Δημιουργία Βασικού Μαγικού Κύκλου

circlecasting   Σίγουρα όλοι θα έχετε ακούσει για τον λεγόμενο «μαγικό κύκλο» που δημιουργείται πριν από οποιαδήποτε μαγική εργασία ή τελετή. Ο μαγικός κύκλος δεν είναι τίποτε άλλο παρά ο εξαγνισμός, καθαγιασμός και «σφράγισμα» ενός χώρου ώστε να είναι κατάλληλος για την εργασία αλλά και για να μπορέσει να παρέχει προστασία στον εξασκών από ανεπιθύμητες παρουσίες που ίσως να εμφανιστούν κατά την διάρκεια της εργασίας.

 

   Η δημιουργία του είναι υποχρεωτική ακόμα κι αν πρόκειται να εκτελέσουμε μια απλή γητειά. Σε μεγάλες τελετές, η δημιουργία του δεν είναι μονάχα υποχρεωτική αλλά και απαραίτητη για την ασφάλεια όλων τον συμμετεχόντων. Λόγω όμως του ότι η κάθε εργασία διαφέρει από την άλλη και οι απαιτήσεις είναι επίσης διαφορετικές, έτσι και η δημιουργία του κύκλου διαφέρει ώστε να αρμόζει στην εκάστοτε περίπτωση. Για να μιλήσουμε πιο απλά, είναι λογικό πως όσο πιο απαιτητική είναι η εργασία, τόσο πιο πολύπλοκη και η δημιουργία του κύκλου, καθώς και το αντίθετο.

   Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από κάποια βασικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζουμε για τον μαγικό κύκλο:

1ον – Η διάμετρος του κύκλου πρέπει να είναι τέτοια ώστε ο εξασκών/εξασκούντες να μπορούν να κινηθούν άνετα μέσα σε αυτόν. Όταν πρόκειται για ένα μονάχα άτομο ή 2 άτομα, μια καλή και άνετη διάμετρος είναι αυτή του 1½ μέτρου, η οποία όμως μπορεί να είναι και λιγότερη όταν η εργασία δεν απαιτεί την κίνηση μέσα στον κύκλο.

   Όταν πρόκειται για 3 άτομα και άνω, βρίσκουμε την ιδανική διάμετρο του κύκλου ως εξής: όλα τα άτομα πιάνονται χέρι-χέρι σχηματίζοντας κύκλο. Όπως είναι πιασμένοι χέρι-χέρι, ανοίγουν τον κύκλο πισωπατώντας μέχρις ότου ολονών τα χέρια να είναι απόλυτα τεντωμένα. Όταν συμβεί αυτό, τα άτομα αφήνουν τα χέρια τους και κάνουν άλλο ένα μεγάλο βήμα προς τα πίσω. Έτσι, δημιουργείται ένας κύκλος με την ιδανική διάμετρο ανάλογη με τον αριθμό των εξασκούντων.

   Οι διαστάσεις που αναφέρονται εδώ, είναι φυσικά ενδεικτικές. Εάν το θεωρείτε απαραίτητο, μπορείτε να μεγαλώσετε ή να μικρύνετε την διάμετρο του κύκλου ανάλογα.

2ον – Προτού ξεκινήσει η δημιουργία του μαγικού κύκλου, καλό θα ήταν για δική σας διευκόλυνση να χαράξετε τα όριά του (την περίμετρο). Για αυτό, υπάρχουν πολλοί τρόποι. Ο πλέον γνωστός και ευρέως χρησιμοποιούμενος είναι με κιμωλία. Άλλοι τρόποι είναι με σκοινί ή με αλάτι και όταν βρισκόσαστε στην ύπαιθρο, χαράζοντας με ένα ξύλο το χώμα σχηματίζοντας κύκλο.

   Μερικοί εξασκούντες, χρησιμοποιούν έναν πολύ πρακτικό τρόπο με τον οποίο έτσι δεν χρειάζεται κάθε φορά να ψάχνουν για να βρουν την διάμετρό του: απλά αγοράζουν ένα κυκλικό χαλάκι με τις διαστάσεις που θέλουν ή ετοιμάζουν ένα κυκλικό ύφασμα το οποίο κάθε φορά απλά το απλώνουν στο πάτωμα και όταν τελειώσουν το διπλώνουν και το φυλάσσουν μαζί με τα άλλα σύνεργά τους. Αυτός ο τρόπος εκτός από πολύ πρακτικός είναι και ιδιαίτερα ωφέλιμος, μιας και το ύφασμα αυτό μπορεί πλυθεί με θαλασσινό νερό καθώς και να κεντηθεί ή να ζωγραφιστεί με σύμβολα προστασίας.

3ον – Συχνά θα διαβάσετε σε βιβλία για το πώς να μπαίνετε και να βγαίνετε από τον μαγικό κύκλο κατά την διάρκεια της εργασίας (να τον ανοιγοκλείνετε δηλαδή). Ως παραδοσιακή εξασκών, για μένα αυτό είναι κάτι το ανεπίτρεπτο! Ο κύκλος δεν είναι ένα κουτάκι που ανοιγοκλείνει για το γούστο μας εν ώρα εργασίας! Άπαξ και σφραγιστεί ο κύκλος, απαγορεύεται να ξανανοίξει, παρά μόνο όταν ολοκληρωθεί η εργασία! Αυτά που αναφέρονται περί «αν έχετε την ανάγκη να πάτε τουαλέτα» ή «ξεχάσατε κάτι έξω από τον κύκλο» ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο, μου ακούγονται γελοία και πράξεις εξασκούντων άκρως αφηρημένων, ανεύθυνων και με παντελή έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης. Είδατε εσείς ποτέ παπά σε εκκλησία ή ιερέα οποιασδήποτε θρηκσείας, να λέει «συγνώμη, ξέχασα το βιβλίο μου» ή «συγνώμη, πρέπει να πάω τουαλέτα» κατά την διάρκεια μυστηρίου; Σίγουρα όχι! Όλα αυτά τα φροντίζουμε πριν ξεκινήσουμε την εργασία μας.

   Ο κύκλος λοιπόν ΔΕΝ ανοίγει κατά την διάρκεια της εργασίας! Σφραγίζεται στην αρχή και ανοίγεται όταν ολοκληρωθεί ο σκοπός.

4ον – Ο κύκλος δημιουργείται (κλείνει) ΠΑΝΤΑ με δεξιόστροφη φορά ξεκινώντας από την Ανατολή, και ανοίγει με αριστερόστροφη φορά, ξεκινώντας πάλι από την Ανατολή. Δημιουργείται αλλά και ανοίγει με εσάς ΜΕΣΑ από τον κύκλο και όχι έξω από αυτόν! Δηλαδή γύρω σας. Αυτά όμως θα τα δούμε και παρακάτω.

5ον – Ο κύκλος παραβιάζεται εάν περάσετε από πάνω του ή απλά βγάλετε το κάποιο μέλος του σώματός σας έξω από αυτόν (πόδι, χέρι). Σε αυτήν την περίπτωση θεωρείται ότι παύει να υφίσταται και πρέπει να ξαναδημιουργηθεί από την αρχή!

6ον – Ο κύκλος, άπαξ και δημιουργηθεί, είναι χώρος ιερός και οφείλετε να συμπεριφέρεστε ανάλογα μέσα σε αυτόν!

goldseparator

Πρακτική Δημιουργία Απλών Μαγικών Κύκλων

   Όπως προ ανέφερα, ανάλογα με την εργασία δημιουργείται και ο κύκλος. Π.χ., δεν χρειάζεται για απλές εργασίες (γητειές συνήθως) να δημιουργείται περίπλοκος κύκλος. Ας δούμε λοιπόν μερικούς τρόπους δημιουργίας κύκλου για τις πλέον απλές εργασίες:

Απλός Κύκλος 1 – Ο Κύκλος Άλατος

   Ο πλέον απλός μαγικός κύκλος είναι αυτός που δημιουργείται με αλάτι ή αλατόνερο. Είναι τόσο απλό όσο ακούγεται! Απλά σχημάτισε έναν κύκλο γύρω σου με αλάτι ή αλατόνερο, ξεκινώντας από την Ανατολή και κινούμενοι δεξιόστροφα. Δεν χρειάζεται τίποτε άλλο!

   Για να ανοίξεις τον κύκλο, όταν πρόκειται για αλάτι, μάζεψε με τις χούφτες σου το αλάτι ξεκινώντας από την Ανατολή και κινούμενος αριστερόστροφα. Το αλάτι που μάζεψες σκόρπισέ το στον άνεμο. Όταν πρόκειται για αλατόνερο, οραματίσου το να απορροφάται από την Μητέρα Γη.  

Απλός κύκλος 2 – Η Πεντάλφα

   Ένας επίσης απλούστατος κύκλος που δεν απαιτεί παρά λευκή κιμωλία και αλάτι. Πρώτα σχημάτισε τον κύκλο με την κιμωλία και στην συνέχεια στο μέσον του σχημάτισε μια όρθια πεντάλφα με το πάνω της άκρο να δείχνει Ανατολή. Μετά βάλε λίγο αλάτι σε κάθε μια από της γωνίες της και ο κύκλος είναι έτοιμος.   

   Για να ανοίξεις τον κύκλο, πρώτα μάζεψε το αλάτι και μετά εάν πρέπει να σβήσεις την κιμωλία, κάνε το με ένα καθαρό λευκό πανάκι βρεγμένο με αλατόνερο, πρώτα την πεντάλφα και μετά τον κύκλο, ξεκινώντας από την Ανατολή και κινούμενος αριστερόστροφα. Το αλάτι το σκορπίζεις στον άνεμο.

Απλός Κύκλος 3 – Ο Κύκλος του Φωτός      

   Κάθισε σε θέση διαλογισμού κοιτώντας Ανατολικά. Χαλάρωσε και συγκέντρωσε θετική ενέργεια στο ενεργειακό σου κέντρο (βλ. σχετικό κείμενο). Όταν θεωρήσεις πως είσαι έτοιμος, απελευθέρωσε αυτήν την ενέργεια με μορφή εξαγνιστικού λαμπερού χρυσού φωτός (ή λευκού ή γαλάζιου). Οραματίσου αυτήν την λαμπερή ενέργεια να πηγάζει από το ενεργειακό σου κέντρο και να κατευθύνεται δημιουργώντας μια εξαγνιστική και προστατευτική σφαίρα ενέργειας γύρω σου. Ο κύκλος σφραγίστηκε.

   Όταν ολοκληρώσεις την εργασία σου, για να ανοίξεις τον κύκλο, οραματίσου την ενεργειακή σφαίρα να απορροφάται πίσω στο ενεργειακό σου κέντρο ή να απορροφάται από την Μητέρα Γη.

Υπενθυμίζω ότι οι αναφερόμενοι κύκλοι είναι απλοί και δεν ενδείκνυνται για εργασίες πιο πολύπλοκες και απαιτητικές, ούτε φυσικά για τελετές και επικλήσεις.


You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × 1 =