Εισαγωγικό Σημείωμα

   Από τότε που ο άνθρωπος στάθηκε στα πόδια του, θέλησε να γνωρίζει το μέλλον του, λόγο ανυπομονησίας, λόγω ανασφάλειας… κλπ, κλπ… Όλα αυτά είναι χιλιοειπωμένα και δεν έχω σκοπό να σε κουράσω επαναλαμβάνοντάς τα και πάλι. Αυτό όμως που θα πρέπει να γνωρίζεις είναι ότι η τέχνη της μαντικής είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση και απαιτεί πολλή εξάσκηση. Όποια μέθοδο κι αν επιλέξεις για να μάθεις να προβλέπεις το μέλλον, θα πρέπει να γνωρίζεις ότι δεν είναι το μέσο που κάνει την προφητεία έγκυρη, αλλά το ίδιος ο μάντης. Σίγουρα θα έχεις παρατηρήσει ότι μερικές φορές με την πιο απλή μέθοδο, ο μάντης έχεις καταφέρει να δώσει ένα πάρα πολύ έγκυρο διάβασμα, ή με την πιο πολύπλοκη και πιο γνωστή να μην έχει καταφέρει να δει τίποτα. Ο λόγος είναι πάρα πολύ απλός: όλα τα αντικείμενα που χρησιμοποιούνται έχουν ένα συγκεκριμένο σκοπό και αυτός είναι να βοηθήσουν τον μάντη να συγκεντρωθεί και να μπορέσει να αφήσει τον ανώτερο εαυτό του να κυβερνήσει την σκέψη του.

Δεν έχει λοιπόν σημασία αν μπροστά του βρίσκονται κάποιες κάρτες ή ένα κερί ή οτιδήποτε άλλο. Αυτό που έχει σημασία είναι η δική του ικανότητα. Ένας σοφός είχε πει «ο καλός μάντης μπορεί να διαβάσει και λευκά χαρτιά», εννοώντας αυτό ακριβώς που προανέφερα. Δες λοιπόν τα αντικείμενα σαν εργαλεία που σκοπό έχουν να σε βοηθήσουν να συγκεντρωθείς, και όχι σαν απαραίτητα μέσα για δεις το μέλλον. Η δύναμη είσαι εσύ και όχι αυτά.

Σε πολλές από τις μεθόδους δίδονται κάποιες βασικές ερμηνείες των συμβόλων που θα δεις. Αν όμως εσύ σε κάποια περίπτωση αισθάνεσαι ότι η τετριμμένη ερμηνεία δεν συμφωνεί με το ένστικτό σου, τότε μην διστάσεις να την ερμηνεύσεις όπως εσένα σου ταιριάζει πιο σωστά. Θα σου δώσω ένα μικρό προσωπικό μου παράδειγμα: Οι περισσότεροι (αν όχι όλοι) Ονειροκρίτες, ερμηνεύουν τα ψάρια σαν στεναχώρια. Στην δική μου όμως περίπτωση, όποτε βλέπω ψάρια, παίρνω λεφτά. Οι ερμηνείες είναι γραμμένες από ανθρώπους, όπου η καταγραφή τους συμβαδίζει με τους δικούς τους συμβολισμούς και την δική τους ψυχοσύνθεση, η οποία δεν είναι απαραίτητο να ταιριάζει με την δική σου. Μελέτησε αυτούς τους συμβολισμούς, αλλά μην τους παίρνεις «κατά γράμμα».  Έχε εμπιστοσύνη στην διαίσθησή σου, αλλά μην αφήνεις και το συναίσθημα να σε επηρεάσει αν διαβάζεις για ένα θέμα που αφορά κι εσένα άμεσα.

Υπάρχει όμως μια μικρή παγίδα σε όλα αυτά. Μερικές από τις μαντικές μεθόδους (όπως θα παρατηρήσεις και παρακάτω) σχετίζονται έμμεσα ή άμεσα με την επίκληση πνευμάτων, ψυχών ή και θεοτήτων. Σε αυτήν την περίπτωση ο μάντης συνεργάζεται με αυτές τις οντότητες και καλό θα ήταν να είσαι ιδιαίτερα προσεχτικός αν επιλέξεις κάποια από αυτές τις μεθόδους και να θυμάσαι ότι σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να παίρνεις κατά γράμμα την διαδικασία η οποία δίδεται και να μην αυτοσχεδιάζεις. Αυτές οι μέθοδοι είναι  μικρές τελετές επίκλησης, όπου αν αυτοσχεδιάζεις και δεν ακολουθήσεις αυτά που σου υποδεικνύονται, μπορεί να βρεθείς σε κίνδυνο.

Όσο για τις μεθόδους που έχουν πλέον αναχθεί σε επιστήμες (όπως η αστρολογία, η νουμερολογία, η χειρομαντεία και άλλες), εκεί πλέον το δικό σου ταλέντο και διαίσθηση δεν έχει καμία σημασία και το μόνο που χρειάζεται από μεριάς σου είναι πολλή μελέτη, εξοικείωση με την πολυπλοκότητα της εφαρμογής και προσοχή στους υπολογισμούς.

Ας δούμε λοιπόν μερικές από τις μαντικές μεθόδους που έχουν χρησιμοποιηθεί ανά τους αιώνες, άλλες περισσότερο γνωστές και άλλες λιγότερο:

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.You can leave a response, or trackback from your own site.
One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 16 =