ΚΕΦΑΛΑΙΟ 8 - Δίδυμοι - Ο Βασιλεύς PDF Εκτύπωση E-mail
Η Τέχνη των Σοφών - Χριστιανική Αστρολογία
Συντάχθηκε απο τον/την Νεφέλη   

Gemini«…Εγώ είμαι που συναντώ τον άλλο μου Εαυτό,
και καθώς εκείνος μειώνεται,
Εγώ αυξάνω και ακτινοβολώ…»
ESOTERIC ASTROLOGY, Alice Bailey
 
«Όχι με δύναμη ούτε με ισχύ,
αλλά με το Πνεύμα μου»
Ζαχαρίας 4:6

   Ο Ήλιος μπαίνει στον Οίκο των Διδύμων και η Άνοιξη γίνεται Καλοκαίρι. Ο καιρός είναι πλέον πιο ζεστός και ο Ήλιος λάμπει για περισσότερες ώρες την ημέρα, καθώς προχωρά σταθερά προς το Θερινό Ηλιοστάσιο. Τα περισσότερα ζωντανά ζευγαρώνουν αυτή τη περίοδο, γι' αυτό από την αρχαιότητα θεωρείται η πλέον κατάλληλη εποχή για τέλεση γάμων.

   Στην αρχαία ελληνική και ρωμαϊκή μυθολογία ο αστερισμός των Διδύμων συνδέονταν με τους μυθικούς Κάστορα και Πολυδεύκη, τους λεγόμενους «Διόσκουρους». Όπως προδίδει και το όνομά τους [1], ήταν δίδυμοι γιοί του Θεού Δία. Μητέρα τους ήταν η θνητή Λήδα, με την οποία ο Δίας ενώθηκε έχοντας μορφή κύκνου, κι έτσι οι δίδυμοι εκκολάφθηκαν μαζί σ' ένα αυγό. Ο Πολυδεύκης έλαβε την Θεϊκή φύση του πατέρα του Δία και ήταν αθάνατος, ενώ ο Κάστορας έλαβε τη φύση της μητέρας του και ήταν θνητός. Ο αστερισμός των Διδύμων απεικονίζεται ως δύο άνθρωποι που κρατιούνται χέρι-χέρι.

 

   Οι Διόσκουροι έπαιξαν σημαντικό ρόλο στους μύθους και θρύλους της Ελλάδας και της Ρώμης, βοηθώντας και προστατεύοντας συχνά τους ανθρώπους. Ειδικά οι αρχαίοι Ρωμαίοι τους θεωρούσαν προστάτες των ναυτικών και συχνά τους αποκαλούσαν «Σωτήρες Θεούς».

 

 
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 7 - Ταύρος - Ο Κριτής PDF Εκτύπωση E-mail
Η Τέχνη των Σοφών - Χριστιανική Αστρολογία
Συντάχθηκε απο τον/την Νεφέλη   

TAURUS«…Εγώ είμαι που βλέπω,
και με τα μάτια μου ανοιχτά,
όλα είναι Φως…»
ESOTERIC ASTROLOGY, Alice Bailey

   188 αστέρια σχηματίζουν τον ιδιαίτερα μεγάλο αστερισμό του Ταύρου που απεικονίζεται ως ένας μεγαλόσωμος, εύρωστος ταύρος. Στις αρχαιότερες ηλιακές θρησκείες, ο Ταύρος πάντα συνδέονταν με έναν ή και παραπάνω υπέρτατους Θεούς και συμβόλιζε την αρσενική Θεϊκή δύναμη. Στην αρχαία Ελλάδα όπως και στη Ρώμη, ο Ταύρος ήταν το ιερό σύμβολο του Δία και του Ποσειδώνα. Για τους Εβραίους είναι ο ίδιος ο Ιεχωβάς, «ο Ταύρος του Ισραήλ». Έναν Ταύρο συναντάμε και στην Αποκάλυψη του Ιωάννη, ως ένα από τα τέσσερα πλάσματα που πλαισιώνουν τον θρόνο του Θεού.

   Όταν ο Ήλιος μπαίνει στον οίκο του Ταύρου, έχουμε την σταδιακή λήξη της εποχής των εαρινών βροχών και καταιγίδων. Ταυτόχρονα, η φύση παύει πλέον να είναι τόσο τρυφερή και εύθραυστη όσο ήταν κατά το πέρασμα του Ήλιου στον οίκο του Κριού. Τα βλασταράκια αρχίζουν να μεγαλώνουν, τα άνθη ξεκινούν να γίνονται καρποί και τα γεννητούρια αρχίζουν να δυναμώνουν και να μην έχουν πλέον τόσο πολύ ανάγκη φροντίδας. Ομοίως, ο Ήλιος συνεχίζει να πορεύεται προς τον θρίαμβό του, κάνοντας κάθε μέρα τις μέρες μεγαλύτερες από τις νύχτες. Ολόκληρη η φύση αποκτά σθένος και η υπόσχεση των δώρων της είναι πλέον πιο ορατή και σίγουρη.