ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ

ΑΛΧΗΜΕΙΑ – Το Κλειδί των Μυστηρίων
Έργο Συλλογικό
Εκδόσεις ΑΡΧΕΤΥΠΟ
Σελίδες: 120

Περιγραφή του Εκδότη: Πρόκειται για το πιο συνοπτικό και ταυτόχρονα το πιο εμπεριστατωμένο ελληνικό βιβλίο πάνω στην πιο απόκρυφη επιστήμη του κόσμου. Αποκαλύπτει όλα τα μυστικά της Αλχημείας και της Ερμητικής Παράδοσης. Από τον Ερμή και την Αρχαία Ελλάδα, μέχρι τους μάγους της Αναγέννησης, τους Ανθρώπους των Θαυμάτων σε Ανατολή και Δύση, τους χημικούς γάμους των Ροδόσταυρων, την απόκρυφη μεταστοιχείωση του Καρλ γιουνγκ, τους σύγχρονους αλχημιστές, την σύγχρονη Πράγα του Ροδόλφου Β’, την αιώνια αναζήτηση της Φιλοσοφικής Λίθου.

ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΛΧΗΜΙΣΤΕΣ ΚΑΙ Η ΓΕΝΕΣΗ ΤΗΣ ΑΛΧΗΜΕΙΑΣ
Marcelin Berthelot
Εκδόσεις Κ.ΚΟΡΟΝΤΖΗ
Σελίδες: 387


ΕΠΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ – Όταν οι άγνωστες δυνάμεις του νου πυροδοτούν μια επιστημονική επανάσταση
Sheldrake Rupert
Εκδόσεις ΕΣΟΠΤΡΟΝ
Σελίδες: 338

Περιγραφή του Εκδότη: Μπορούν πράγματι οι άνθρωποι να διαισθανθούν πότε τους κοιτάζει κάποιος; Πόσο επηρεάζουν οι προσδοκίες των πειραματιστών τα αποτελέσματα της επιστημονικής έρευνας; Πώς γνωρίζουν τα κατοικίδιά μας πότε γυρίζουμε στο σπίτι; Πώς επιστρέφουν τα περιστέρια στην εστία τους; Αυτά και άλλα ανατρεπτικά ερωτήματα, που αφορούν σε ανεξήγητα φυσικά φαινόμενα, αποτελούν τη βάση της κριτικής και επαναστατικής ματιάς του Rupert Sheldrake στον κόσμο της καθιερωμένης επιστήμης, καθώς θέτουν υπό αμφισβήτηση μερικές από τις πιο παγιωμένες μέχρι σήμερα παραδοχές.

ΤΑ ΑΣΤΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΥΘΟΙ ΤΟΥΣ – Εισαγωγή στην Ουρανογραφία
Στράτου Θεοδόσιου & Μάνου Δανέζη
Εκδόσεις ΔΙΑΥΛΟΣ
Σελίδες: 232

Περιγραφή του Εκδότη: Εξερευνήστε και ανακαλύψτε τα μυστήρια και τις κρυφές ομορφιές του Σύμπαντος που μας αγκαλιάζει. Μυηθείτε στους μυθικούς κόσμους της Αστρονομίας της μητέρας όλων των σημερινών επιστημών. Ανακαλύψτε τον υπέροχο κόσμο των πλανητών και των νεφελωμάτων, των κομητών και των μετεώρων. Οπλιστείτε με επιμονή και με οδηγό το χάρτη του ουρανού-που περιέχεται στο βιβλίο-ακολουθήστε προσεκτικά τα μονοπάτια του, που χαράζονται μέσα από τις σελίδες αυτές. Ο έναστρος ουρανός σας περιμένει και μαζί του ολόκληρη η μαγεία της ελληνικής μυθολογίας, που θα σας λέει σε κάθε βήμα του ταξιδιού σας ιστορίες παραμυθιού και ονείρου. Γίνετε φίλοι με τον Ωρίωνα και τον Ηρακλή και αφήστε τον Περσέα και την Ανδρομέδα να σας ξετυλίξουν τα απόκρυφα νήματα της ιστορίας τους. Προσανατολιστείτε με τον πολικό και ταξιδέψτε με τη θρυλική Αργώ. Τραγουδήστε με τον Ορφέα και τη λύρα του την αγάπη της Ευρυδίκης και βρείτε τη θέση του ζωδίου σας στον ουρανό. Το ατέλειωτο μαγικό μας ταξίδι αρχίζει…

 

ΟΙ  ΛΙΣΤΕΣ  ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ  ΚΑΙ  ΑΝΑΝΕΩΝΟΝΤΑΙ  ΣΥΧΝΑ

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 − 4 =