Η Τέχνη των Σοφών
John Dee PDF Εκτύπωση E-mail
Η Τέχνη των Σοφών - Αναδρομές
Συντάχθηκε απο τον/την Azif   

John DeeΟ δρ. John Dee ήταν αδιαμφισβήτητα ένας πολυδιάστατος άνθρωπος που αξίζει να μελετήσουμε την ζωή και το έργο του. Πως ένας άνθρωπος κατάφερε να γίνει το δεξί χέρι της ίδιας της βασίλισσας της Αγγλίας και πως μετά από καιρό τα έχασε όλα.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Γεννήθηκε στο Tower Ward του Λονδίνου στις 13 Ιουλίου το 1527. Η οικογένεια του ήταν Ουαλικής καταγωγής. Το επώνυμο μάλιστα "Dee" προέρχεται από το ουαλικό "Du" που σημαίνει "μαύρος". Ήταν μοναχοπαίδι. Ο πατέρας του ήταν ο Roland Dee, ένας έμπορος υφασμάτων, μάλιστα ήταν και ράπτης ανδρικού ρουχισμού στην αυλή του Ερρίκου Ή και η μητέρα του ήταν η Jane Wild. Η οικογένειά του μετοίκησε στην Αγγλία τον καιρό της στέψης του Ερρίκου ΄Ζ.

 
Δυτική αστρολογία PDF Εκτύπωση E-mail
Η Τέχνη των Σοφών - Μαντεία
Συντάχθηκε απο τον/την Mithrandir   

«Κάποτε πίστευαν πως αν θέλεις να ταξιδέψεις πέρα από τα όρια του ορατού και να λάβεις μυστική γνώση θα πρέπει να βρεις τους δώδεκα φύλακες που προστατεύουν τις πύλες του ουρανού. Αυτοί θα σου βάλουν δοκιμασίες για να δουν αν είσαι άξιος να λάβεις την γνώση τους. Ο πρώτος θα δοκιμάσει την θέληση σου, ο δεύτερος την υπομονή σου, ο τρίτος την ευφυΐα σου, ο τέταρτος την στοργή σου, ο πέμπτος την αυτοεκτίμηση σου, ο έκτος την μεθοδικότητα σου, ο έβδομος το ήθος σου, ο όγδοος την επιμονή σου, ο ένατος την σοφία σου, ο δέκατος την πειθαρχία σου, ο ενδέκατος την αλληλεγγύη σου και ο δωδέκατος την φαντασία σου. Αν σε βρουν άξιο θα σου χαρίσουν τα μυστικά τους.»

Σύντομη ιστορία της αστρολογίας…

Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους και τους μελετητές του θέματος, τα πρώτα ευρήματα για την παρατήρηση των άστρων και την χρήση της αστρολογίας ανάγονται περίπου το 700-650 π.Χ. στην περιοχή και στον πολιτισμό που σήμερα αποκαλούμε Βαβυλώνα. Ο πολιτισμός αυτός «έπλασε» τους πρώτους αστερισμούς και απέδωσε ονόματα και χαρακτηριστικά στους γνωστούς τότε πλανήτες σύμφωνα με την θρησκεία του. Εξέχουσα θέση κρατούσε και τότε ο Ήλιος και η Σελήνη.

 
Τεχνολογία: Φίλος ή Εχθρός; PDF Εκτύπωση E-mail
Η Τέχνη των Σοφών - Θέσεις & Απόψεις
Συντάχθηκε απο τον/την Νεφέλη   

alt 
Ζούμε στην εποχή της ταχείας προόδου της τεχνολογίας και όλοι φαίνεται να παλεύουμε για να προλάβουμε αλλά και να συγκρατήσουμε τις επιπτώσεις. Οι καθημερινές τεχνολογικές εξελίξεις μπορούν να είναι για την καθημερινότητά μας τόσο συναρπαστικές όσο και αποπροσανατολισμένες. Άραγε, θα πρέπει να καλωσορίζουμε κάθε νέα εξέλιξη ή να την φοβόμαστε;

 
Φαινόμενο «Πόλτεργκαϊστ» - Η μεταφυσική εκδήλωση του… άγχους PDF Εκτύπωση E-mail
Η Τέχνη των Σοφών - Εσωτερισμός
Συντάχθηκε απο τον/την Νεφέλη   

poltergeist

Η λέξη «πόλτεργκαϊστ» είναι γερμανική και που σημαίνει «φασιαριόζικο πνεύμα» ή «θορυβώδες πνεύμα». «Πόλτερ» σημαίνει «κάνω θόρυβο χτυπώντας πράγματα», και «γκάϊστ» σημαίνει «φάντασμα/πνεύμα».  Ο όρος έχει επικρατήσει να χρησιμοποιείται για να περιγράψει «αόρατο πνεύμα που υλοποιείται και μετακινεί άψυχα αντικείμενα» και οι γενικές αναφορές σε πόλτεργκαϊστ αφορούν γδούπους, χτυπήματα, άκουσμα βημάτων, ταρακούνημα κρεβατιών, ανοιγόκλεισμα φώτων και μετακίνηση αντικειμένων και επίπλων, χωρίς φανερή λογική εξήγηση. Σε κάποιες περιπτώσεις έχουν αναφερθεί έως και αιωρήσεις ανθρώπων ή αντικειμένων. Σε ιδιαίτερα σπάνιες περιπτώσεις έχουν αναφερθεί πόλτεργκαϊστ που επικοινωνούσαν λεκτικά.

Η έρευνα του φαινομένου «πόλτεργκαϊστ» μέχρι πρόσφατα περιορίζονταν στον χώρο της παραψυχολογίας. Όμως, οι νεότερες μελέτες και πειράματα, δείχνουν να υπάρχει σύνδεση του φαινομένου «πόλτεργκαϊστ» με το φαινόμενο της ψυχοκίνησης. Κι έτσι, τα πολτεργκαϊστ μπορούν να πάρουν μια διάσταση λιγότερο μεταφυσική και περισσότερο… φυσική.

 
Παρθενογένεση PDF Εκτύπωση E-mail
Η Τέχνη των Σοφών - Φιλοσοφία & Θρησκεία
Συντάχθηκε απο τον/την Νεφέλη   

Κυριολεκτική ή συμβολική…;

parthenogenesi

Ας αναλογιστούμε μια φάτνη ζώων έχοντας στο κέντρο της μια βρεφική ξύλινη κούνια που νανουρίζει ένα χαριτωμένο μωράκι, την πανέμορφη μητέρα του στο πλάι καθιστή να το κοιτά τρυφερά και ακριβώς πίσω της όρθιος, σαν προστάτης, ένας αξιοσέβαστος άνδρας να χαμογελά ευτυχισμένος. Μπροστά στην είσοδο της φάτνης, μερικοί βοσκοί στριμώχνονται να δούν το νεογέννητο βρέφος. Από πάνω, στον νυχτερινό ουρανό, ένα αστέρι λούζει με το φως του όλη τη σκηνή…

Αυθόρμητα ο νους μας συνδέει αυτή την εικόνα με τη γέννηση του Ιησού Χριστού και την μητέρα του Μαρία, που τον έφερε στο κόσμο μη έχοντας ποτέ στη ζωή της γνωρίσει άνδρα. Δηλαδή, με άμωμο σύλληψη. Ένας σπουδαίος και ξεχωριστός άνδρας, που δίδαξε και ενέπνευσε εκατομμύρια ανθρώπους έως και δύο χιλιάδες χρόνια μετά την ενσάρκωσή του στη γη, συλλήφθηκε και γεννήθηκε από θαύμα.
Ήταν όμως ο μοναδικός;…

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 1 από 4