Ο Μύθος της Νύχτας

Ένα πολυσυζητημένο θέμα είναι αυτό της νύχτας. Πολλά λέγονται για τα όσα «προκαλεί» η νύχτα, για τα όσα γίνονται κάτω από το πέπλο της, κατά κανόνα όλα συνδέονται με πράξεις κακόβουλες, «σατανικές» και γενικά καθ’ όλα κατακριτέες. Η Τέχνη της Μαγείας έχει συνδεθεί άρρητα με την νύχτα, έτσι είναι φυσικό να προκαλεί τον φόβο και κατά συνέπεια την εχθρότητα.
Το πρώτο λοιπόν που θα πρέπει να απομυθοποιήσουμε είναι το ότι η νύχτα ΔΕΝ είναι κάτι το σατανικό! Αυτός ο μύθος έχει δημιουργηθεί λόγω του φυσικού φόβου του ανθρώπου για το σκοτάδι, γι αυτό που δεν βλέπει, αυτό που δεν μπορεί να ελέγξει! Θα πρέπει όμως να απομυθοποιήσουμε και το ότι η Τέχνη της Μαγείας «λειτουργεί» καλλίτερα την νύχτα.
Η νύχτα υπήρξε μια ανάγκη την εποχή του «Κυνηγιού των Μαγισσών» που οι εξασκούντες της Τέχνης δεν μπορούσαν να εργαστούν ότι ώρα ήθελαν, παρά μονάχα όταν ο κόσμος κοιμόταν και το σκοτάδι τους προστάτευε. Μην ξεχνάς πως κινδύνευε η ζωή τους αν τους έπιαναν! Έκτοτε παρέμεινε παράδοση (συνήθεια περισσότερο) να εργαζόμαστε την νύχτα.
Οι τρεις μέρες της Πανσέληνου αποτελούν εξαίρεση. Για όλες τις υπόλοιπες μέρες η ιδανική ώρα για Μαγεία είναι το χάραμα! Ειδικά εργασίες που αφορούν αγάπη, έρωτα, προστασία, ενδυνάμωση, ειρήνη, απαλλαγή από κακές συνήθειες, αλλαγή, εξορκισμό και κάθαρση, είναι ιδανικό να γίνονται με την αυγή! Τελετές μύησης είναι επίσης ιδανικό να γίνονται την αυγή! Το σούρουπο είναι και αυτό μια πολύ καλή ώρα για Μαγεία, μα θα εξηγήσω παρακάτω γιατί είναι καλλίτερη η αυγή.

Δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε το γιατί το χάραμα και το σούρουπο είναι οι καλλίτερες ώρες, σκέψου το: για περίπου μια ώρα, η νύχτα συναντιέται με την μέρα. Μερικές μέρες (εξαρτάται από την φάση της Σελήνης) η Σελήνη και ο Ήλιος βρίσκονται αντικριστά, ο ένας πλανήτης δύοντας και ο άλλος ανατέλλοντας, ευθυγραμμισμένοι για μερικά λεπτά! Εκείνα τα λεπτά συναντιούνται οι αντίθετες δυνάμεις -φως & σκοτάδι, αρσενικό & θηλυκό κλπ.- και ενώνονται. Για τους Wicca, η Θεά και ο Θεός παρουσιάζονται για λίγο μαζί εκείνη την στιγμή, “δένοντας” τις δυνάμεις Τους! Για όσους ακολουθούν την ελληνική θρησκεία, εκείνα τα λεπτά είναι που ο Απόλλωνας, Θεός-προστάτης των Μάγων, συναντά την δίδυμη αδελφή Του Άρτεμις, Θεά-προστάτιδα των Μαγισσών. Αν καταφέρουμε να υπολογίσουμε το χρόνο έτσι που το ζενίθ της εργασίας μας να γίνεται ακριβώς μέσα σε αυτά τα λίγα λεπτά συνάντησης, τότε η ενέργεια που μας χαρίζεται είναι εντυπωσιακή. Δεν είναι τυχαίο που όταν αναφερόμαστε στην ανατολή ή την δύση αποκαλούμε το γεγονός “σκέτη μαγεία!”. Η έκφραση αυτή δεν είναι μονάχα μεταφορική, είναι ΚΑΙ κυριολεκτική. Οτιδήποτε λοιπόν κι αν κάνουμε εκείνες τις ώρες, σίγουρα θα στεφανωθεί με επιτυχία (εάν φυσικά τα εκτελέσουμε σωστά).

Οι λόγοι που αναφέρω ότι η αυγή είναι καλλίτερη από το σούρουπο, είναι καθαρά πρακτικοί αλλά και συναισθηματικοί. Οι εποχές που ο κόσμος κοιμόταν με την δύση του ηλίου δεν είναι πια παρά ανάμνηση… πλέον, το σούρουπο (ειδικά στις μεγάλες πόλεις) έχει πολύ φασαρία, ο κόσμος είναι ακόμα “στο πόδι” και δύσκολα βρίσκεις ησυχία. Αντίθετα την αυγή, ακόμα κι αν βρίσκεσαι σε μεγάλη πόλη, ο κόσμος δεν έχει καλοξυπνήσει, υπάρχει ακόμα ησυχία και γαλήνη ώστε να μπορέσεις να δουλέψεις χωρίς ενοχλητικές διακοπές.
Εάν βέβαια έχεις την δυνατότητα να βρίσκεσαι κάπου έξω στην φύση, σε σημείο μακριά από ανθρώπους και φασαρία, τότε σούρουπο και αυγή είναι εξίσου καλές ώρες.
Την αυγή επίσης, παρατηρείται πως ο άνθρωπος έχει άλλη ψυχολογία. Είναι πιο ήρεμος, πιο δεκτικός, μιας και δεν έχει ακόμα επηρεαστεί από τα γεγονότα της καθημερινότητας. Ακόμα κι αν έχει περάσει την νύχτα ξάγρυπνος, αντικρίζοντας την αυγή, η ψυχολογία του αυτόματα αλλάζει. Έχουμε βλέπετε συνηθίσει την δύση και δεν μας εντυπωσιάζει πλέον… μα η αυγή διατηρεί ακόμα την μαγεία της στην καρδιά μας.

Όσον αφορά τις επικλήσεις:
Τονίζω πολύ συχνά να αποφεύγεται η νύχτα για επικλήσεις λόγω του ότι το σκοτάδι (και όχι η Σελήνη!) δεν είναι καλός σύμμαχος ενάντια σε κακόβουλες παρουσίες. Αντίθετα, το φως της μέρας μπορεί να προσφέρει προστασία. Ας μην ξεχνάμε πως το φως του ήλιου δεν είναι καθόλου αγαπητό από οντότητες που επιθυμούν να βλάψουν. Και πάλι βέβαια θα πω πως και για τις επικλήσεις, η καλλίτερη ώρα είναι η αυγή, με έναρξη την στιγμή που αρχίζει να χαράζει, πριν ακόμα φανεί ο ήλιος.
Οι χειρότερες ώρες για επικλήσεις (από άποψη επικινδυνότητας) είναι από τις 5.00 το πρωί μέχρι που αρχίζει να χαράζει. Εκείνες τις ώρες είναι που όλες οι οντότητες “οργιάζουν” μα και που οι κακόβουλες βρίσκονται στο ζενίθ της δύναμής τους, ειδικά αν το φεγγάρι βρίσκεται στην χάση του και ακόμα χειρότερα όταν δεν έχουμε φεγγάρι. Ακόμα και έμπειροι Μύστες αποφεύγουν εκείνες τις ώρες για επικλήσεις και ίσως να έχεις παρατηρήσει ότι εκείνες οι ώρες είναι συνήθως και οι πιο σκοτεινές ώρες της νύχτας, τότε που το σκοτάδι είναι σχεδόν απόλυτο (εκτός φυσικά αν έχουμε φεγγάρι).
Όποιος το επιθυμεί μπορεί να κάνει ένα μικρό πείραμα: ξύπνα μια μέρα γύρω στις 5.30-6.00 το πρωί, όσο ακόμα είναι τέλειο σκοτάδι έξω αλλά πλησιάζει η αυγή, και απλά “άκου” την φύση. Μην κάνεις τίποτε άλλο, παρά μόνο κάθισε κάπου ήσυχα, χαλάρωσε και αφουγκράσου… θα αισθανθείς όχι μονάχα πως περιστοιχίζεσαι από παρουσίες, μα και ότι απειλείσαι! Περίμενε μέχρι την ώρα που αρχίζει να χαράζει. Με το πρώτο αχνό φως της μέρας θα αισθανθείς πρώτα πιθανότατα μια δυνατή επιθυμία να προστατευτείς και μετά μια τέλεια ανακούφιση. Μόλις βίωσες την μετάβαση από την απόλυτη κυριαρχία του σκότους στην απόλυτη κυριαρχία του φωτός… Καλή σου μέρα!

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × 2 =