Η Μαντεία των Στοιχείων

elements divinationΑερομαντεία
Η Τέχνη προβλέψεως του μέλλοντος παρατηρώντας τα καιρικά φαινόμενα, κυρίως τις αλλαγές του ανέμου και την κίνηση των νεφών. Σε συνδυασμό με την Αστρονομία, η Αερομαντεία μπορεί να προβλέψει σημαντικά για την Ανθρωπότητα γεγονότα παρατηρώντας την ασυνήθιστη κίνηση και συμπεριφορά των αστεριών, πλανητών, κομητών κλπ. Για παράδειγμα, η γέννηση του Ιησού σηματοδοτήθηκε -βάσει των Γραφών- από το «Αστέρι της Βηθλεέμ», ένα δηλαδή ασυνήθιστο αστρονομικό φαινόμενο. Πολλοί είναι επίσης αυτοί που υποστηρίζουν ότι η γέννηση ή ο θάνατος κάποιας μεγάλης προσωπικότητας για την Ανθρωπότητα, συμπίπτει χρονικά με το πέρασμα κομήτη κοντά στην Γη.
Πέρα όμως από τις μεγάλες προβλέψεις που αφορούν όλη την Ανθρωπότητα, η Τέχνη της Αερομαντείας μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τις απλές, καθημερινές προβλέψεις. Μια εύκολη για όλους μέθοδος που δεν απαιτεί και ιδιαίτερες γνώσεις ή πείρα είναι η εξής:
Πήγαινε κάπου έξω, κοντά στην Φύση (σε ένα δάσος, παραλία, πάρκο, ή ακόμα και στον κήπο του σπιτιού σου) αλλά φρόντισε να είναι κάπου μακριά από τους θορύβους της πόλης. Ξάπλωσε ανάσκελα με το κορμί ίσιο και χαλαρό, έτσι ώστε να αισθάνεσαι άνετα. Βάλε κάτι μαλακό κάτω από το κεφάλι σου ή τα χέρια σου, για να αισθανθείς πιο βολικά. Κλείσε για λίγο τα μάτια σου, πάρε μερικές βαθιές αναπνοές για να χαλαρώσεις και διώξε όλες τις σκέψεις καθημερινότητας. Ξέχνα για λίγο την λογική και «άκου» μονάχα το ένστικτο και τις άλλες σου αισθήσεις. Δώσε προσοχή στην Φύση γύρω σου με την ακοή και την αφή σου. Άκου δηλαδή τους ήχους που σε περιβάλλουν (τα φύλλα που θροΐζουν, τα πουλιά που τιτιβίζουν κλπ) και αισθάνσου τον αέρα, τον ήλιο πάνω σου κλπ. Όταν αισθανθείς αρκετά χαλαρός και εναρμονισμένος με το περιβάλλον, άνοιξε τα μάτια σου. Παρατήρησε τα σύννεφα στον ουρανό και τα σχήματα που δημιουργούν, χωρίς να αφήνεις την λογική σου να επεμβαίνει σε αυτά που βλέπεις. Κάθισε έτσι μέχρις ότου να αισθανθείς ότι παρατήρησες αρκετά. Σημείωσε αμέσως όλα τα σχήματα που είδες με την σειρά που τα είδες και προσπάθησε να τα αποσυμβολίσεις. Για τον αποσυμβολισμό μην χρησιμοποιήσεις βιβλία ή τα λεγόμενα άλλων, παρά μονάχα την δική σου διαίσθηση. Διότι τα όσα είδες προέρχονται από τον δικό σου ψυχισμό και μόνο! Εάν καθίσεις μαζί με έναν φίλο σου και κάνετε ακριβώς τα ίδια, θα παρατηρήσεις ότι τα σχήματα που εκείνος είδε δεν έχουν καμία σχέση με τα δικά σου. Επομένως εμπιστεύου μονάχα την δική σου διαίσθηση και το νόημα των αποσυμβολισμών θα αφορούν μονάχα την δική σου ζωή.

Γαιομαντεία
Η Τέχνη προβλέψεως του μέλλοντος παρατηρώντας τους σχηματισμούς της επιφάνειας της Γης, την κίνηση των φύλλων κλπ. Η Γαιομαντεία δεν μπορεί να προβλέψει σημαντικά γεγονότα (όπως η Αερομαντεία) μπορεί όμως να προβλέψει τις καιρικές αλλαγές για αρκετούς μήνες μπροστά όπως επίσης να προβλέψει γεγονότα καθημερινότητας για το άμεσο μέλλον. Μια πλέον διαδεδομένη μέθοδος είναι η εξής: ο Μάντης, αφού αρχικά ζητήσει την βοήθεια των Στοιχείων της Γης να τον καθοδηγήσουν, θέτει το ερώτημά του δυνατά και καθαρά, και στην συνέχεια να ρίχνει μια χούφτα χώμα στην Γη. Παρατηρώντας την κίνηση του χώματος όπως πέφτει καθώς και τους σχηματισμούς που δημιούργησε στην Γη, μπορεί να δώσει πρόβλεψη για το άμεσο μέλλον. Η ίδια ακριβώς διαδικασία μπορεί να γίνει και με μικρά κλαράκια αντί για χώμα, όπως και με βότσαλα ή μικρές πέτρες.

Υδρομαντεία
Η Τέχνη προβλέψεως του μέλλοντος παρατηρώντας την κίνηση του Νερού. Η Υδρομαντεία μπορεί να εξασκηθεί με αμέτρητους τρόπους, οι πλέον διαδεδομένοι όμως είναι οι εξής:
– Παρατηρώντας την επιφάνεια που νερού σε φυσική λίμνη ή πηγή, καθώς καθρεφτίζεται πάνω σε αυτήν το φως της Πανσέληνου.
– Παρατηρώντας την επιφάνεια του νερού που βρίσκεται σε μεγάλο τάσι (προετοιμασμένο για αυτόν μονάχα τον λόγο) καθώς καθρεφτίζεται πάνω σε αυτήν το φως της Πανσέληνου.
– Παρατηρώντας τους δακτύλιους που δημιουργούνται στην επιφάνεια του νερού πετώντας μια πέτρα στο νερό. Μπορεί να εξασκηθεί είτε σε κάποια φυσική λίμνη, είτε σε ένα βαρέλι με νερό, είτε σε ένα τάσι με νερό.
Η παρατήρηση αυτή γίνεται αφού πρώτα ο Μάντης έχει ζητήσει την βοήθεια των Στοιχείων του Νερού και αφού βρίσκεται σε κατάσταση διαλογισμού.
Σημαντική Σημείωση: Όσοι από εσάς έχει τύχει ποτέ να παρατηρήσετε την επιφάνεια του νερού για κάποια λεπτά, θα έχετε προσέξει ότι σας πλημμυρίζει μια αίσθηση λες και σας «ρουφάει» το νερό. Είναι δύσκολο να ξεκολλήσετε τα μάτια σας από εκεί και ίσως να αισθάνεστε και μια μερική παράλυση. Αυτό είναι κάτι επικίνδυνο! Η εξάσκηση της Υδρομαντείας δεν είναι τόσο «αγαθή» και ακίνδυνη όσο της Αερομαντείας και της Γαιομαντείας. Γι αυτό, θα συνιστούσα να μην δοκιμάσετε να προβλέψετε τον μέλλον με μεθόδους Υδρομαντείας, εκτός εάν έχετε αρκετή πείρα στην Μαντεία γενικότερα και οπωσδήποτε την ψυχική δύναμη να αντιμετωπίσετε το οτιδήποτε συμβεί! Επίσης, συνιστάται η Τέχνη της Υδρομαντείας να εξασκείται μέσα σε καθαγιασμένο μαγικό κύκλο ή σε ιερό έδαφος.

Πυρομαντεία
Η Τέχνη προβλέψεως του μέλλοντος παρατηρώντας την φωτιά. Οι μέθοδοι Πυρομαντείας είναι επίσης πάρα πολλοί, αλλά οι πλέον συνηθισμένοι είναι οι εξής:
– Παρατηρώντας τις φλόγες της φωτιάς σε ένα τζάκι
– Παρατηρώντας τις φλόγες και τον καπνό της φωτιάς που έχει αναφτεί για αυτόν τον σκοπό στην ύπαιθρο (προτιμάται σε ξέφωτο δάσους).
– Παρατηρώντας την φλόγα χρυσού ή ασημένιου κεριού.
– Παρατηρώντας την φλόγα και τον καπνό πήλινου λυχναριού που έχει δημιουργηθεί για αυτόν και μόνο τον σκοπό.
Η παρατήρηση αυτή γίνεται αφού πρώτα ο Μάντης έχει ζητήσει την βοήθεια των Στοιχείων της Φωτιάς και αφού βρίσκεται σε κατάσταση διαλογισμού.
Σημαντική Σημείωση: Όσοι από εσάς έχει τύχει ποτέ να παρατηρήσετε τις φλόγες της φωτιάς για κάποια λεπτά, θα έχετε προσέξει ότι σας πλημμυρίζει μια αίσθηση λες και σας «ρουφάει» μέσα. Είναι δύσκολο να ξεκολλήσετε τα μάτια σας από εκεί και ίσως να αισθάνεστε και μια μερική παράλυση. Αυτό είναι κάτι επικίνδυνο! Και η εξάσκηση της Πυρομαντείας δεν είναι τόσο ακίνδυνη όσο της Αερομαντείας και της Γαιομαντείας. Θα συνιστούσα να μην δοκιμάσετε να προβλέψετε τον μέλλον με μεθόδους Πυρομαντείας, μιας και είναι ακόμα πιο επικίνδυνη και από την Υδρομαντεία. Απαιτεί πείρα, ψυχική δύναμη και κυρίως πείρα για το πώς αντιμετωπίζονται κακόβουλα πνεύματα, μιας και η εξάσκηση της Πυρομαντείας έχει την τάση να τα ελκύει. Επίσης, είναι η μοναδική Τέχνη από τις 4 των Στοιχείων η οποία ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να εξασκείται μέσα σε καθαγιασμένο μαγικό κύκλο ή σε ιερό έδαφος (για λόγους προστασίας).

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × 2 =