ΔΙΔΑΚΤΙΚΑ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΑ

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ
Jostein Gaarder
Εκδόσεις ΛΙΒΑΝΗΣ Α.Α.
Σελίδες: 611

Περιγραφή του Εκδότη: Ένα μυθιστόρημα με ήρωες δύο διαφορετικές κοπέλες και έναν ανώνυμο επιστολογράφο. Ενα βιβλίο μυστηρίου. Ένα μυθιστόρημα σκέψης, γνώσης, πνεύματος, απόλαυσης, περιπέτειας. Kαι πάνω απ’ όλα η Iστορία της Φιλοσοφίας από την αρχή ως την εξέλιξή της μέχρι σήμερα.

Η ΕΒΔΟΜΗ ΠΥΛΗ
Τζούλης Πιτσούλη
Εκδόσεις ALDEBARAN
Σελίδες: 147

Περιγραφή του Εκδότη: Ποιο είναι το μυστικό της «πέτρας της Σαντορίνης»; Του σιωπηλού γέροντα του Μετσόβου; Του Κρητικού φεγγαριού και της εαρινής ισημερίας στους Δελφούς; Και πάνω απ’όλα, ποιο είναι το μυστικό της Άννας, της μυστηριώδους και «φτιαγμένης απ’όλα τα πράγματα» συνοδοιπόρου της Στάσας; Για να βρει τις απαντήσεις η Στάσα, πρέπει να κάνει ένα οδοιπορικό σε επτά περιοχές της Ελλάδας και να το επισφραγίσει με μια «θυσία». Τότε θ’ ανακαλύψει κάτι συγκλονιστικό.

ΑΓΑΠΗΤΕ ΘΕΕ, ΕΔΩ ΑΝΝΑ
Fynn
Εκδόσεις ΛΥΧΝΑΡΙ

Περιγραφή του Εκδότη: Ο Φυν βρήκε την Άννα να περιπλανιέται στους δρόμους του Ανατολικού Λονδίνου στη δεκαετία του 1930 και ανίκανος ν’ ανακαλύψει που έμενε, την πήρε να ζήσει στο σπίτι του, μαζί με την μητέρα του. Στο εξής, θα περνούσε τ’ απογεύματά του κουβεντιάζοντας και παίζοντας με την Άννα, φλυαρούσαν γενικά για τη ζωή και ειδικά για την επιστήμη και τα μαθηματικά, και η Άννα του μιλούσε για τις συζητήσεις της με τον «κύριο Θεό»,με τον οποίο μοιραζόταν όλες τις σκέψεις και τις σκοτούρες της. Η αθώα αλλά διεισδυτική άποψή της για τον κόσμο ώθησε τον Φυν να επανεξετάσει τη δική του.

Ο ΑΛΧΗΜΙΣΤΗΣ
Πάμπλο Κοέλο
Εκδόσεις ΛΙΒΑΝΗ
Σελίδες: 253

Περιγραφή του Εκδότη: ‘Ένας νεαρός Ισπανός βοσκός, ο Σαντιάγο, αποφασίζει ν’ αναζητήσει τη μοίρα του. Η αναζήτησή του θα τον οδηγήσει στη Σαχάρα και τις πυραμίδες της Αιγύπτου. Στο ταξίδι του θα γνωρίσει σοφούς βασιλιάδες και αλχημιστές. Ακολουθώντας τα σημάδια της μοίρας, θα συναντήσει μυστηριώδεις ανθρώπους και θα ‘ρθει αντιμέτωπος με παράξενες καταστάσεις. ‘Έτσι θα του τεθούν τα θεμελιώδη ερωτήματα της ύπαρξης, που θα τον αλλάξουν για πάντα. Θ’ ανακαλύψει όμως ότι, όταν μπορεί κανείς να συγκεντρώνεται στο παρόν, τότε είναι ένας ευτυχισμένος άνθρωπος. ‘Όπως είπε και ο ίδιος ο συγγραφέας μιλώντας για τον Αλχημιστή, «το σύμπαν συνωμοτεί για να μας βοηθήσει, όταν προσπαθούμε να ζήσουμε το προσωπικό μας όνειρο». Μέσα απ’ αυτό το συγκλονιστικό βιβλίο, όπου συναντιέται ο μυστικισμός του Μεσαίωνα με το τραγούδι της ερήμου, ο Κοέλο μάς ανοίγει το παλιό μονοπάτι για τη γνώση του κόσμου: αυτό που περνά από την καρδιά. 

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΕΙΡΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗ
Dan Milman
Εκδόσεις ΕΣΟΠΤΡΟΝ
Σελίδες: 256

Περιγραφή του Εκδότη: Ανάμεσα στους δεκάδες δρόμους εσωτερικής ολοκλήρωσης που ακολουθεί ο σύγχρονος άνθρωπος, ο δρόμος του πολεμιστή είναι ο λιγότερος γνωστός. Ίσως μάλιστα κι ο πιο παρεξηγημένος. Είναι όμως σίγουρα ο πιο συναρπαστικός. Ιστορίες και θρύλοι για μεγάλους πολεμιστές έχουν δημιουργήσει την εικόνα του σκληροτράχηλου ατόμου, που το πολύ-πολύ να διαθέτει την τυπική ευγένεια ενός σαμουράι, την απάθεια ενός μοναχού σάο-λιν ή την αφοσίωση ενός ιππότη. Όμως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Στην πραγματικότητα ο αληθινός πολεμιστής είναι πολύ πιο ανθρώπινος απ΄ ότι φανταζόμαστε. Ζει ανάμεσά μας με τους φόβους του και τις ανησυχίες του. Κυρίως όμως με το χιούμορ και την αξιοπρέπειά του.
Ο Νταν Μίλμαν είναι ο πρωταθλητής στην ενόργανη γυμναστική και σπουδάζει στο πανεπιστήμιο Μπέρκλευ της Καλιφόρνιας. Ζει μια κανονική ζωή κοινή, παλινδρομώντας ανάμεσα στις φιλοδοξίες, τις αυταπάτες και τους φόβους του. Μόνο που ακόμα δεν το γνωρίζει. Όλα αλλάζουν κάποιο βράδυ, όταν ο Νταν περνώντας από ένα βενζινάδικο γνωρίζει έναν παράξενο γέρο με σχεδόν υπερφυσικές ικανότητες. Τον βαφτίζει… Σωκράτη! Και τότε αρχίζει η περιπέτεια. Ο Νταν θα περάσει -κάτω από την καθοδήγηση του Σωκράτη- μια ολόκληρη διαδικασία μεταμόρφωσης, και θα αλλάξει ολοκληρωτικά. 

Ο ΜΑΓΟΣ
Φράνσις Μπάρρετ
Εκδόσεις ΔΙΔΥΜΟΙ

Ο ΤΡΑΓΟΠΟΔΑΡΟΣ ΘΕΟΣ
Dion Fortune
Εκδόσεις ΙΑΜΒΛΙΧΟΣ

Περιγραφή του Εκδότη: Τα προσωπικά αδιέξοδα και η κοινωνική καταπίεση οδηγούν το Χιου Πάστον στα χείλη της απελπισίας και της παράνοιας. Κάτι μεταξύ τύχης και πεπρωμένου τον φέρνει σε επαφή με μια άλλη παράξενη και μυστηριώδη πραγματικότητα. Επιδίδεται με θέρμη σε έναν αγώνα αυτοανακάλυψης, βαδίζοντας ανάμεσα στα λεπτά όρια της τρέλας και της εσωτερικής γνώσης. Μέσα από τη μελέτη, τον πειραματισμό, αλλά και τα σκιρτήματα του αληθινού έρωτα, αντιπαλεύει το μεσαιωνικό με το αρχέγονό του παρελθόν. Και όταν πλέον αφήνει τα ρεύματα της εσωτερικής του υπόστασης να αναβλύσουν, τότε κάνει την εμφάνισή της εκείνη η πρωταρχική όψη που όλοι κρύβουμε βαθιά μέσα της. Γίνεται ένας ιερέας του Πάνα..

ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ ΓΙΟΣ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ
Μπενινιο Μοριγια
Εκδόσεις ΛΙΒΑΝΗ
Σελίδες: 444

Περιγραφή του Εκδότη: Εκτός από θεμελιωτής του διασημότερου μαθηματικού θεωρήματος, ο Πυθαγόρας ο Σάμιος ήταν ένας μυστικιστής που αναζήτησε τη γνώση μέσα από πολλές οδούς. Ταξίδεψε σε όλο τον τότε γνωστό κόσμο, αναζητώντας μια ικανοποιητική απάντηση στο ζήτημα της ύπαρξης, και δημιούργησε μια κοινότητα συνεχιστών της σκέψης του στο Νότο της Ιταλίας, με στόχο την πρακτική εφαρμογή των ιδεών του στην κοινωνία και την πολιτεία. Τις δύσκολες ώρες πριν από το θάνατό του, ο φιλόσοφος κάνει μια ανασκόπηση της ζωής του συζητώντας με τον Άμσετ, έναν από τους γιούς του θεού Ώρου και Φύλακα του Θανάτου, συνθέτοντας τη μουσική ενός πνεύματος που ήθελε να αγκαλιάσει το φως και το σύμπαν. 

ΤΟ ΑΡΩΜΑ
Ζισκιντ Πατρικ
Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Περιγραφή του εκδότη: Ένα τρομακτικό παραμύθι; Ένα φιλοσοφικό θρίλερ; Μια ερωτική φαντασία; Για τον Ζαν-Μπατίστ Γκρενούιγ, τον σκοτεινό ήρωα, μαθαίνουμε μόνο πως γεννήθηκε στις 17 Ιουλίου 1738 στο Παρίσι, ανάμεσα στα σκουπίδια της αγοράς με δυο ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Αυτός που τρομάζει τους πάντες με την παντελή έλλειψη κάθε μυρωδιάς έχει την πιο ευαίσθητη μύτη του κόσμου. Καταγράφει στην ατελείωτη τράπεζα της μνήμης του όλες τις μυρωδιές που συναντά στο δρόμο του, και όχι μόνο αυτό, αλλά μπορεί να ανακαλέσει κάθε στιγμή εκείνη που θα διαλέξει. Η μακριά πορεία του στο βασίλειο των οσμών θα τον οδηγήσει από το εργαστήριο του αρωματοποιού στη θέση του ημίθεου που παρασύρει τα πλήθη με μοναδικό όπλο το ύψιστο και συγκλονιστικότερο άρωμα που υπάρχει. Αυτό της ανθρώπινης ύπαρξης. Ένα πραγματικό αριστούργημα! Ένα από τα καλύτερα βιβλία της δεκαετίας. Μια νέα διάσταση δίνεται στον κόσμο των αισθήσεων οδηγώντας στη συγκλονιστική κορύφωση όπου το ένστικτο κυριαρχεί των πάντων.

ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΝΟΣ ΜΑΓΟΥ
Πάμπλο Κοέλο
Εκδόσεις ΛΙΒΑΝΗ
Σελίδες: 363

Περιγραφή του Εκδότη: «Πάνε δέκα χρόνια από τότε που μπήκα σ’ ένα σπιτάκι, στο Σεν-Ζαν-Πιε-ντε-Πορ, σίγουρος πως έχανα το χρόνο μου. με την ιδέα πως υπήρχαν μυστικά, μυστηριώδεις δρόμοι άνθρωποι ικανοί να καταλάβουν και να ελέγξουν πράγματα απαγορευμένα στην πλειονότητα των θνητών. Έτσι το να διανήσεις το δρόμο των κοινώνανθρώπων φαινόταν ένα σχέδιο χωρίς ενδιαφέρον.» Σε αυτή τη φλογερή αφήγηση, ο Πάουλο Κοέλο περιγράφει τις περιπέτειες που έζησε διασχίζοντας το δρόμο του Αγίου Ιακώβου- ένα ταξίδι γεμάτο υπερφυσικά φαινόμενα και διδάγματα που βασίζονται στο στοιχείο της υπαρξιακής κάθαρσης. 

ΚΩΔΙΚΑΣ DA VINCI
Dan Brown
Εκδόσεις ΛΙΒΑΝΗΣ Α.Α.
Σελίδες: 604

Περιγραφή του εκδότη: Στη διάρκεια ενός επαγγελματικού ταξιδιού του στο Παρίσι, ο καθηγητής του Χάρβαρντ Ρόμπερτ Λάνγκντον δέχεται ένα επείγον τηλεφώνημα: ο έφορος του Μουσείου του Λούβρου βρίσκεται δολοφονημένος μέσα στο μουσείο. Δίπλα στο πτώμα υπάρχει ένα μήνυμα. Όταν ο Λάνγκντον και η χαρισματική Σοφί Νεβό, κρυπτογράφος και εγγονή του δολοφονημένου εφόρου, φτάνουν στον τόπο του εγκλήματος ανακαλύπτουν μια σειρά στοιχείων που τους οδηγούν στα έργα του Λεονάρντο ντα Βίντσι.
Ο καθηγητής έρχεται αντιμέτωπος με την υποψία ότι βρίσκεται μπροστά στην αποκάλυψη ενός ιστορικού μυστικού που κόβει την ανάσα – το μυστικό αυτών των λαμπρών πνευμάτων που στο πέρασμα των αιώνων έγινε ένας θανάσιμος κίνδυνος για όλη την υφήλιο.
Σε μια φρενήρη καταδίωξη, ο Λάνγκντον και η Νεβό πρέπει να αντιμετωπίσουν αόρατες δυνάμεις που προλαβαίνουν κάθε τους κίνηση. Αν δεν καταφέρουν να αποκρυπτογραφήσουν το λαβυρινθώδες παζλ, το μυστικό της οργάνωσης -μια συνταρακτική παγκόσμια αλήθεια- θα χαθεί για πάντα…

 

ΟΙ  ΛΙΣΤΕΣ  ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ  ΚΑΙ  ΑΝΑΝΕΩΝΟΝΤΑΙ  ΣΥΧΝΑ

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + fifteen =