Μαξιλαράκια Ύπνου και άλλα Mojos

Τι είναι τα mojos;
Τα mojos είναι μικρά, χειροποίητα μαξιλαράκια, γεμισμένα με βότανα και σε κάποιες περιπτώσεις βάζουμε στο εσωτερικό τους έναν ή δύο λίθους. Το μέγεθός τους ποικίλει, ανάλογα με τον σκοπό που φτιάχτηκαν: κάποια φτιάχνονται για φυλαχτά που είτε κρεμιούνται είτε τοποθετούνται κάπου στο σπίτι. Άλλα φοριούνται σαν κόσμημα, άλλα μπαίνουν στην τσάντα ή το πορτοφόλι και άλλα είναι σε κανονικό μέγεθος μαξιλαριού για ύπνο ή διακοσμητικό μαξιλαράκι καναπέ.
Η προέλευσή τους πιστεύεται ότι μας έρχεται από την Αφρική, αλλά τα συναντάμε σε σχεδόν όλο το κόσμο, με διάφορες μορφές. Αυτό που τα κάνει τόσο αγαπημένα, είναι το ότι μπορούν να δημιουργηθούν για κυριολεκτικά οτιδήποτε σκοπό, αλλά και η εύκολη δημιουργία τους.

Τα κύρια είδη των mojos, είναι αυτά του ύπνου, των ευχών και τα θεραπευτικά mojos. Με βάση αυτά, τα mojos μπορούν να προσαρμοστούν σε οποιαδήποτε χρήση.

Πως φτιάχνονται;
Τα μεγάλα σε μέγεθος mojos, μπορούν να είναι ένα απλό, κοινό μαξιλάρι, στο οποίο προσθέτουμε στο εσωτερικό του ότι χρειάζεται ανάλογα με τον σκοπό, τυλιγμένα σε τούλι (ώστε να μπορούν να αφαιρεθούν αργότερα, εύκολα).
Μερικοί χρησιμοποιούν κι άλλα πράγματα για να τα μετατρέψουνε σε mojos. Για παράδειγμα, μια πολύ καλή ιδέα mojo για προστασία παιδιού, είναι να χρησιμοποιηθεί ένα λούτρινο κουκλάκι.
Τα μικρά mojos φτιάχνονται εξ’ αρχής και είναι εντελώς γεμάτα απ’ ότι χρειάζεται ανάλογα τον σκοπό.

Χρησιμοποιούμε πάντα αποξηραμένα βότανα (για λόγους καθαρά πρακτικούς και κατανοητούς ελπίζω) και υφάσματα με σφιχτή ύφανση. Εάν το ύφασμα που προτιμούμε δεν έχει σφιχτή ύφανση (με αποτέλεσμα να φεύγουν από μέσα τα αποξηραμένα βότανα) τότε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τούλι για τα βότανα, το οποίο στην συνέχεια θα «ντυθεί» με το ύφασμα.
Είναι καλό να ανανεώνουμε συχνά τα βότανα που περιέχει το mojo, ανά 3 ή 6 μήνες. Ανοίγουμε δηλαδή το mojo, αφαιρούμε τα βότανα που περιέχει και εκτελούμε την διαδικασία γεμίσματος από την αρχή, με νέα βότανα.
Τα βότανα του παλιού mojo δεν τα πετάμε ποτέ στα σκουπίδια! Ένας τρόπος είναι να τα ρίξουμε σε γη και ενώ άλλος τρόπος είναι η καύση μαζί με λιβάνι.

Mojos Ύπνου

Μέγεθος & Σχήμα: πάντα σε μέγεθος κανονικού μαξιλαριού ύπνου, σε τετράγωνο ή παραλληλόγραμμο σχήμα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα κανονικό μαξιλάρι, στο οποίο προσθέτουμε αυτά που θέλουμε.
Ύφασμα: οτιδήποτε ύφασμα απαλό στην αφή και σε απαλά χρώματα που χαλαρώνουν.
Γέμισμα: εξαρτάται τι θέλουμε. Υπάρχουν αυτά για καλό και χαλαρωτικό ύπνο, αυτά που είναι για προστασία από εφιάλτες, αυτά που είναι για προφητικά όνειρα και αυτά που είναι για προστασία γενικώς. Ανάλογα το τι θέλετε, επιλέγετε τα αντίστοιχα βότανα (βλ. «η χρήση των βοτάνων» ) και τους αντίστοιχους λίθους (βλ. «η χρήση των λίθων» ). Κατόπιν, το ράβουμε καλά, ενώ λέμε μια προσευχή που να εναρμονίζεται με τον σκοπό μας.
Ομοίως φτιάχνονται και τα Mojos Προστασίας, σε μέγεθος από πολύ μικρά έως μεσαία και σε οποιοδήποτε σχήμα, αλλά σε χρώματα πιο φωτεινά και έντονα, τα οποία επιλέγουμε ανάλογα το από τι ζητάμε προστασία.

Mojos Θεραπείας
Μέγεθος & Σχήμα: από πολύ μικρά έως μεσαία, σε οποιοδήποτε σχήμα. Όταν τα φτιάχνουμε για εμάς τους ίδιους, προτιμάται το μικρό μέγεθος για φυλαχτό που φοριέται. Όταν τα φτιάχνουμε για άλλους, έχουμε δύο επιλογές:
1 – μικρά φυλαχτά που μπορούν να φορεθούν.
2 – σε σχήμα ανθρώπινου σώματος, ώστε να χρησιμοποιηθούν σε θεραπευτική γητειά.
Ύφασμα: ανάλογα το μέγεθος και το που θα τοποθετηθούν, με χρώμα ανάλογο της ίασης που θέλουμε να επιφέρουμε (βλ. θέμα «θεραπεία με χρώματα» ).
Γέμισμα: Ανάλογα το τι θέλουμε να θεραπεύσουμε, γεμίζουμε το Μojo (βλ. θέματα «θεραπεία με βότανα» και «θεραπεία με κρυστάλλους» ).
Στην περίπτωση των ομοιωμάτων (mojo σε σχήμα ανθρώπινου σώματος), το Mojo δεν φοριέται, ούτε τοποθετείται πουθενά. Φτιάχνουμε πρώτα το ομοίωμα με ύφασμα και το ονοματίζουμε (του δίνουμε το όνομα του ανθρώπου που έχει το πρόβλημα). Μετά σιγά-σιγά το γεμίζουμε με τα ανάλογα βότανα (όχι λίθους σ’ αυτή την περίπτωση), καθώς επαναλαμβάνουμε ευχές για την καλή υγεία του προσώπου καθώς και εξορκισμούς της ασθένειας από την οποία πάσχει. Λέμε με το όνομά τους το κάθε βότανο που βάζουμε, προσθέτοντας το τι θέλουμε να κάνει (για παράδειγμα «μαϊντανός, για να σου καθαρίσει τα νεφρά»). Όταν ολοκληρώσουμε, ράβουμε το ομοίωμα και το καίμε σε εξαγνιστική φωτιά, με σκοπό να «πάρει» μαζί της την ασθένεια, μακριά από τον άνθρωπο.
ΠΡΟΣΟΧΗ! ΜΗΝ βασίζεστε στην θεραπεία των ασθενειών, δικών σας ή του ανθρώπου που νοιάζεστε, μονάχα με τέτοιες μεθόδους! Η επίσκεψη σε γιατρό είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ!

Mojos Ευχών
Μέγεθος & Σχήμα: από πολύ μικρά έως μεσαία, σε οποιοδήποτε σχήμα.
Ύφασμα: ανάλογα το μέγεθος και το που θα τοποθετηθούν, με χρώμα ανάλογο της ευχής που θέλουμε να επιφέρουμε (βλ. θέμα «
αντιστοιχίες» ).
Γέμισμα: Αφού φτιάξουμε το υφασμάτινο σακουλάκι, επιλέγουμε τα βότανα και -προαιρετικά- τον λίθο με τα οποιά θα το γεμίσουμε, που εναρμονίζονται με την ευχή (βλ. «
η χρήση των βοτάνων» και «η χρήση των λίθων» ). Καθώς γεμίζουμε το mojo, επαναλαμβάνουμε την/ις ευχή/ες μας, ονοματίζοντας τα βότανα που βάζουμε. Όταν είναι πια γεμάτο, το ράβουμε σφιχτά και ενώ ράβουμε «δένουμε» την/ις ευχή/ες.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × one =