Συνηθισμένες Ερωτήσεις

Ερώτηση:
Έχω διαβάσει πολλά site σχετικά με τη μαγεία, Αγγλικά και Ελληνικά, και σε όλα (όπως και στο δικό σου) υπάρχει ένα μεγάλο ΠΡΟΣΟΧΗ! Γιατί; Είναι η Τέχνη επικίνδυνη;
Απάντηση:
Όπως όλες οι επιστήμες και η γνώση γενικότερα, έτσι και η Μαγεία μπορεί να γίνει επικίνδυνη. Είναι σαν την φωτιά, που μπορεί να ζεστάνει, μπορεί όμως και να κάψει αν είσαι απρόσεχτος (ή το κάνεις επίτηδες) ή σαν το νερό, που είναι αναγκαίο για να ζήσεις, αλλά μπορεί και να σε πνίξει… είναι η δυαδικότητα όλων των πραγμάτων! Τίποτα δεν είναι απόλυτα καλό ή απόλυτα κακό, αλλά με τον τρόπο χειρισμού τους έχουν και τα ανάλογα αποτελέσματα. Οφείλω λοιπόν (όπως όλοι οι ευσυνείδητοι ομοϊδεάτες μου) να προειδοποιώ ότι η Μαγεία μπορεί με κακό χειρισμό ή με αμέλεια να γίνει ιδιαίτερα επικίνδυνη.
Δυστυχώς είναι χιλιάδες χιλιάδων οι άνθρωποι που επιθυμούν να αποκτήσουν την γνώση της Μαγείας για να εκδικηθούν, για να εκμεταλλευτούν, για να κλέψουν κλπ κλπ, οπότε οφείλω να τονίζω ΚΑΙ ότι δεν φέρω ευθύνη για τον τρόπο που θα χρησιμοποιήσουν μερικοί την Μαγεία.
Αυτό λοιπόν που πρέπει εσύ και όλοι μας να κάνουμε εάν θέλουμε να εξασκήσουμε την Τέχνη της Μαγείας, είναι πρώτα να την σεβαστούμε και να μην την βλέπουμε σαν ένα εντυπωσιακό παιχνιδάκι, αλλά σαν έναν πανίσχυρο σύμμαχο που μπορεί όμως να γίνει και θανάσιμος εχθρός εάν δεν προσέξουμε ή αν κάνουμε κακή χρήση της.

Ερώτηση:
Είμαι Πολυθεϊστής αλλά δεν ξέρω αν είναι σωστό… Πιστεύω στον Θεό των Χριστιανών, πιστεύω στην ύπαρξη του Σατανά, μα πιστεύω και στους 12 Θεούς του Ολύμπου. Πιστεύω επίσης στις σκιές και τα ξωτικά… Πάνω απ’ όλα πιστεύω στον εαυτό μου, νιώθω περήφανος που είμαι Έλληνας, αλλά δεν γουστάρω την Ελλάδα όπως έχει γίνει τώρα. Δεν είμαι ρατσιστής, αλλά κάποιους λαούς δεν τους συμπαθώ και είμαι και τοπικιστής. Όλ’ αυτά με ταλαιπωρούν διότι δεν μπορώ να κατατάξω τον εαυτό μου σε μια κατηγορία… Τι είμαι;
Απάντηση:
Γιατί θέλεις οπωσδήποτε να βάλεις «ταμπελίτσα» στον εαυτό σου; Είσαι ένας άνθρωπος ξεχωριστός, με ερωτήματα, με προβληματισμούς, με σκέψεις ξεχωριστές, όπως όλοι οι άνθρωποι. Για ποιο λόγο θέλεις να εντάξεις τον εαυτό σου σε κάποιον από τους «σωρούς» που δημιουργεί η κοινωνία μας; Οι οργανωμένες θρησκείες, αυτές που γνωρίζουμε ως Χριστιανισμός, Πολυθεϊσμός, Βουδισμός, Μωαμεθανισμός κλπ κλπ δεν είναι τίποτε άλλο παρά ονόματα που έχουμε βάλει σε διάφορες θεοφιλοσοφίες. Όλες βασίζονται στα διδάγματα κάποιων μεγάλων διδασκάλων της ανθρωπότητας αλλά κανείς δεν μπορεί να πει με απόλυτη σιγουριά τι είναι Θεός και πως πρέπει να Τον/Την/Τους πιστεύουμε, γι’ αυτό ΟΛΟΙ κάνουμε κάποιες υποθέσεις, δηλαδή φιλοσοφίες. Η φιλοσοφία είναι κάτι το αναπόδεικτο, κάτι που λαμβάνουμε ως αξίωμα, έτσι, καμία δεν μπορεί να θεωρηθεί σωστή μα καμία και λάθος. Οι μεγάλες θρησκείες απαντούν με απλά λόγια στα μεγάλα ερωτήματα του ανθρώπου, ακολουθούν την φιλοσοφία κάποιου από τους μεγάλους διδασκάλους, αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι μας καλύπτουν όλους ικανοποιητικά. Εάν έχω καταλάβει καλά, εσύ ανήκεις στους ανθρώπους που βρίσκουν αλήθειες σε όλες τις θρησκευτικές φιλοσοφίες, λίγο από εδώ, λίγο από εκεί, και φτιάχνεις την δική σου αλήθεια. Αυτό δεν είναι λάθος! Δεν είναι ανάγκη να αποδεχτείς κάποια θρησκεία απόλυτα! Αυτό που έχει σημασία είναι η φιλοσοφία που δημιουργείς να καλύπτει εσένα και όχι τα πρότυπα που σου δίνουν. Οι απαντήσεις σε τέτοια ερωτήματα δεν μπορούν να βρεθούν ούτε σε βιβλία, ούτε σε ναούς, και σίγουρα δε μπορεί να σου τις διδάξει κάποιος! Την αλήθεια την ζεις και την νιώθεις, δεν την μαθαίνεις.
Ακολούθησε αυτό που η ψυχή σου δέχεται ως σωστό, και άσε τις «ταμπελίτσες» κατά μέρος. Δεν είσαι ένα άβουλο ον χωρίς σκέψη και προβληματισμούς, μα ένας Έλληνας, με τις δικές του σκέψεις και απόψεις… αυτό αρκεί.

Ερώτηση:
Λόγω του ότι έχω μεγαλώσει σε καθαρά Χριστιανικό περιβάλλον, θα ήθελα να ξέρω τι επιπτώσεις θα έχει σε μένα η ασχολία μου με την Μαγεία.
Απάντηση:
Το ότι μεγάλωσες σε χριστιανικό περιβάλλον δεν είναι πρόβλημα. Η Μαγεία είναι υπεράνω θρησκειών, υπό τον όρο βέβαια ότι εξασκείται για καλό και όχι για να βλάψει. Εάν και εσύ ο ίδιος είσαι Χριστιανός, πάλι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα! Το μόνο που χρειάζεσαι είναι να ξέρεις τι πιστεύεις και να σέβεσαι πάντα τα πιστεύω των άλλων.

Ερώτηση:
Αν μαθαίνω μόνη μου και δεν υπάρχει κάποιος που να με επιβλέπει, πως θα ξέρω ότι κάνω σωστά τις πρακτικές μου και ποιος θα διορθώνει τα λάθη μου;
Απάντηση:
Όταν μαθαίνεις μόνη σου έχεις και την ευθύνη του να διορθώνεις εσύ τον εαυτό σου! Μην κάνεις ποτέ κάτι για το οποίο δεν έχεις καλές γνώσεις της θεωρίας του. Πρώτα θα γίνεις «ειδήμονας» στην θεωρία και μετά θα προχωρήσεις στην πράξη. Αν για κάτι έχεις απορία ή δεν είσαι σίγουρη για το ακριβώς πως γίνεται, πρώτα ψάξε σε βιβλία να βρεις την απάντηση που ζητάς, ρώτα κάποιον που πιστεύεις πως μπορεί να σε βοηθήσει. Μα ποτέ μην προχωράς στην πράξη αν δεν είσαι σίγουρη για την θεωρία.
Εάν αποτυγχάνεις στις πρακτικές σου, ψάξε μόνη σου να βρεις το γιατί.
Το ξέρω πως αυτά ακούγονται σκληρά και δύσκολα, μα πίστεψέ με πως όσοι μαθαίνουν μόνοι τους, εξαιτίας ακριβώς αυτών των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν κατά την εκπαίδευση, είναι κατά πολύ πιο δυνατοί και σοφοί από όσους είχαν μέντορα. Διότι δεν λαμβάνουν «έτοιμη, μασημένη τροφή» αλλά ψάχνουν να την βρουν μόνοι τους. Αυτό φυσικά το λέω παίρνοντας ως δεδομένο ότι κάνουν σκληρή δουλειά, είναι ευσυνείδητοι, ασχολούνται σχολαστικά κλπ.
Φυσικά, όταν μαθαίνεις μόνη σου, και λάθη πολλά θα κάνεις, και θα ξεφύγεις από τον στόχο σου μερικές φορές, και ακόμα δεν αποκλείεται να κινδυνεύσεις! Αλλά σίγουρα το σπουδαιότερο μάθημα που λαμβάνεις είναι να στηρίζεσαι στα δικά σου πόδια και να είσαι υπεύθυνη.

Ερώτηση:
Από τι ηλικία μπορεί να μυηθεί κάποιος; Πότε είναι έτοιμος; Μπορεί κάποιος να μυηθεί χωρίς μέντορα;
Απάντηση:
Η ηλικία δεν παίζει κανένα ρόλο στην Μαγεία. Μυήσε όταν είσαι έτοιμος… μερικοί είναι έτοιμοι από πολύ νεαρή ηλικία, άλλοι πάλι συμβαίνει να έχουν μπει για τα καλά στην μέση ηλικία, κι όμως να μην είναι έτοιμοι.
Παραδοσιακά, ο μαθητευόμενος είναι έτοιμος προς μύηση μετά από ένα χρόνο και μια μέρα εκπαίδευσης. Αυτό όμως το χρονικό διάστημα είναι πάρα μα πάρα πολύ σχετικό. Όπως σου είπα και πριν, μερικοί μαθαίνουν εύκολα και γρήγορα, άλλοι χρειάζονται περισσότερο χρόνο. Υπάρχουν άτομα που είναι έτοιμα για μύηση μέσα σε μόλις 3 μήνες (!) και άλλοι που ακόμα και μετά από 4 χρόνια εκπαίδευσης, εξακολουθούσαν να μην είναι έτοιμοι… το “ένας χρόνος και μια μέρα” είναι ας πούμε ο μέσος χρόνος.
Φυσικά και μπορεί κάποιος να μυηθεί χωρίς μέντορα! Υπάρχει τελετή μύησης για εκείνους που δουλεύουν  μόνοι. Η μύηση είναι κάτι μεταξύ του ατόμου και των Θεοτήτων, ο μέντορας το μόνο που μπορεί να κάνει σε αυτό είναι να πει το “είσαι έτοιμος για μύηση”. Όταν όμως είσαι αυτόνομος, θα πρέπει να είσαι εσύ αυτός που θα αποφασίσει το αν είσαι έτοιμος ή όχι.

Ερώτηση:
Μπορεί ΚΑΘΕ άνθρωπος να αποκτήσει όλες τις δυνάμεις και ικανότητες που παρέχει η γνώση της Τέχνης της Μαγείας; Τι συμβαίνει με εκείνους που γεννιούνται τηλεπαθητικοί ή τηλεκινητικοί ή γενικά με κάποια δύναμη/ικανότητα;
Απάντηση:
Φυσικά και μπορεί κάθε άνθρωπος να αποκτήσει κάποια ή όλες αυτές τις ικανότητες, μα το πιθανότερο είναι να μην είναι εξίσου αποτελεσματικός σε όλα, όπως δεν αποκλείεται να δυσκολευτεί ιδιαίτερα να μάθει κάτι από αυτά. Σίγουρα όμως με υπομονή και επιμονή μπορεί να μάθει.
Με άλλα λόγια, εσύ προσωπικά, ίσως να αποκτήσεις εύκολα την ικανότητα της τηλεπάθειας (ή και να την είχες από γεννησιμιού), αλλά να δυσκολεύεσαι με την συγκέντρωση ενέργειας. Κάποιος άλλος να μπορέσει εύκολα να επικοινωνήσει με το αστρικό πεδίο, αλλά να δυσκολεύεται με την τηλεκίνηση. Τα παραδείγματα φυσικά είναι υποθετικά. Είναι όπως στο σχολείο: ίσως εσύ να είσουν πολύ καλός στα μαθηματικά, να μην δυσκολευόσουν σχεδόν καθόλου να λύσεις μια πολύπλοκη μαθηματική άσκηση, μα να δυσκολευόσουν πολύ να γράψεις μια έκθεση και να χρειαζόσουν ιδιαίτερα μαθήματα σε αυτό για να γίνεις καλλίτερος… κλπ. κλπ.
Μερικοί άνθρωποι είναι τυχεροί, και διαθέτουν κάποιες ικανότητες από την ημέρα της γέννησής τους και αυτό τους δίνει ένα σημαντικό προβάδισμα σε σχέση με τους άλλους. Μα δες το κάπως έτσι: όλοι οι άνθρωποι μπορούν να μάθουν να ζωγραφίζουν, μα δεν θα γίνουν όλοι Πικάσο… πιστεύω ότι με καταλαβαίνεις.

Ερώτηση:
Ποια είναι η διαφορά μεταξύ Μυημένου, Μάγου και Μέντορα, και ποιες οι δυνάμεις του καθ’ ενός;
Απάντηση:
Μυημένος και Μάγος είναι το ίδιο πράγμα. Όταν λέμε “Μυημένος” εννοούμε αυτόν που έχει μυηθεί, που δεν είναι δηλαδή πλέον μαθητευόμενος. Γενικά, αποφεύγω τον όρο “Μάγος” διότι φέρνει στον κόσμο συνειρμούς ταχυδακτυλουργών… Ο Μέντορας είναι επίσης Μυημένος που όμως έχει αρκετό καιρό που εξασκεί την Τέχνη και έτσι έχει πλέον τις απαιτούμενες γνώσεις και την πείρα για να διδάξει.
Οι δυνάμεις του κάθε Μυημένου εξαρτούνται από τον ίδιο. Εξαρτάται δηλαδή από το τι θέλει να μάθει και σε τι βάθος. Π.χ. άλλος ενδιαφέρεται περισσότερο για τις Αστρικές Πύλες, άλλος για την Νεκρομαντεία, άλλος για τις Ψυχικές Δυνάμεις, άλλος μπορεί να περιορίζεται απλά στο να διδάσκει! κλπ. κλπ… Άλλοι πάλι προτιμούν να γνωρίζουν λίγο απ’ όλα. Είναι στην προσωπική κρίση και προτίμηση του καθενός. Πάντως σίγουρα δεν νοείται Μυημένος χωρίς κάποιες βασικές γνώσεις, όπως για παράδειγμα το να διαλογίζεται σωστά σε προχωρημένο επίπεδο, το να είναι σε θέση να προστατέψει τον εαυτό του, τον χώρο του, τους αγαπημένους του από μαγικές επιθέσεις, να μπορεί να δημιουργήσει έναν μαγικό κύκλο, να εκτελέσει μια απλή τελετή κλπ.

Ερώτηση:
Σε τι αποσκοπεί ο Διαλογισμός; Διάβασα ότι φέρνει ψυχική ηρεμία και γαλήνη. Δηλαδή ένας άνθρωπος διαλογίζεται για να φέρει επιθυμητά αποτελέσματα στις μετέπειτα «μαγικές του πράξεις ή διαλογίζεται για να ξεχάσει τα καθημερινά του προβλήματα και να πιστεύει πως είναι όλα ωραία και καλά;
Απάντηση:
Ο Διαλογισμός είναι η βάση για οτιδήποτε θέλεις να κάνεις, από το πιο απλό μέχρι το πιο περίπλοκο. Είναι όπως με τους αθλητές: πριν κάνουν το οτιδήποτε, κάνουν πρώτα ζέσταμα των μυών. Έτσι και ο Διαλογισμός, είναι το «ζέσταμα» του πνεύματος, της ψυχής και της ζωτικής δύναμης/ενέργειας. Δεν χρησιμοποιείται μονάχα για χαλάρωση, αλλά και για ένα σωρό άλλα πράγματα, όπως για συγκέντρωση ενέργειας, για θεραπεία, για μαντεία, για αυτοϋπνωση, για δημιουργία μαγικού κύκλου, κλπ. κλπ. κλπ. κυριολεκτικά για τα πάντα! Εάν δεν μάθεις πρώτα να διαλογίζεσαι σωστά και αποτελεσματικά, τότε δεν μπορείς να κάνεις τίποτα.

Ερώτηση:
Κατάφερα να διαλογιστώ επί 5 λεπτά για πρώτη φορά και ανακάλυψα πως η κατάσταση διαλογισμού είναι κάτι το τέλειο! Πνευματική χαλάρωση και ανύψωση θα έλεγα!! Ενθουσιάστηκα πάρα πολύ μόλις αντιλήφθηκα ότι υπάρχει τέτοιο «πράγμα», δεν ήθελα να σταματήσω και θα ήθελα να διαλογίζομαι συχνότερα και για περισσότερο χρόνο! Διάβασα πως ο διαλογισμός για 30 λεπτά αντιστοιχεί σε 2 ώρες κανονικού ύπνου. Δηλαδή αν διαλογιστώ για 120 λεπτά (2 ώρες) θα αντιστοιχίσει σε 8 ώρες κανονικού ύπνου;
Απάντηση:
Ο διαλογισμός πραγματικά προκαλεί υπέροχα συναισθήματα, και όντως ξεκουράζεται το μυαλό και το σώμα το ίδιο αποτελεσματικά όπως εάν κοιμηθείς. Όμως δεν είναι και τόσο “αθώος” όταν γίνεται για μεγάλη διάρκεια. Θα σε συμβούλευα να μην ξεπερνάς το ένα τέταρτο της ώρας διαλογιζόμενος. Κρύβεται μια παγίδα: υπάρχει πιθανότητα να “εγκλωβιστείς” σε αυτήν την κατάσταση. Ήδη πρόσεξες ότι δεν ήταν εύκολο ούτε ευχάριστο να επανέλθεις στην πραγματικότητα. Αφού δυσκολεύεσαι να επανέλθεις διαλογιζόμενος μονάχα 5 λεπτά, φαντάσου τι γίνεται στα 15, στα 20 στα 30 λεπτά κλπ! Αργότερα, θα νιώσεις επίσης ότι ο χρόνος κυλά πολύ πιο γρήγορα όταν διαλογίζεσαι. Π.χ. εάν διαλογιστείς χωρίς ξυπνητήρι, μπορεί να αισθάνεσαι ότι “έλειπες” μονάχα 5-6 λεπτά, ενώ στην πραγματικότητα “έλειπες” 20 λεπτά ή και παραπάνω! Μετά από πολύ συχνό και μακρόχρονο διαλογισμό, δεν αποκλείεται να παρουσιαστούν κάποιες “παρενέργειες” όπως για παράδειγμα πολύ έντονα όνειρα και μια δυσκολία να ξεχωρίζεις την πραγματικότητα από το όνειρο και την φαντασία. Μπορεί δηλαδή να βρεθείς σε μια κατάσταση όπου άλλα να συμβαίνουν, άλλα να καταλαβαίνεις, άλλα να βλέπεις και άλλα να αισθάνεσαι… πολύ επικίνδυνο και όχι και πολύ ευχάριστο. Εν ολίγοις, για να μην μακρηγορώ, πρόσεχε! Δεν είναι παιχνιδάκι!

Ερώτηση:
Σε πολύ μικρή ηλικία είχα κάποιες ανεξήγητες και εντυπωσιακές ικανότητες που πλέον τις έχω χάσει. Πως εξηγείται αυτό;
Απάντηση:
Τα παιδιά είναι πάντα πιο «ανοιχτά» και πιο αποτελεσματικά σε εργασίες της Τέχνης. Είναι επειδή ακόμα είναι «αμόλυντα» από τον ορθολογισμό της κοινωνίας που μπλοκάρει το συναίσθημα. Ως παιδιά, μπορούμε να κάνουμε πολλά εντυπωσιακά πράγματα, σιγά-σιγά όμως μεγαλώνοντας, μαθαίνουμε να δίνουμε περισσότερη σημασία στην λογική, μπλοκάροντας την διαίσθησή μας και έτσι κατ’ επέκταση ξεχνάμε πως κάναμε ορισμένα πράγματα όταν ήμασταν μικροί.

Ερώτηση:
Μου δημιουργήθηκε μια απορία διαβάζοντας τα λόγια που λέγονται κατά την διάρκεια τελετών. Αναφέρεις αυτά που λέγονται από Χριστιανούς και αυτά που λέγονται από Παγανιστές. Όμως τι γίνεται στην περίπτωση που κάποιος δεν ανήκει σε καμία από αυτές τις 2 θρησκείες ή που δεν πιστεύει σε κανέναν Θεό;
Απάντηση:
Οι λόγοι που αναφέρω μονάχα Χριστιανικές και Παγανιστικές τελετές, παρόλο που υπάρχουν και τόσα άλλα δόγματα και θρησκείες, είναι επειδή στην Ελλάδα, ο Χριστιανισμός και ο Παγανισμός είναι οι κυρίαρχες θρησκείες, οι υπόλοιπες (π.χ. Βουδισμός, Μωαμεθανισμός, Ινδουισμός κλπ) αποτελούν μειονότητα στην χώρα μας. Επομένως, το θεώρησα περιττό να αναφέρω τα τελετουργικά άλλων θρησκειών σε μια ιστοσελίδα που απευθύνεται σε Έλληνες. Πέρα όμως από περιττό, οι γνώσεις μου για τα τελετουργικά άλλων θρησκειών είναι περιορισμένες, οπότε προτιμώ να μην τις αναφέρω καθόλου και έτσι να αποφύγω το να δώσω λάθος πληροφορίες. Επίσης, ο Χριστιανισμός είναι η κυρίαρχη θρησκεία του κόσμου αυτή τη στιγμή και ο Παγανισμός συμπεριλαμβάνει πάρα πολλά δόγματα, τα οποία πάνω-κάτω έχουν τα ίδια τελετουργικά δρώμενα και πιστεύω, με ελάχιστες παραλλαγές (κυρίως ονομαστικές).
Όσον αφορά αυτό που λες ότι κάποιος δεν πιστεύει σε κανένα Θεό, θα πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσουμε το αν είναι Άθεος, Αγνωστικιστής, Πανθεϊστής ή Χαοτικός. Όπως θα έχεις ήδη διαβάσει στην ιστοσελίδα, πρέπει να πιστεύουμε κάπου ή σε κάτι για να μπορέσουμε να εκτελέσουμε Τελετές. Η πίστη σε κάτι είναι που μας δίνει την δύναμη. Οπότε, η γνώμη μου είναι πως μονάχα ο Άθεος δεν μπορεί να εκτελέσει κάποια Τελετή. Ο Αγνωστικιστής θα πρέπει απλά να ξεκαθαρίσει τι πιστεύει. Ο Πανθεϊστής και ο Χαοτικός έχει διαμορφωμένη μια πίστη, παρόλο που δεν εμφανίζονται συγκεκριμένες Θεότητες, υπάρχουν όμως Πανθεϊστικές και Χαοτικές τελετουργίες, διαμορφωμένες έτσι ώστε να αντιπροσωπεύουν τα πιστεύω τους.
Θέλω εδώ να τονίσω πως δεν έχω τίποτα ενάντια στους Άθεους. Το θέμα είναι καθαρά πρακτικό όταν πρόκειται για τελετές. Δεν γίνεται να εκτελέσουν τελετή, που είναι ουσιαστικά μια διαδικασία Θεϊκής λατρείας, όταν δεν πιστεύουν σε κάποιον Θεό/Θεούς! Πως θα εκφράσεις λατρεία σε κάτι που δεν πιστεύεις ότι υπάρχει; 

Ερώτηση:
Η επίκληση ενός πνεύματος τι κινδύνους επιφυλάσσει;
Απάντηση:
Οι κίνδυνοι είναι πολλοί και ποικίλουν… εξαρτάται από το πως θα το καλέσεις και το τι εμπειρία έχεις με την Τέχνη. Το πλέον συνηθισμένο λάθος το κάνουν οι παντελώς άσχετοι της Τέχνης, είναι να χρησιμοποιούν το λεγόμενο “ποτηράκι” ή “τραπεζάκι” (αγγλιστί ouija board) χωρίς να έχουν την παραμικρή ιδέα του τι κάνουν και του πως να προστατευτούν αν χρειαστεί. Με το ouija board, 9 στις 10 έρχεται κάτι ιεραρχικά “μικρό” (δηλαδή με περιορισμένη δύναμη) που απλά σου δίνει μια πολύ γερή δόση τρομάρας, και  τίποτε άλλο.
Δεν γίνεται να αναφέρω τι μπορεί να συμβεί με την κάθε τεχνική, γιατί θα χρειαζόμουν ολόκληρο βιβλίο. Γι’ αυτό θα αναφέρω μονάχα τα βασικά:
Γενικά, όταν πας να καλέσεις πνεύμα έτσι στα “κουτουρού” χωρίς να γνωρίζεις την Τέχνη και χρησιμοποιώντας μεθόδους σαν το ouija board, έρχεται κάτι που απλά θα σε τρομάξει… αλλά θα σε τρομάξει πολύ! Αυτή είναι η πλέον συνηθισμένη περίπτωση. Λιγότερο συνηθισμένη (αλλά συμβαίνει) είναι να την γλιτώσεις με μερικούς μώλωπες (ναι, να φας ξύλο ή να σου έρθουν αντικείμενα κατακέφαλα) ή να εγκατασταθεί κάτι όχι και τόσο ευχάριστο μόνιμα στο σπίτι σου. Σπάνια περίπτωση είναι να καταλήξεις σε τρελάδικο. Με απλές μεθόδους από άσχετους, η περίπτωση του να απαντήσει στο κάλεσμα κάτι ιεραρχικά “μεγάλο” είναι κυριολεκτικά 1 στο 1.000.000, πραγματικά πάρα πολύ σπάνιο. Σε αυτήν την εξαιρετική περίπτωση, δεν αποκλείεται και το να καταλήξεις νεκρός ή δαιμονισμένος…
Οι γνώστες της Τέχνης δεν διατρέχουν και τόσους πολλούς κινδύνους, για τον μοναδικό λόγο του ότι ξέρουν τι να καλέσουν, πως να το καλέσουν, πώς να προστατευτούν από αυτό που καλούν και τι να κάνουν σε περίπτωση ανάγκης. Αλλά και πάλι, ας μην ξεχνάμε ότι οι γνώστες δεν ασχολούνται με “ποτηράκια”
αλλά με πιο πολύπλοκες πρακτικές που φυσικά απευθύνονται και σε πιο υψηλά ιεραρχικά πνεύματα, και φυσικά όταν “παίζεις με την φωτιά” δεν αποκλείεται να καείς. Αν είναι απρόσεχτοι και αφήσουν δυνατότητες στο πνεύμα να τους βλάψει, τότε να ξέρεις ότι αποκλείεται να την γλιτώσουν μονάχα με μια καλή τρομάρα.
Θέλω εδώ να υπογραμμίσω ότι όλα τα παραπάνω ισχύουν για επίκληση κακόβουλων και όχι καλόβουλων πνευμάτων. Όταν επικαλείσαι καλόβουλο πνεύμα, δεν διατρέχεις απολύτως κανέναν κίνδυνο. Το κακό είναι όμως, ότι σε κάλεσμα άσχετων της Τέχνης απαντά σχεδόν πάντα δαίμονας, ακόμα κι αν δεν είναι αυτό
το επιθυμητό. Ο λόγος είναι το ότι οι δαίμονες γενικά είναι πολύ πιο “εύκολοι” να επικαλεστούν ενώ τα καλόβουλα πνεύματα απαιτούν κάποια προετοιμασία, ψυχική και πρακτική.

Ερώτηση:
Ως μέγιστο αξίωμα σε όλες τις ιστοσελίδες που διαβάζω για την Μαγεία, είναι η αυτογνωσία και το να πράττεις σύμφωνα με αυτό που σου υποδεικνύει ο Ανώτερος Εαυτός σου. Αναφέρεται όμως επίσης ότι ο κάθε άνθρωπος διαφέρει από τον άλλο (είναι ξεχωριστός). Οι τεχνικές λοιπόν που αναφέρονται, μήπως θα έπρεπε επίσης να μην είναι απόλυτες και να αφήνεται το περιθώριο να εξασκείται ο καθένας με τον ολόδικό του τρόπο;
Απάντηση:
Είναι πράγματι σημαντικό το να βρεις πρώτα μόνος σου τι είναι σωστό (εξ’ ου και η αυτογνωσία). Το ίδιο ισχύει και στις τεχνικές, αλλά οι αρχάριοι είναι καλό να τηρούν τις “πεπατημένες οδούς” αρχικά, μιας και ακόμα δεν έχουν την πείρα να τις παραλλάξουν έτσι ώστε να τους είναι πιο ταιριαστές αλλά ΚΑΙ ακίνδυνες. Με άλλα λόγια, σε συμβουλεύω να μην ξεφεύγεις πρακτικά από αυτά που υποδεικνύονται όσο ακόμα μαθαίνεις. Όταν θα έχεις μάθει πολύ καλά (άριστα θα έλεγα) τις τεχνικές όπως υποδεικνύονται, τότε και ΜΟΝΟ τότε, μπορείς να αρχίσεις να αυτοσχεδιάζεις ώστε να βρεις τους δικούς σου “ρυθμούς”. Μην ξεχνάς ότι αυτά που υποδεικνύονται είναι δοκιμασμένα επί χιλιάδες χρόνια, ασφαλή και σίγουρα ότι αποφέρουν γνώση.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × 3 =