Αστρικά Ταξίδια

Πρώτα θα πρέπει να κατανοήσουμε πως το σώμα μας δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα «σκεύος» το οποίο φιλοξενεί την ψυχή μας. Έχω αναφέρει κι άλλη φορά πως η ψυχή είναι η ενέργεια που κινεί το σώμα (ύλη). Η ύλη φθείρεται και πεθαίνει λόγο της φθοράς που υφίσταται από την κίνηση που δημιουργεί η ενέργεια. Η ενέργεια όμως δεν «πεθαίνει» ποτέ, παρά μονάχα μεταλλάσσεται.
Το Αστρικό Ταξίδι είναι όταν η ψυχή απαλλάσσεται προσωρινά από το σώμα και «ταξιδεύει» ως ενέργεια. Κάθε φορά που το σώμα φτάνει σε κατάσταση REM (πολύ βαθύς ύπνος) η ψυχή απελευθερώνεται και ταξιδεύει. Αυτό συμβαίνει σε όλους μας, δεν είμαστε όμως όλοι ικανοί να το θυμηθούμε όταν ξυπνάμε. Άλλοι το θυμούνται σαν θολό όνειρο άλλοι όμως δεν το θυμούνται καθόλου.   
Η ψυχή συνδέεται με το σώμα με ένα είδος «ομφάλιου λώρου» τον οποίο συνήθως ονομάζουμε Άργυρος Χορδή. Αυτή η χορδή δεν έχει περιορισμό μήκους διότι πολύ απλά δεν είναι ύλη. Είναι όμως αυτό που διατηρεί το σώμα ζωντανό. Όταν η χορδή κόβεται, η ψυχή απελευθερώνεται οριστικά και το σώμα πεθαίνει.
Κατά την διάρκεια του Αστρικού Ταξιδιού, η Άργυρος Χορδή είναι εκείνη που μεταφέρει τις εντυπώσεις της ψυχής στο σώμα και το ανάποδο. Όταν για κάποιο λόγο το σώμα κινδυνέψει ή η ψυχή (εμείς δηλαδή) φοβηθεί, αυτόματα η χορδή «τραβά» την ψυχή πίσω στο σώμα. Πιστεύω πως όλοι μας, έστω και μια μονάχα φορά στην ζωή μας, έχουμε ξυπνήσει πολύ απότομα από βαθύ ύπνο, για κάποιον ανεξήγητο λόγο (ίσως να είχε προηγηθεί κάποιος δυνατός και απότομος θόρυβος) ή με κάποιον ανεξήγητο φόβο ή ανακαλύπτοντας πως το σώμα μας βρίσκεται σε κάποιου είδους κίνδυνο, είτε αυτός είναι το ότι κοντεύουμε να πνιγούμε με τα σκεπάσματα, είτε κοντεύουμε να πέσουμε από το κρεβάτι κλπ. ακόμα και μια πιθανή κράμπα ή -για να το πάμε πιο μακριά- ένας σεισμός ή κάτι παρόμοιο. Αμέσως ανακαλύπτουμε πως η καρδιά μας χτυπά πολύ δυνατά και πολύ γρήγορα, ίσως μάλιστα να μας προκαλεί και πόνο στο στήθος, το σώμα μας αρνείται να κινηθεί για λίγο (σαν να έχει παραλύσει) και χρειαζόμαστε μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να καταφέρουμε να μιλήσουμε. Αυτό συμβαίνει διότι η ψυχή, λόγο κινδύνου του σώματος, επέστρεψε βίαια στο σώμα, και όχι ομαλά όπως συμβαίνει συνήθως, με αποτέλεσμα το σώμα να υποστεί ένα είδους «σοκ». Κατά κανόνα όμως, η ψυχή ταξιδεύει όταν το σώμα κοιμάται βαθιά, χωρίς προβλήματα, και επιστρέφει ομαλά όταν το σώμα έχει ξεκουραστεί αρκετά και σιγά-σιγά «βγαίνει» από την κατάσταση REM. Έτσι, η μνήμες του ταξιδιού περνούν στο υποσυνείδητο και ξεχνιούνται τελείως ή έχουμε μια αμυδρή μνήμη του σαν θολό όνειρο.

Η Αστρική Προβολή είναι η τεχνική με την οποία μπορούμε να ταξιδέψουμε αστρικά συνειδητά και κατά βούληση. Που μπορούμε δηλαδή να ορίσουμε και να κατευθύνουμε εμείς το ταξίδι και όχι να γίνεται αυθόρμητα.
Διαβάζοντας βιβλία τα οποία αναφέρουν τεχνικές Αστρικής Προβολής, θα παρατηρήσουμε μια μεγάλη ποικιλία υποδείξεων. Αυτό συμβαίνει λόγω του ότι ο κάθε ένας από εμάς είναι ξεχωριστός και λειτουργεί διαφορετικά. Μια τεχνική που αποφέρει εύκολα αποτελέσματα στον έναν, ίσως να είναι παντελώς αναποτελεσματική για τον άλλο! Υπάρχουν όμως μερικοί κανόνες που ισχύουν για όλους μας και αυτοί είναι οι εξής:
– Πρώτα πρώτα θα πρέπει να πάρουμε απόφαση πως η Αστρική Προβολή δεν είναι κάτι που μπορεί να συμβεί με την πρώτη ή δεύτερη προσπάθεια. Απαιτείται μέγιστη υπομονή και επιμονή. Δεν αποκλείεται να μας πάρει μέχρι και χρόνια μέχρι να καταφέρουμε το πρώτο μας Αστρικό Ταξίδι συνειδητά.
– Επιβάλλεται η άριστη γνώση διαλογισμού και αυτοσυγκέντρωσης, όπως επίσης και άριστη γνώση του πώς να χαλαρώνουμε απόλυτα το σώμα μας.
– Όσο πιεζόμαστε τόσο αποκλίνουμε από τον σκοπό μας, οπότε είναι πολύ σημαντικό να μπορούμε να χαλαρώσουμε όχι μόνο σωματικά αλλά και πνευματικά, χωρίς να φοβούμαστε την αποτυχία. Όπως λέει και το ρητό: «ακόμα κι αν αποτύχουμε σήμερα, θα μάθουμε πώς να πετύχουμε αύριο».
– Πολλές τεχνικές Αστρικής Προβολής αναφέρουν τρόπους αναπνοής (πόσες αναπνοές, με τι ρυθμό, κλπ.). Αυτές οι υποδείξεις είναι πολύ καλές για αρχή, μα όταν πλέον έχουμε επιτύχει την χαλάρωση είναι καλλίτερα να αναπνέουμε φυσιολογικά, μιας και οι καθορισμένες αναπνοές θα μας αποσπάσουν την προσοχή.
– Όταν επιτύχουμε την απόλυτη πνευματική και σωματική χαλάρωση, θα πρέπει να ξεχάσουμε την ύπαρξη της ύλης (του σώματος)! Μην ξεχνάτε πως δεν είστε τίποτε περισσότερο από αγνή ενέργεια και έτσι θα πρέπει να αισθανθείτε τον εαυτό σας. Ένας οραματισμός που βοηθά εμένα είναι να αισθάνομαι τον εαυτό μου ως σκέτο φως «παγιδευμένο» μέσα σε μια φούσκα (το σώμα δηλαδή). Απαλά αισθάνομαι να διαπερνώ την «φούσκα» και να ελευθερώνομαι. Αυτό φυσικά είναι κάτι που ταιριάζει στην δική μου ιδιοσυγκρασία, μα μπορεί να μην ταιριάζει σε κάποιον άλλο. Είναι όμως μια ιδέα η οποία πιστεύω εύκολα παραλλάσσεται για να προσαρμοστεί στην ιδιοσυγκρασία κάποιου άλλου. Γενικότερα, συμβουλεύω να δοκιμάζετε τις τεχνικές που διαβάζετε και να τις προσαρμόζετε έτσι που να σας ταιριάζουν καλλίτερα.
– Ένα πολύ συνηθισμένο πρόβλημα για τους ανθρώπους που ξεκινούν τις πρώτες τους προσπάθειες με την Αστρική Προβολή, είναι να τους παίρνει ο ύπνος. Είναι κάτι απόλυτα αναμενόμενο και φυσικό. Για να αποφεύγθει αυτό, είναι προτεινόμενο να μην βρίσκεστε σε θέση τέτοια ώστε να αισθάνεστε άνετα. Δηλαδή, όταν ξαπλώνετε (ή κάθεστε) για να ξεκινήσετε την προσπάθεια για Αστρική Προβολή, φροντίστε το σώμα σας να βρίσκεται σε τέτοια θέση που να ΜΗΝ είναι άνετη για ύπνο. Η λεγόμενη «στάση του Λωτού» ή «θέση του Βούδα» είναι μια καλή στάση που θα βοηθήσει στο να μην σας πάρει ο ύπνος. Εάν δεν σας ικανοποιεί αυτή η στάση, πειραματιστείτε μέχρι να ανακαλύψετε ποια θέση είναι κατάλληλη για σας.
– Στις διάφορες τεχνικές που αναφέρονται, δίδονται και υποδείξεις ρουχισμού, θερμοκρασίας χώρου, λιβανάκια που θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν κλπ. Δεν είναι καθόλου κακές συμβουλές, μα και πάλι θα πρέπει να ανακαλύψετε τι ταιριάζει σε σας. Εάν κάτι από αυτές τις υποδείξεις σας προβληματίζουν και δεν σας ταιριάζουν, μην διστάσετε να τις παραλλάξετε σε αυτό που εσάς σας ταιριάζει ή ακόμα και να τις καταργήσετε εντελώς. Δεν υπάρχει λόγος να ακολουθείτε πιστά την μια ή την άλλη τεχνική, θα πρέπει να δημιουργήσετε την δική σας τεχνική, ακόμα κι αν αυτή λαμβάνει στοιχεία από πολλές άλλες (είναι δηλαδή ένα «κράμα» διαφόρων τεχνικών). 

Όταν τελικά καταφέρουμε να ταξιδέψουμε αστρικά, ίσως την πρώτη φορά να αντιμετωπίσουμε πρόβλημα στο να επιστρέψουμε. Η πιο αποτελεσματική μέθοδος, είναι να σκεφτούμε δυνατά και απόλυτα το σώμα μας και έτσι επιστρέφουμε. Η πλέον όμως σίγουρη μέθοδος είναι να έχουμε την βοήθεια κάποιου άλλου προσώπου: Κάθε φορά που επιχειρείτε αστρική προβολή, φροντίστε να πείτε σε κάποιον να έρθει να σας «ξυπνήσει» μετά από -ας πούμε- 2-3 ώρες. Παρακαλέστε τον/την να σας «ξυπνήσει» ήρεμα, με απαλά σκουντήματα, χωρίς φωνές ή άγρια ταρακουνήματα, και να επιμείνει μέχρι να ανοίξετε τα μάτια σας. Ακόμα κι αν έχετε πρόβλημα να επιστρέψετε στο σώμα σας μόνοι σας, με αυτόν τον τρόπο η επιστροφή θα γίνει αυτόματα, μιας και το σώμα θα «αντιδράσει» στα σκουντήματα, βγαίνοντας από τον λήθαργο που έχει μπει.
Προτείνω επίσης (για καθαρά προληπτικούς λόγους, αν και το αστρικό ταξίδι είναι κατά κανόνα κάτι ακίνδυνο) πριν από κάθε προσπάθεια, να εξαγνίζετε τον χώρο και να τον σφραγίζετε.
Καλό ταξίδι!

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

18 − ten =