμάτημα της αιμορραγίας. Συνίσταται σε όσους έχουν πέτρα στα νεφρά. Είναι αντισηπτικός και αποτελεσματικός κατά των ασθενειών των ματιών και των εντέρων. (εικόνα)

Τιρκουάζ
Ενδυναμώνει και αναζωογονεί ολόκληρο το σώμα. Προστατεύει τα νεφρά από τις μολύνσεις. Βοηθά στην αντιμετώπιση αιμορραγιών. Χαρίζει ηρεμία και θετική σκέψη. Είναι αποτελεσματικός εναντίων ασθενειών και πόνων των οστών. Βοηθά στην καλή υγεία και λειτουργία του κυκλοφοριακού, των πνευμόνων και του ανοσοποιητικού συστήματος. (εικόνα)

Τοπάζι
Ανακουφίζει ρευματικούς πόνους. Συνίσταται για να συμβάλει στην καταπολέμηση ορμονικών διαταραχών, συναισθηματικών εξάρσων/κυκλοθυμίες, αϋπνία και προβλήματα με το νευρικό σύστημα και το κυκλοφοριακό. Βοηθά στην καλή όραση. Φοριέται στο αριστερό χέρι. (εικόνες: 1,2)

Τουρμαλίνης
Ο πράσινος Τουρμαλίνης, βοηθά στην καλή υγεία και λειτουργία του νευρικού συστήματος, του εγκεφάλου και του ανοσοποιητικού.
Ο
μαύρος Τουρμαλίνης, κατευνάζει το άγχος και το στρες. Ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα.
Ο
μπλε Τουρμαλίνης, συμβάλει στην καλή λειτουργία και υγεία των πνευμόνων και του ανοσοποιητικού συστήματος. (εικόνα)

Χαλαζίας
Κατευνάζει μυϊκούς πόνους και πόνους των οστών. Ο κίτρινος Χαλαζίας είναι αποτελεσματικός ενάντια σε ασθένειες του στομάχου, βοηθά κατά της δυσπεψίας, της αποβολής τοξινών και των ψυχολογικών προβλημάτων. (εικόνες: 1,2)

Χαλαζίας Καπνώδης
Δρα ευεργετικά στα νεφρά, στην κοιλιακή χώρα, στο πάγκρεας και ειδικά στα γενετικά όργανα. Κατευνάζει πόνους και κράμπες περιόδου. Συμβάλει στην θεραπεία προβλημάτων γονιμότητας. Κατευνάζει τα νεύρα. (εικόνα)

Χρυσόκολλα
Κατευνάζει πόνους του τοκετού, της αρθρίτιδας και των οστών. Βοηθά στην καλή λειτουργία του πεπτικού. Βοηθά στην καταπολέμηση του άγχους, των ασθενειών του στομάχου και της ακανόνιστης εμμηνόρροιας. (εικόνα)

Χρυσοπράσιο
Κατευνάζει πόνους της αρθρίτιδας. Βοηθά στην καταπολέμηση ασθενειών των ματιών και ψυχικών ασθενειών. Βοηθά στην γονιμότητα. Στην αρχαιότητα το φορούσαν σαν φυλαχτό ενάντια στα αφροδίσια νοσήματα. (εικόνα)

Φθορίτης
Βοηθά στην αντιμετώπιση πόνων από ρευματισμούς, αρθρίτιδα και πόνους στην σπονδυλική στήλη. Βοηθά στην καλή υγεία των δοντιών και των οστών. (εικόνα)

Για το χρώμα ο λόγος
Μαζί με τα άλλα, το χρώμα του λίθου διευρύνει το πεδίο δράσης του. Έτσι έχουμε:

Πορτοκαλί
Βελτιώνει τη λειτουργία των ενδοκρινών αδένων.

Πράσινο
Αναζωογονεί και τονώνει το νευρικό σύστημα. Αυξάνει τις άμυνες του οργανισμού. Σταθεροποιεί την καρδιακή λειτουργία. Συμβάλλει στη δημιουργία νέων κυττάρων.

Κίτρινο
Θετικό χρώμα που βελτιώνει τη διάθεση και επιδρά θετικά καις την πέψη.

Γαλάζιο
Αυτό το χρώμα επηρεάζει την ανθρώπινη ψυχοσύνθεση. Στον λίθο, ηρεμεί τους αποφασιστικούς, δραστήριους και δυναμικούς. Μειώνει τη μυϊκή ένταση και σταθεροποιεί τον καρδιακό ρυθμό. Προκαλεί όμως στρες και άγχος στους μελαγχολικούς και αγχώδεις.

Μπλε
Αυξάνει την ενέργεια του οργανισμού. Ρυθμίζει τη λειτουργία του νευρικού συστήματος. Βοηθάει στην αυτοσυγκέντρωση.

Πράσινο-Μπλε

Χαρίζει ψυχική ηρεμία και γαλήνη.

Μαύρο-Μωβ
Προκαλεί αναγούλα, δυνατές ημικρανίες.

Μαύρο-Μπλε-Πράσινο
Ελαττώνει την αναπνοή. Κατεβάζει την αρτηριακή πίεση.

Για περισσότερα σχετικά με τις θεραπευτικές ιδιότητες των χρωμάτων, συμβουλευτείτε το άρθρο «Θεραπεία των Χρωμάτων» και «Τα 7 Τσάκρα»

Για καλή ενέργεια στο σπίτι:
Μπορείτε να τοποθετήσετε σε διάφορα μέρη του σπιτιού, λίθους και διακοσμητικά από πέτρες. Μικρές πυραμίδες κρυστάλλων, κατάλληλα τοποθετημένες στο σπίτι, βοηθούν στην δημιουργία θετικής ατμόσφαιρας στο χώρο εξαιτίας της απελευθέρωσης της ενέργειας των λίθων, καθώς και την ιδιότητα αρκετών λίθων, να εγκλωβίζουν τις αρνητικές και βλαβερές ενέργειες (όπως π.χ. ο καπνώδης χαλαζίας).

Για περισσότερα σχετικά με το τι ενέργεια και χρήση που έχει ο κάθε λίθος, συμβουλευτείτε το άρθρο «Οι Λίθοι και η χρήση τους στην Τέχνη»

Περί καθαρισμού κρυστάλλων συμβουλευτείτε το άρθρο «Καθαρισμός Κρυστάλλων»

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

20 − 3 =