Αιμομαντεία

Aimomanteia   Στη σύγχρονη εποχή μας, περίπου από το 1930 και μετά, μια νέα μέθοδος Αιμομαντείας γεννήθηκε από τους Ιάπωνες, που δεν απαιτεί απώλεια αίματος για την πρακτική της. Η μέθοδος αυτή στηρίζεται αποκλειστικά στην ερμηνεία της ομάδας αίματος του ατόμου.


   Όπως στην Αστρολογία, όπου το ζώδιο του ατόμου δίνει κάποιες γενικές πληροφορίες για τον χαρακτήρα και ταλέντα του, ομοίως και η ομάδα αίματός του πιστεύεται ότι δίνει κάποια βασικά στοιχεία της ψυχοσύνθεσής του. Η μέθοδος αυτή είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στην Ιαπωνία. Τόσο, που αναφέρεται ότι αρκετοί εργοδότες βασίζονται στην ομάδα αίματος των υπαλλήλων τους για να σχηματίσουν τις πλέον παραγωγικές ομάδες εργασίας.

   «Πατέρας» αυτής της μεθόδου θεωρείται ο Ιάπωνας γιατρός Furukawa Takeji (1891-1940), που περίπου το 1920 παρουσίασε εργασία σχετίζοντας την ομάδα αίματος των ανθρώπων με το ταπεραμέντο τους. Παρόλο που τα επιστημονικά επιχειρήματα του Takeji είναι ιδιαίτερα σαθρά και μέχρι σήμερα δεν έχει ακόμα υπάρξει καλή απόδειξη της σχέσης ψυχολογίας ενός ανθρώπου με την ομάδα αίματός του, η μέθοδος είναι αγαπητή από τον κόσμο και τα τελευταία χρόνια φαίνεται να κερδίζει οπαδούς και στον δυτικό κόσμο.

Ο χαρακτηρισμός των ομάδων έχουν ως εξής (το ρέζους δεν επηρεάζει):

   Οι άνθρωποι με Ομάδα Αίματος «Α» τείνουν να είναι φαινομενικά ήπιων τόνων, ήρεμοι και σοβαροί. Η ηρεμία τους όμως είναι μονάχα φαινομενική, μιας και είναι ιδιαίτερα αγχώδης και δυσκολεύονται να ηρεμίσουν πραγματικά.

   Τους χαρακτηρίζει η σταθερότητα, η υπευθυνότητα και η οργάνωση, σε σημείο τέτοιο που ίσως χαρακτηριστούν από τους άλλους απόμακροι και σκληροί. Η αλήθεια όμως είναι πως πρόκειται γι’ ανθρώπους ευαίσθητους, γι’ αυτό είναι επιφυλακτικοί, στην προσπάθειά τους να προστατευτούν από το να πληγωθούν.

   Είναι αρκετά συντηρητικοί και παραδοσιακοί, αποφεύγοντας τις αλλαγές κυρίως λόγω ανασφάλειας. Για τον ίδιο λόγο προτιμούν να είναι απαισιόδοξοι, ώστε να είναι προετοιμασμένοι για την πιθανώς κακή έκβαση των καταστάσεων. Αυτό όμως δεν τους εμποδίζει από το να είναι υπερ-προσεχτικοί, μεθοδικοί και τελειομανείς, ώστε να πλησιάσουν όσο μπορούν στον αποκλεισμό της ανεπιθύμητης έκβασης γεγονότων. Άλλωστε, αφού συνηθίζουν ν’ ανησυχούν για τα πάντα, ο μόνος τρόπος να χαλαρώσουν λιγάκι είναι φροντίζοντας για τα πάντα.  

   Ως επαγγελματίες, τους ταιριάζουν τα επαγγέλματα που απαιτούν προσοχή, οργάνωση και σωστή εκτίμηση της εξέλιξης των γεγονότων.

   Ταιριάζουν καλά με ανθρώπους της ίδιας ομάδας αίματος και της ομάδας αίματος ΑΒ.

 

   Οι άνθρωποι με Ομάδα Αίματος «Β» τείνουν να είναι δημιουργικοί, ευπροσάρμοστοι, με αγάπη για τη γνώση και με ενδιαφέρον για τα πάντα. Αν και αυτό είναι κάτι θετικό, θα πρέπει να μάθουν να συγκρατούν τον ενθουσιασμό και τη δίψα τους για νέες γνώσεις και εμπειρίες, διότι τείνουν να αναλαμβάνουν πολλά πράγματα ταυτόχρονα, με αποτέλεσμα τελικά να μην μαθαίνουν τίποτα επαρκώς. Ότι όμως αναλάβουν, θα το φέρουν σε πέρας, έστω κι αν αυτό τους κουράσει.

   Δεν αρέσκονται στους κανόνες και τα όρια, που τους κάνουν να αισθάνονται «πνιγμένοι». Γι’ αυτό το λόγο λειτουργούν καλύτερα ως μονάδες παρά σε ομαδικές δραστηριότητες. Αποζητούν την ελευθερία, κυρίως στην σκέψη και την έκφραση. Η κριτική τους πηγάζει από τις προσωπικές τους εμπειρίες και δεν δυσκολεύονται να πάρουν αποφάσεις. Αντίθετα, έχουν την ικανότητα να αναλύουν όλες τις παραμέτρους μιας κατάστασης σε χρόνο ρεκόρ και έτσι να καταλήγουν ταχύτατα σε -συνήθως σωστές- αποφάσεις.

   Στους άλλους δίνουν εικόνα ανθρώπου εξωστρεφή, ενθουσιώδη, ενεργητικού και μάλλον επιφανειακού. Συνήθως όμως η ενδότερη ψυχολογία τους είναι διαφορετική, αφού τείνουν να προβληματίζονται βαθιά και να κάνουν σχολαστική αυτοκριτική. Αυτό μπορεί να τους κάνει κυνικούς, απρόβλεπτους στις αντιδράσεις τους και -φαινομενικά- αντικοινωνικούς.  Πρόκειται σίγουρα για τους πλέον δύσκολους να «διαβαστούν» χαρακτήρες.

   Ως επαγγελματίες, τους ταιριάζουν τα επαγγέλματα που δεν απαιτούν ομαδικές συνεργασίες και επιτρέπουν πολλές πρωτοβουλίες.

   Ταιριάζουν καλά με ανθρώπους της ίδιας ομάδας αίματος και της ομάδας αίματος ΑΒ.

 

   Οι άνθρωποι με Ομάδα Αίματος «ΑΒ» τείνουν να είναι ευαίσθητοι και φιλάνθρωποι, αλλά πολύ σκληροί με τον εαυτό τους. Λόγω του ότι είναι πολύ πιστοί και αλτρουιστές, έχουν πάντα πολλούς φίλους που τους αγαπούν και τους εκτιμούν. Πριν κάνουν το οτιδήποτε, θα σκεφτούν πρώτα μήπως τυχόν βλάπτει κάποιον ή κάτι άλλο.

   Αρέσκονται στο να απασχολούνται με ασχολίες κοινωνικού ενδιαφέροντος και λειτουργούν πολύ καλά σε ομάδες. Αυτό που τους ενοχλεί περισσότερο από κάθε τι άλλο είναι η υποκρισία και πολύ δύσκολα θα την συγχωρήσουν, παρόλο που μπορούν να συγχωρήσουν σχεδόν τα πάντα. Μπορούν όμως να γίνουν κουραστικοί, καθώς συνηθίζουν να υπεραναλύουν τα πάντα.

   Ως επαγγελματίες, τους ταιριάζουν τα επαγγέλματα που απαιτούν επικοινωνία με πολλούς ανθρώπους και θα ήταν ακόμα καλύτερα εάν αφήνουν ανοιχτή τη δυνατότητα συναισθηματικής υποστήριξης στους άλλους.

   Ταιριάζουν καλά με ανθρώπους της ίδιας ομάδας αίματος και με όλες τις άλλες.

 

   Οι άνθρωποι με Ομάδα Αίματος «0» τείνουν να είναι άνθρωποι ψύχραιμοι, ειρηνικοί, γενναιόδωροι, κοινωνικοί και αισιόδοξοι. Τείνουν να έχουν ηγετικές ικανότητες και είναι συνηθισμένο να χαρακτηρίζονται ως «η ψυχή της παρέας», αφού έχουν την ικανότητα να δημιουργούν ένα κλίμα φιλικότητας και αρμονίας στους ανθρώπους που τους περιστοιχίζουν. Άλλωστε, τους ευχαριστεί να είναι στο κέντρο του ενδιαφέροντος όλων.

   Είναι αρκετά δημιουργικοί και φαίνεται να έχουν υψηλή αυτοεκτίμηση. Με τους ανθρώπους που γνωρίζουν, επιδεικνύουν εξωστρέφεια, ευαισθησία και ρομαντισμό, ενώ με τους ανθρώπους που δεν γνωρίζουν τείνουν να είναι επιφυλακτικοί και εσωστρεφής. Μπορούν όμως να γίνουν ιδιαίτερα πεισματάρηδες, ξεροκέφαλοι και σκληροί, αν και δεν το συνηθίζουν.

   Η υψηλή αυτοεκτίμησή τους επίσης μπορεί να γίνει αλαζονεία ή να ερμηνευτεί ως ματαιοδοξία. Πάντως, η συνηθισμένη τους αντιμετώπιση σε δύσκολες καταστάσεις είναι με ωριμότητα και ειλικρίνεια.

   Ως επαγγελματίες, τους ταιριάζουν τα επαγγέλματα που απαιτούν ηγετικές ικανότητες και δημιουργική σκέψη.

   Ταιριάζουν καλά με ανθρώπους της ίδιας ομάδας αίματος και της ομάδας αίματος ΑΒ.


You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

three − two =