ΛΕΞΙΚΑ, ΕΥΡΕΤΗΡΙΑ και ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΕΣ

ΛΕΞΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΩΝ
Τζ. Κούπερ
Εκδόσεις ΠΥΡΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
Σελίδες: 616

Περιγραφή του Εκδότη: Μέσα σε 1500 λήμματα η Τζ. Κ.Κούπερ αποκαθιστά την ιστορία και την εξέλιξη των συμβόλων από την προϊστορική εποχή ως τις μέρες μας. Αναλύει και εξηγεί μια τεράστια ποικιλία συμβόλων που εκτείνονται από την Αρκτική ως τη Δαχομέη, από τους Ιροκουά μέχρι την Ωκεανία και προέρχονται από τα συστήματα σκέψης τόσο διαφορετικά όσο είναι ο Ταοϊσμός, ο Χριστιανισμός, ο Ιουδαϊσμός, ο Βουδισμός, ο Μωαμεθανισμός, το Τάντρα, η αρχαία λατρεία της Κυβέλης και της μεγάλης Θεάς, οι προ-κολομβιανές θρησκείες του Δυτικού Ημισφαιρίου και οι λατρείες της Αφρικής.

ΛΕΞΙΚΟ ΤΕΛΕΤΩΝ ΕΟΡΤΩΝ ΚΑΙ ΑΓΩΝΩΝ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Λάμπρος Σ. Βρεττός
Εκδόσεις ΚΟΝΙΔΑΡΗ
Σελίδες: 851

Περιγραφή του Εκδότη: Τρία σημαντικά κεφαλαία του δημόσιου και ιδιωτικού βίου των αρχαίων Ελλήνων, των προϊστορικών και αρχαίων ιστορικών χρόνων. Η λεξικογραφημένη παρουσίαση των εκδηλώσεων αυτών αποτελεί την πρώτη παγκοσμίως, ολοκληρωμένη και πρωτότυπη εργασία, αποτέλεσμα πολύχρονης έρευνας και μελέτης των αρχαίων κειμένων και εκατοντάδων νεότερων ερευνών Ελλήνων και ξένων επιστημόνων.

ΕΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΙΕΡΟΠΡΑΞΙΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Βλάσσης Γ. Ρασσιάς
Εκδόσεις ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΥΛΗ

 

ΟΙ  ΛΙΣΤΕΣ  ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ  ΚΑΙ  ΑΝΑΝΕΩΝΟΝΤΑΙ  ΣΥΧΝΑ

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

seventeen − three =