Τα Είδη της Τέχνης

Όταν αναφερόμαστε στα είδη της Τέχνης (ή αλλιώς, «τα είδη της μαγείας»), εννοούμε τους διάφορους τρόπους εκτέλεσης γητειών ή τελετών, που ένας πρακτικός μπορεί να χρησιμοποιήσει για να πετύχει τον σκοπό του. Αυτά τα είδη μπορούμε να τα συναντήσουμε σε όλα τα μονοπάτια της Τέχνης, και είναι τα εξής:

• Η Τέχνη των Κεριών
• Η Τέχνη των Βοτάνων
• Η Τέχνη των Κόμπων
• Η Τέχνη των Χρωμάτων
• Η Τέχνη των Μετάλλων
• Η Τέχνη των Λίθων
• Η Τέχνη των Ειδώλων
• Η Τέχνη των Γραμμάτων
• Η Τέχνη της Φωτιάς
• Η Τέχνη των Πνευμάτων των Στοιχείων
• Αναπαραστατική / Συμβολική Τέχνη
• Εκστατική Τέχνη
• Η Τέχνη του Χάους
• Η Τέχνη του Σεξ
• Η Τέχνη του Κυβερνοχώρου

Για να κατανοήσουμε καλύτερα τι είναι το κάθε είδος, ας δούμε το καθένα ξεχωριστά:

Η Τέχνη των Κεριών
Η πιο απλή και διαδεδομένη Τέχνη είναι αυτή των κεριών. Ο εξασκών, χρησιμοποιώντας κεριά του κατάλληλου χρώματος, μπορεί να πετύχει ότι θέλει (π.χ. κόκκινο για αγάπη και έρωτα), βασιζόμενος σε τρία βασικά πράγματα: την αυτοσυγκέντρωση, τον οραματισμό και την θέληση. Για περισσότερα βλ. θέμα «
Η Τέχνη των Κεριών».

Η Τέχνη των Βοτάνων
Αυτού του είδους η Τέχνη βασίζεται στην χρήση των βοτάνων, που με τις ιδιότητές τους, μπορεί ο εξασκών να επηρεάσει ή να πετύχει κάποια πράγματα. Υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορεί κάποιος να τα χρησιμοποιήσει, ανάλογα με το τι θέλει να πετύχει (π.χ. δημιουργία φυλαχτών για προστασία), αλλά η πλέον διαδεδομένη χρήση τους, είναι για θεραπευτικούς σκοπούς ή για να ενδυναμώσουν μια γητειά καίγοντάς τα σαν λιβάνι. Για περισσότερα βλ. θέματα «
Η Χρήση των Βοτάνων», «Αντικαταστάσεις Βοτάνων», «Απόκρυφες Ονομασίες Βοτάνων», «Βότανα & Παραδόσεις», «Παραδοσιακές Γητείες» και «Θεραπεία με Βότανα».

Η Τέχνη των Κόμπων
Είναι πολύ διαδεδομένη σε πολλά μονοπάτια, αλλά οι ρίζες της είναι Κέλτικες. Ο εξασκών χρησιμοποιεί κλωστή ή σπάγκο σε χρώμα ανάλογο του τι θέλει να πετύχει, και δημιουργεί κόμπους, των οποίων ο αριθμός εξαρτάται πάλι από τον σκοπό, απαγγέλλοντας στίχους ενώ δένει κάθε κόμπο, για να «δέσει» η ευχή. Κατόπιν, θάβει την κλωστή με τους κόμπους στο έδαφος για να «ριζώσει» η ευχή ή αν φτιάξει φυλακτό την έχει πάντα πάνω του.

Η Τέχνη των Χρωμάτων
Σε αυτού του είδους την Τέχνη χρησιμοποιούνται τα χρώματα κυρίως για να βοηθήσουν στην αυτοσυγκέντρωση και στο να αναπτύξουν τα συναισθήματα του εξασκών, που χρειάζονται για την επιτυχία του σκοπού, αλλά και για να συμβολίσουν τον σκοπό (π.χ. πράσινο για λεφτά). Ανάλογα τον σκοπό, επιλέγει και τα αντίστοιχα χρώματα για να «ντύσει» τα αντικείμενα που χρησιμοποιούνται, δηλαδή τα κεριά που θα καούν, τα ρούχα που θα φορέσει κλπ. Για περισσότερα βλ. θέματα «
Η Χρήση των Χρωμάτων», «Αντιστοιχίες» και «Θεραπεία με Χρώματα».

Η Τέχνη των Μετάλλων
Τα μέταλλα χρησιμοποιούνται συνήθως για την κατασκευή φυλαχτών, επιλέγοντας το κατάλληλο μέταλλο για το κατάλληλο φυλαχτό, ανάλογα με τις ιδιότητές τους (βλ. θέμα «
Η Χρήση των Μετάλλων»). Ο κάθε πρακτικός φτιάχνει ένα τέτοιο φυλακτό μόνος του, για να το ενισχύσει με την δική του ενέργεια και θέληση. Κατάλληλα και ανάλογα μέταλλα επίσης επιλέγονται για την κατασκευή τελετουργικών αντικειμένων, όπως για παράδειγμα το στιλέτο, το κύπελλο κλπ.

Η Τέχνη των Λίθων
Όλοι έχουμε ακούσει για τους λίθους και για τις διάφορες ενεργειακές ιδιότητες που έχει ο καθένας από αυτούς. Συνήθως, οι περισσότεροι πρακτικοί χρησιμοποιούν λίθους που τους έχουν ενισχύσει ενεργειακά οι ίδιοι, σε αρμονία με την ιδιότητα του καθένα, για να πετύχουν τον επιθυμητό σκοπό σε ένα συγκεκριμένο πρόσωπο ή τόπο/χώρο ή στον ίδιο τους τον εαυτό. Επίσης πολλοί αντλούν την ενεργειακή αυτή ιδιότητα ενός συγκεκριμένου λίθου για να πετύχουν αυτό που θέλουν. Η πλέον όμως διαδεδομένη χρήση των λίθων, είναι για θεραπευτικούς σκοπούς και για δημιουργία φυλαχτών. Για περισσότερα βλ. θέματα «
Χρήση & Συμβολισμοί των Λίθων» και «Κρυσταλλοθεραπεία».

Η Τέχνη των Ειδώλων
Σε αυτού του είδους την Τέχνη χρησιμοποιούνται διάφορα ομοιώματα (τις περισσότερες φορές κέρινες ή αχυρένιες κούκλες), που αντιπροσωπεύουν ένα συγκεκριμένο άτομο και -όπως με την συμπαθητική μαγεία- πιστεύεται πως ότι συμβαίνει στο ομοίωμα, θα συμβεί και στο άτομο αυτό. Αυτού του είδους η μαγεία, δεν είναι πάντα επιθετική, όπως λανθασμένα έχει επικρατήσει. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για θετικούς σκοπούς, όπως και για θεραπεία. Για περισσότερα, βλ. θέμα «
Μαξιλαράκια Ύπνου & άλλα Mojos».

Η Τέχνη των Γραμμάτων
Πρόκειται για είδος όχι ιδιαίτερα διαδεδομένο, αν και πολύ απλό στην εφαρμογή του. Ο σκοπός αφορά πάντα κάποιο άλλο πρόσωπο. Γράφεται σε χαρτί σε μορφή ποιήματος και αποστέλλεται στον άνθρωπο-«στόχο». Υποθετικά, όταν το πρόσωπο διαβάσει ολόκληρο το ποίημα, ενεργοποιείται η γητειά. Πολλές φορές αυτού του είδους η μαγεία λανθασμένα συγχέεται με τα Μαγικά Αλφάβητα και την χρήση τους.

Η Τέχνη της Φωτιάς
Πρόκειται για μία ισχυρή και αρχαία μορφή Τέχνης (ίσως η αρχαιότερη, μαζί με την συμβολική και την συμπαθητική Τέχνη), διότι μία από τις ενεργειακές ιδιότητες της φωτιάς είναι η δημιουργικότητα. Ο εξασκών, ανάβοντας φωτιά είτε στην φύση είτε στο τζάκι του σπιτιού του, μπορεί να επικαλεστεί την δύναμη της φωτιάς (και όχι το πνεύμα της φωτιάς!), για να πετύχει το σκοπό του. Αυτό γίνεται είτε χορεύοντας γύρω από την φωτιά, είτε καίγοντας σ’ αυτήν βότανα, ομοιώματα κλπ, απαγγέλλοντας ταυτόχρονα επικλήσεις σε αρμονία με τον σκοπό. Ο σκοπός αυτός μπορεί να είναι θετικός ή αρνητικός, μιας και η φύση της φωτιάς είναι και καταστροφική (π.χ. πυρκαγιά) αλλά και δημιουργική (π.χ. ψήσιμο).

Η Τέχνη των Πνευμάτων των Στοιχείων
Αυτού του είδους η Τέχνη είναι μία από τις ισχυρότερες, διότι απαιτεί την επίκληση των πνευμάτων/κυρίαρχων (ή «φυλάκων» όπως συχνά λέγονται) των Στοιχείων, για να επιτευχθεί ο σκοπός. Τα στοιχεία επικαλούνται με την σειρά που πρέπει ανάλογα τον σκοπό. Για παράδειγμα, εάν ο σκοπός είναι ο εξορκισμός, τότε η φωτιά θα επικληθεί τελευταία, εάν όμως ο σκοπός είναι ο εξαγνισμός, τότε η φωτιά θα επικληθεί πρώτη. Τα πνεύματα των Στοιχείων επικαλούνται πάντα και τα 4, διότι εάν δεν επικληθούν όλα, δεν υπάρχει ισορροπία και αυτό ίσως προκαλέσει προβλήματα και ατυχήματα.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Πολλά ατυχήματα έχουν συμβεί από επικλήσεις των πνευμάτων των Στοιχείων, από πρακτικούς με λίγη πείρα! Η δύναμη των Στοιχείων δεν είναι παιχνίδι, γι αυτό προσέχετε!

Αναπαραστατική / Συμβολική Τέχνη
Η αναπαραστατική ή αλλιώς συμβολική Τέχνη είναι μία από τις αρχαιότερες, ίσως μάλιστα η αρχαιότερη μορφή μαγείας. Όπως και στη συμπαθητική μαγεία, ο εξασκών αναπαριστά αυτό που θέλει να πετύχει με παντομίμα ή χορεύοντας. Στην αναπαραστατική μαγεία συνήθως δεν χρησιμοποιούνται αντικείμενα, αλλά δεν αποκλείεται η χρήση κατασκευασμάτων/συμβόλων του σκοπού, όπως για παράδειγμα κατασκευή που μοιάζει με κουκλοθέατρο, όπου οι μαριονέτες θα «παίξουν» τους ρόλους, αναπαριστώντας τον σκοπό.

Εκστατική Τέχνη
Άλλη μια από τις αρχαιότερες μορφές της Τέχνης είναι αυτή της έκστασης. Ο πρακτικός έρχεται σε έκσταση με διάφορους τρόπους (π.χ. με τον χορό) και όταν φτάσει στο ύστατο σημείο έκστασης, απελευθερώνει την ενέργεια που έχει στο μεταξύ συγκεντρωθεί, κατευθύνοντάς την στον σκοπό (οραματισμός του σκοπού) ή στον στόχο (οραματισμός του ανθρώπου που είναι ο στόχος).

Η Τέχνη του Χάους
Πρόκειται για είδος αλλά και για μονοπάτι. Ο εξασκών είναι ελεύθερος να κάνει ότι θέλει και όπως θέλει, ανεπηρέαστος από μοτίβα, διότι στην χαοτική πρακτική δεν υπάρχουν κανόνες, παρά μόνο αυτοί που θέτει ο ίδιος ο πρακτικός στον εαυτό του. Σαν είδος, χρησιμοποιεί συνήθως ένα «κράμα» όλων των άλλων ειδών, αλλά το πλέον διαδεδομένο σύστημα επίτευξης του σκοπού, είναι μέσω του… γέλιου, έχοντας την πεποίθηση ότι το πολύ δυνατό γέλιο (ειδικά το νευρικό γέλιο), μπορεί να δημιουργήσει τις κατάλληλες δονήσεις και ενέργεια, για την επίτευξη του σκοπού. Για περισσότερα, βλ. θέμα «
Η Τέχνη του Χάους»

Η Τέχνη του Σεξ
Άλλη μία από τις ισχυρότερες μορφές, είναι αυτή που σχετίζεται με την συγκέντρωση και απελευθέρωση ενέργειας μέσω της συνουσίας και του οργασμού. Εδώ ο εξασκών πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός, διότι εκτός του ότι ασχολείται με τις δυνάμεις της ζωής, μπορεί να χάσει τον έλεγχο της ενέργειας που έχει συσσωρεύσει και να υπάρξουν δυσάρεστα αποτελέσματα. Έτσι πρέπει ο πρακτικός να γνωρίζει πολύ καλά το τι θέλει να πετύχει και όταν φτάσει στο αποκορύφωμά της η συσσωρευμένη ενέργεια (την στιγμή δηλαδή της κορύφωσης του οργασμού), να την απελευθερώσει προς τον στόχο του. Τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα μονοπάτια που χρησιμοποιούν μόνο την σεξουαλική μαγεία, είναι το Ταντρικό μονοπάτι και το μονοπάτι του Κάμα Σούτρα.

Η Τέχνη του Κυβερνοχώρου
Η πρακτική μέσω του κυβερνοχώρου είναι ένα συνεχώς αυξανόμενο είδος Τέχνης, που αποκτά συνεχώς περισσότερους οπαδούς. Ο εξασκών μαζί με άλλα άτομα, καθώς συνομιλούν μέσα από τον υπολογιστή, μπορεί ο καθένας από το σπίτι του να συγκεντρώσει την δική του ενέργεια και όλοι μαζί στο τέλος, όταν είναι όλες οι ενέργειες στην κορύφωση τους, απελευθερώνονται σε ένα συγκεκριμένο σκοπό για να έχουν τα ποιο ισχυρά αποτελέσματα.


Πηγές:
Το πλήρες βιβλίο της μαγείας
Κρύσταλλοι – Το πλήρες εγχειρίδιο δύναμης
Φυλακτά και Χαϊμαλιά
www.geocities.com/artofwise
και πολλές άλλες πηγές για διασταύρωση πληροφοριών…

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × two =