Σολομωνική

Αν υπάρχει κάποιο βιβλίο για το οποίο έχουν ειπωθεί πολλά, τότε αυτό σίγουρα είναι η Σολομωνική ή όπως ονομάζεται σωστά «Clavicula Salomonis» δηλαδή «Το Κλειδί του Σολομώντα».
Η Σολομωνική θεωρείται το σημαντικότερο βιβλίο πρακτικής Μαγείας όταν πρόκειται για την Τελετουργική Μαγεία. Η Καμπαλιστική Τελετουργική Μαγεία όπως την γνωρίζουμε σήμερα, βασίζεται πάνω σε αυτό το βιβλίο. Τι είναι όμως αυτό που κάνει το συγκεκριμένο βιβλίο τόσο ξεχωριστό;
Στηριζόμενοι στις Γραφές αλλά και σε θρύλους, ο Βασιλιάς Σολομώντας ισχυριζόταν ότι ζήτησε από τον Θεό να του δώσει γνώση και δύναμη που κανένας άλλος άνθρωπος δεν είχε. Η προσευχή του εισακούστηκε και παρουσιάστηκε σε αυτόν ο Αρχάγγελος Χομαδιήλ ο οποίος τον δίδαξε την απόκρυφη Γνώση και επίσης του παρέδωσε ένα δαχτυλίδι με το οποίο μπορούσε να εξουσιάζει τους δαίμονες. Την γνώση αυτή ο Σολομώντας την κατέγραψε για να την λάβει ο γιος του Δαυίδ μετά τον θάνατό του, γι αυτό συχνά η Σολομωνική αναφέρεται και ως «Η Διαθήκη του Βασιλιά Σολομώντα». Ο θρύλος όμως επίσης αναφέρει ότι όποιος δεν είναι έτοιμος να λάβει τέτοια γνώση, τότε τα χειρόγραφα του Σολομώντα δεν θα είναι παρά λευκές σελίδες γι αυτόν.

Από τότε, άρχισαν να κυκλοφορούν και κυκλοφορούν ακόμα πάμπολλα βιβλία με τον τίτλο «Σολομωνική», για λόγους καθαρά εμπορικούς, γραμμένα στα Λατινικά, Ελληνικά, Ιταλικά, Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά, όλα ισχυριζόμενα ότι είναι μεταφράσεις του γνήσιου χειρόγραφου. Το γνήσιο χειρόγραφο όμως ακόμα δεν έχει βρεθεί και εικάζεται ότι είναι γραμμένο στα Εβραϊκά*. Πολλά από αυτά τα γραπτά δεν είναι τίποτε άλλο παρά Γρημόρια αυτόνομων Μυστών, άλλα μια μικρή συλλογή γνώσεων συγκεντρωμένη από ‘δω κι από κει, υπάρχουν όμως και μερικά που μάλλον είναι τα πλησιέστερα του αυθεντικού, κρίνοντας από την χρονολογία γραφής τους αλλά και της ιστορίας των συγγραφέων. Αυτά μπορούν να βρεθούν σε Μουσεία μεγάλων Ευρωπαϊκών πρωτευουσών.

Το 1888 ο Σκοτσέζος S. Lindell Mac Gregor Mathers, (γνωστός και από την δράση του στην Αδελφότητα των Ροδόσταυρων όπου υπήρξε Αρχιερέας) συγκέντρωσε αυτά τα χειρόγραφα, τα μετέφρασε και έκδωσε για πρώτη φορά την πλέον ολοκληρωμένη μετάφραση της Σολομωνικής. Μέχρι τότε, το μόνο μεταφρασμένο κείμενο υπήρχε στα Γαλλικά, όπου είχε εκδοθεί τον 17ο αιώνα, ήταν ημιτελές και κυκλοφορούσε με απόλυτη μυστικότητα μονάχα ανάμεσα στα Τάγματα και τις Αδελφότητες. Ο Mathers υπήρξε ο πρώτος που το ολοκλήρωσε και το μετέφρασε για το ευρύ κοινό και ο πρώτος που μίλησε ανοιχτά για την ιστορία του. Το 1909 το βιβλίο του εκδίδεται για δεύτερη φορά και εξαντλείται μέσα σε ελάχιστους μήνες. Μετά από αυτό, μεταφράζεται σε όλες τις Ευρωπαϊκές γλώσσες και ξαναεκδίδεται για τρίτη φορά και γνωρίζει και πάλι την επιτυχία σε όλη την Ευρώπη. Έτσι, η ιστορία και τα χειρόγραφα του Βασιλιά Σολομώντα βγαίνουν από τα «σκοτάδια» και γίνονται γνωστά ευρέως. Η μυστικότητα που τα κάλυπτε μέχρι τότε υπήρξε τόσο επιτυχημένη που δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν πως αν δεν ήταν ο Mathers, δεν αποκλείεται να αγνοούσαμε την ύπαρξή τους ακόμα και μέχρι σήμερα.

Η Σολομωνική λανθασμένα έχει λάβει τον τίτλο του Σατανικού βιβλίου, μιας και ο Σολομώντας καταδικάζει ευθέως τις σατανικές πρακτικές, τις θυσίες, τις προσφορές αίματος και γενικότερα την χρήση της Γνώσης για κακό. Η διδασκαλία του και τα γραπτά του είναι διάχυτα από σεβασμό και αγάπη προς τον Θεό και τους Νόμους Του.

*Σημείωση: Λέγεται πως το αυθεντικό χειρόγραφο έχει βρεθεί και βρίσκεται στην μυστική βιβλιοθήκη του Βατικανού.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

two × two =