Συνάντηση με ένα Πνεύμα

Γενικεύοντας, τα απρόσκλητα πνεύματα είναι αδύναμα και εύκολο να αντιμετωπίσεις. Το «δεν σε πειράζω αν δεν με πειράξεις» ισχύει, εκτός βέβαια αν είσαι πολύ άτυχος. Οι ποιο συνηθισμένοι τύποι απρόσκλητων πνευμάτων, είναι:
– Κάποιος που μόλις πέθανε ή που έχει στοιχειώσει
– Το «περαστικό» πνευματάκι που θα παίξει μαζί σου για λίγο και μετά θα φύγει το ίδιο ξαφνικά όπως ήρθε
– Το πνεύμα που ψάχνει για πηγή ενέργειας
– Και τέλος, αν βρίσκεσαι νύχτα κάπου σε δάσος/παραλία κλπ., το αερικό που θα διασκεδάσει με τον φόβο σου.
Τα πραγματικά δυνατά πνεύματα έχουν καλλίτερες απασχολήσεις από το να ασχοληθούν και να παίξουν μαζί σου, εκτός βέβαια αν άθελα/ηθελημένα τα προσκάλεσες, ή κάποιος σου τα έστειλε. Αλλά εδώ δεν θα μιλήσουμε για τις περιπτώσεις που σου έχουν στείλει πνεύμα για τον οποιοδήποτε λόγο. Αυτό θα το εξετάσουμε σε παρακάτω κεφάλαιο.
Σε αυτήν την ενότητα, θα μιλήσουμε για τρόπους να αντιμετωπίσεις τα απρόσκλητα πνεύματα και πως θα αποφύγεις να τα καλέσεις άθελά σου.

Τι πρέπει να γνωρίζεις σε γενικές γραμμές αν βρεθείς αντιμέτωπος με ένα πνεύμα:
1- Δεν είναι όλα τα πνεύματα κακόβουλα. Μερικά είναι απλώς παιχνιδιάρικα. Την φύση του πνεύματος θα στην προσδιορίσει η διαίσθησή σου. Προσπάθησε να προσπεράσεις το φυσικό αίσθημα φόβου σου και άκου το ένστικτό σου.
2- Ο φόβος σου είναι ο πραγματικός εχθρός σου! Σε αποδυναμώνει και σε κάνει εύκολο θύμα. Αν αισθανθείς/δείς/ακούσεις κάποιο πνεύμα γύρω σου, διατήρησε την ψυχραιμία σου και μην πανικοβάλλεσαι. Το ποιο πιθανό είναι ότι απλά θέλει την προσοχή σου.
3- Η δύναμη της προσευχής, οποιασδήποτε θρησκείας, είναι θαυματουργή, αρκεί να είναι ειλικρινής.
4- ΠΟΤΕ μην γυρνάς την πλάτη σου σε ένα πνεύμα και ΠΟΤΕ μην το βάζεις στα πόδια! Είναι η ποιο φυσική αντίδραση φόβου, αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση μπορεί να αποδειχθεί μοιραία! Αν πιστεύεις ότι κινδυνεύεις και ότι είναι πέρα από τις δυνάμεις σου να το αντιμετωπίσεις, ξεκίνα να πισωπατάς αργά, και μόνο όταν είσαι αρκετά μακριά γύρνα την πλάτη σου και φύγε. Μην τρέξεις, μόνο περπάτα γρήγορα και θυμήσου πάντα να μουρμουρίζεις κάποια προσευχή.

Τώρα, ας μιλήσουμε λίγο πιο ειδικά…

Τι μπορείς να κάνεις αν είσαι μέσα σε σπίτι:

Όπως ανάφερα και προηγουμένως, το ένστικτό σου θα σου προσδιορίσει την φύση του πνεύματος.
Αν το συναίσθημα είναι θετικό, τότε δεν έχεις απολύτως τίποτα να φοβηθείς! Το ποιο πιθανό είναι ότι ο «επισκέπτης» σου είναι κάποιος που γνώριζες πριν το θάνατό του, ή κάποιο καλόβουλο πνευματάκι που είτε θέλει να παίξει, είτε απλά θέλει την προσοχή σου.
Μίλα του καθαρά και με σιγουριά. Αν σε ενοχλεί η παρουσία του, με αυστηρό τόνο ζήτα του να φύγει, αλλά οι περισσότεροι προτιμούν να «ανοίξουν κουβέντα» και ρωτούν γιατί βρίσκεται εδώ… ούτε αυτό είναι κακό, ίσα-ίσα που μερικές φορές είναι το καλλίτερο σε περίπτωση που είναι κάποιος αγαπημένος μακαρίτης.
Αν το συναίσθημα είναι αρνητικό, δείξε αυστηρότητα και απαίτησε να φύγει.
Στην περίπτωση που αρχίσει να γίνεται επιθετικό (πετάει και σπάει πράγματα, εμφανίζει τρομακτικά πρόσωπα, δημιουργεί δυσάρεστες οσμές κλπ.) πάρε αλάτι και δημιούργησε γύρω σου ένα κύκλο, γυρνώντας δεξιόστροφα. Ο κύκλος σε προστατεύει και καταστρέφεται μόνο αν περάσεις πάνω από τα όριά του (θυμήσου ότι αυτό ισχύει ακόμα κι άν απλά βγάλεις το χέρι σου έξω από τον κύκλο). Μην βγεις έξω από τον κύκλο, για οποιοδήποτε λόγο, μέχρι να σιγουρευτείς ότι έχει φύγει.
Μην δείξεις φόβο και πείσε τον εαυτό σου ότι είσαι ο δυνατότερος (αν δεν το πιστέψεις εσύ, δεν πρόκειται να το πιστέψει κανείς). Στο όνομα του Θεού/Θεών σου, διέταξέ το να φύγει και επανέλαβε την διαταγή για όσο χρειάζεται, λέγοντας ανάμεσα και μια προσευχή στον Θεό/Θεούς σου .
Αν προλαβαίνεις να πάρεις μαζί σου μέσα στο κύκλο και ξύδι, τότε έχεις ένα ακόμα όπλο. Αν δεν μπορείς να δεις το πνεύμα, προσπάθησε να προσδιορίσεις που βρίσκεται είτε με τις μετακινήσεις αντικειμένων που δημιουργεί, είτε εμπιστευόμενος την διαίσθηση και τις αισθήσεις σου, και ρίξε ξύδι προς εκείνη την κατεύθυνση.
Έχε υπ’ όψη σου ότι μερικές φορές τα πνεύματα μας ξεγελούν ότι έχουν φύγει ενώ είναι ακόμα γύρω μας. Για να αποφύγεις ένα τέτοιο κόλπο, συνέχισε να λες για λίγο ακόμα τις προσευχές σου και να ραντίζεις ξύδι γύρω-γύρω ακόμα κι όταν όλα έχουν ησυχάσει. Περίμενε για λίγο μέσα στον κύκλο για κάποια αντίδραση, κι αν δεν συμβεί τίποτα… συγχαρητήρια, τα κατάφερες!
Το επόμενο που έχεις να κάνεις είναι να ευχαριστήσεις τον Θεό/Θεούς με μια ευχαριστήρια προσευχή και καίγοντας λίγο λιβάνι, και να καλέσεις έναν ιερέα να καθαγιάσει και «σφραγίσει» το σπίτι (αν δεν μπορείς να το κάνεις μόνος σου).

Τι πρέπει να αποφεύγεις όσο είσαι σε ανοιχτό περιβάλλον:
Ερημικές τοποθεσίες σε δάση, ποτάμια, παραλίες, σπηλιές, και περισσότερο απ’ όλα σταυροδρόμια και τρίστρατα, είναι περιοχές στις οποίες θα πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεχτικός, ειδικά την νύχτα και ακόμα περισσότερο με πανσέληνο!
Σε τέτοια μέρη, απόφευγε να σφυρίζεις, να παίζεις πνευστά όργανα ή να συζητάς για πνεύματα και αερικά. Το σφύριγμα τα νευριάζει, ο ήχος πνευστών οργάνων ελκύει τα αερικά και οι συζητήσεις θα ληφθούν σαν πρόσκληση.
Έχε επίσης υπ’ όψη σου, ότι συζητήσεις με θέμα «εγώ δεν πιστεύω σε αερικά και τέτοιες βλακείες» είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες και γνωρίζω μερικούς που μετάνιωσαν οικτρά για τέτοιου είδους δηλώσεις. Τα αερικά μπορεί να είναι καλόβουλα στο σύνολό τους, αλλά προσβλητικές δηλώσεις τα ερεθίζουν ιδιαίτερα και οι γητείες τους είναι σχεδόν ακατόρθωτο να λυθούν. Αν παρ’ όλ’ αυτά πας γυρεύοντας για μπελάδες, τότε καλή σου τύχη… θα την χρειαστείς σίγουρα!

Κάτι συνηθισμένο:
Πολλές φορές συμβαίνει σε ανθρώπους που βρίσκονται σε τέτοιες περιοχές, να ακούσουν κάποιον να τους καλεί από πίσω. Αν κάτι τέτοιο συμβεί και σε σένα, μην γυρίσεις, ακόμα κι αν η φωνή είναι οικεία. Αν πιστεύεις ότι γνωρίζεις αυτόν που σε καλεί, χωρίς να γυρίσεις ζήτα του να έρθει μπροστά σου χρησιμοποιώντας το όνομά του (π.χ. «Γιώργο, αν είσαι εσύ, έλα μπροστά μου»). Είναι πολύ σημαντικό να αναφέρεις το όνομα, γιατί μια «γενική» πρόσκληση περιλαμβάνει και το τυχόν πνεύμα. Κολπάκια του είδους «έλα ρε φίλε, εγώ είμαι!» μην σε πτοήσουν… φύλαγε τα ρούχα σου όπως λέει και ο σοφός λαός. Αν η φωνή επιμένει, ξεκίνα να μουρμουρίζεις κάποια προσευχή και -αν είσαι καπνιστής- άναψε ένα τσιγάρο ή τον αναπτήρα ή οτιδήποτε με φλόγα. Καλό είναι επίσης, άμα γνωρίζεις ότι θα βρεθείς σε τέτοιες τοποθεσίες νύχτα, να έχεις πάνω σου ένα κομμάτι ψωμί, μιας και ο άρτος είναι από τα αγαπημένα φαγώσιμα των πνευμάτων και των αερικών, και έτσι, σε περίπτωση ανάγκης, μπορείς να το πετάξεις και να τα απασχολήσεις για λίγο μέχρι να προλάβεις να απομακρυνθείς, ή να το ανταλλάξεις για να σε αφήσουν ήσυχο. Το ίδιο ισχύει και για οτιδήποτε περιέχει ζάχαρη, αλλά η ζάχαρη ενδιαφέρει μόνο τα αερικά. Όχι ότι τα πνεύματα και τα αερικά έχουν ανάγκη από τροφή, αλλά τον λόγο θα τον εξηγήσουμε και αυτόν σε άλλη ενότητα.

Ο μύθος των νεκροταφείων:
Πολλά έχουν ειπωθεί για τα νεκροταφεία και τα περισσότερα είναι μύθος. Ο φυσικός φόβος του θανάτου μας κάνει να φοβόμαστε και τον τόπο ταφής. Ας ξεκαθαρίσουμε λοιπόν κάτι: τα νεκροταφεία είναι ιερός χώρος, ιερό έδαφος! Το «χειρότερο» που μπορεί να σου συμβεί είναι να δεις την ενέργεια του σώματος κάποιου πρόσφατα ενταφιασμένου! Το πνεύμα του νεκρού έχει αφήσει το σώμα την στιγμή του θανάτου και να είσαι σίγουρος ότι κανένας δεν αρέσκεται στο να είναι γύρω από το νεκρό του σώμα… μήπως θα είσουν εσύ;!
Όταν τριγυρνάς σε ερημικές τοποθεσίες όπως αυτές που ανάφερα παραπάνω, κινδυνεύεις περισσότερο απ’ ότι να είσαι μέσα σε νεκροταφείο! Επαναλαμβάνω ότι το νεκροταφείο είναι ιερό έδαφος, καθαγιασμένο από ιερέα (ανεξάρτητα της θρησκείας) πράγμα που σημαίνει ότι είσαι απόλυτα ασφαλείς πάνω σ’ αυτό, όπως θα είσουν και μέσα σε κάποιο ναό! Και σ’ αυτό το σημείο θα υπογραμμίσω ότι αν τριγυρνώντας έξω, βρείς τον μπελά σου με κάποιο πνεύμα ή αερικό και υπάρχει κοντά σου κάποιο νεκροταφείο, τότε καλά θα κάνεις να πάς εκεί γρήγορα! Καλοί οι κύκλοι άλατος, αλλά τίποτα δεν είναι σαν τον ιερό χώρο.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

17 − 9 =