Γητειές και Ξόρκια

Τι είναι οι Γητείες;
Οι Γητείες είναι απλές -συνήθως- μικρές τελετές, κατά τις οποίες μεταλλάσουμε την θέλησή μας σε ενέργεια και την κατευθύνουμε σκοπό την υλοποίηση σκοπών.
Για να πούμε τα πράγματα πιο απλά, όλοι μας ασυναίσθητα επηρεάζουμε τα γεγονότα του μέλλοντος ανάλογα με τις επιθυμίες ή τους φόβους μας. Είναι κάτι που γίνεται τελείως αυθόρμητα, χωρίς ουσιαστικά ποτέ να καταλαβαίνουμε τι κάναμε ή ότι εμείς ήμασταν ο λόγος που έγινε αυτό ή εκείνο. Ένα πολύ απλό και πολύ συνηθισμένο παράδειγμα είναι το εξής:
Ας υποθέσουμε ότι βρίσκεσαι στην λεωφόρο Κηφισίας στο ύψος των Αμπελοκήπων, σε ώρα αιχμής και προσπαθήσεις να βρεις ταξί. Είναι πολύ σημαντικό για σένα να βρεις ταξί το συντομότερο δυνατό, γιατί μόλις σε ειδοποίησαν ότι κάποιο αγαπημένο σου πρόσωπο βρίσκεται σε νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση μετά από αυτοκινητιστικό ατύχημα. Όλοι μας ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι να βρεθεί ταξί σε αυτήν την περιοχή σε ώρα αιχμής… Εσύ όμως «ως δια μαγείας» βρίσκεις αμέσως ταξί, ο ταξιτζής γνωρίζει τα στενά τις περιοχής αποφεύγοντας την κίνηση, και σε πηγαίνει στο νοσοκομείο σε χρόνο πραγματικά ρεκόρ! Τι συνέβη; Η άμεση σκέψη είναι «ήμουν απίστευτα τυχερός»… όχι! Τίποτα δεν είναι τυχαίο, ακόμα κι αν έτσι μας φαίνεται. Αυτό που πραγματικά συνέβη ήταν το ότι η θέλησή σου ήταν τόσο δυνατή που επηρέασε τα γεγονότα. Όπως πολύ σοφά είπε και ο Ν. Καζαντζάκης: «ότι δεν συνέβη ποτέ, είναι ότι δεν ποθήσαμε αρκετά».
Η γητεία λοιπόν, είναι η διαδικασία κατά την οποία κάνεις συνειδητά ότι έκανες πάντα ασυναίσθητα.

Τι μπορούμε να κάνουμε με τις Γητείες;
Οι γητείες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τα πάντα, από τα πιο απλά μέχρι τα πιο απαιτητικά Θέλω σου. Με ομαδική δουλειά, μπορούμε να επηρεάσουμε ακόμα πιο σημαντικά γεγονότα, τα οποία απαιτούν ενέργεια πολύ πιο δυνατή από αυτήν που μπορεί να προσφέρει ένα μόνο άτομο. Για παράδειγμα, πολλοί υποστηρίζουν ότι ο λόγος που ο Χίτλερ δεν επιτέθηκε ποτέ στην Αγγλία από την στεριά, είναι διότι μερικές εκατοντάδες Μύστες απέτρεψαν αυτό το γεγονός να συμβεί. Στους κύκλους των Μυστών, είναι γνωστή η νύχτα στο Στοουνχέντζ όπου συγκεντρώθηκαν πάνω από 200 Άγγλοι Μύστες με σκοπό να αποτρέψουν τον Χίτλερ να αποβιβαστεί στην Μ. Βρετανία… το εάν πέτυχαν τον σκοπό τους ή όχι, μας το λεει η ιστορία…
Ας επιστρέψουμε όμως στα μικρά και απλά καθημερινά γεγονότα τα οποία θέλουμε να επηρεάσουμε. Όπως ανέφερα και προηγουμένως, μπορείς να επηρεάσεις το οτιδήποτε, έχε όμως πάντα υπ’ όψη σου τον Νόμο Των Τριών: Ότι στέλνεις, θα γυρίσει σε σένα 3 φορές πιο δυνατό. Αν λοιπόν οι σκοποί σου δεν είναι αγαθοί και επηρεάζουν άσχημα την ζωή άλλων, τότε θα έρθει η στιγμή όπου θα πρέπει να πληρώσεις το τίμημα. Πριν κάνεις το οτιδήποτε, σιγουρέψου πρώτα ότι δεν βλάπτεις κανέναν.

Πως θα δημιουργήσω μια Γητεία;
Υπάρχουν 2 ειδών γητείες: αυτές που δημιουργούνται γρήγορα με σκοπό να αποφέρουν αποτελέσματα μέσα σε λίγα λεπτά (όπως το παράδειγμα με ταξί) και αυτές που έχουν ως σκοπό τα πιο μελλοντικά γεγονότα.
Η πρώτη μορφή γητειάς χρησιμοποιείται μόνο για «μικρά» γεγονότα, απαιτεί μόνο την εξάσκηση συγκέντρωσης και κατεύθυνσης της ενέργειά σου, σε συνδυασμό με την σωστή και δυνατή ικανότητα οραματισμού του γεγονότος που θέλεις να συμβεί. Ο χρόνος που χρειάζεσαι για κάτι τέτοιο (μετά από εξάσκηση φυσικά) δεν ξεπερνά τα λίγα λεπτά και μπορεί να γίνει οπουδήποτε
Η δεύτερη μορφή απαιτεί μια πιο οργανωμένη δουλειά και σίγουρα περισσότερο χρόνο. Με αυτήν την μορφή θα ασχοληθούμε εδώ.

Η καλλίτερη γητεία είναι αυτή που έχεις δημιουργήσει εσύ. Για όσους λοιπόν περιμένανε να βρούνε εδώ “ετοιματζήδικες” γητείες, λυπάμε, αλλά θα σας απογοητεύσω…
Υπάρχουν χιλιάδες βιβλία στα οποία μπορείς να βρεις γητείες και ξόρκια, αλλά κανένα δεν πρόκειται να φέρει αποτελέσματα αν δεν σου ταιριάζει. Μπορείς όμως να πάρεις ιδέες από εκεί για να δημιουργήσεις το δικό σου τελετουργικό.
Η γητεία δεν είναι κάτι που θα το διαβάσεις σε ένα βιβλίο, θα το παπαγαλίσεις και μετά θα περιμένεις να συμβεί κάτι! Η γητεία είναι κάτι πολύ προσωπικό, που θα πρέπει να έχει την δική σου «χροιά». Το κλειδί της επιτυχίας είναι ο προσωπικός σου ρυθμός και η πίστη σου στις δυνάμεις σου και στην Τέχνη σου.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να δημιουργήσεις μια γητεία και αυτοί που λένε «όσο πιο πολύπλοκος, τόσο πιο αποτελεσματικός» σφάλουν. Η αλήθεια είναι ότι όσο πιο απλή είναι μια γητεία, τόσο πιο δυνατή και αποτελεσματική.
Υπάρχουν απίθανες διαδικασίες για προετοιμασία, ενδυμασία, προετοιμασία των εργαλείων, των βοτάνων κλπ κλπ… όλα αυτά είναι πολύ χαριτωμένα, αλλά έχουν ένα και μοναδικό σκοπό: να δημιουργήσουν διάθεση! Όταν σπαταλάς χρόνο στην προετοιμασία, το μόνο που καταφέρνεις είναι να προετοιμάζεις τον εαυτό σου και μόνο! Κάτι φυσικά πάρα πολύ αποτελεσματικό και χρήσιμο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αν μπορείς να προετοιμαστείς και μόνος σου, χωρίς την βοήθεια των εξουθενωτικών προετοιμασιών όσων θα χρησιμοποιήσεις για την γητεία σου, θα πρέπει να περάσεις από αυτήν την δοκιμασία έτσι κι αλλιώς! Τα πάντα είναι θέμα καθαρά προσωπικό… άλλοι δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς τις πολύπλοκες προετοιμασίες και άλλοι δεν μπορούν να λειτουργήσουν ΜΕ αυτές! Επέλεξε λοιπόν ότι σου ταιριάζει καλλίτερα και αυτό θα είναι το πιο αποτελεσματικό. Πότε όμως, ούτε για μια στιγμή, μην θεωρήσεις ότι τα αντικείμενα που χρησιμοποιείς έχουν δύναμη! ΕΣΥ είσαι η δύναμη και όχι τα αντικείμενα! Τα αντικείμενα είναι απλά και μόνο εργαλεία. Είναι σαν τον ηλεκτρολόγο με το κατσαβίδι: Ο ηλεκτρολόγος με ένα κατσαβίδι μπορεί να κάνει πολλά, αλλά ένα κατσαβίδι μόνο του δεν είναι τίποτα.


Το ίδιο ισχύει και για όλα αυτά τα χαριτωμένα στιχάκια που χρησιμοποιούνται κατά την διάρκεια γητειών. Είναι και πάλι μονάχα τα μέσα που θα σε βοηθήσουν να συγκεντρωθείς. Τα «μαγικά λόγια» είναι ένα μύθος, με ελάχιστες εξαιρέσεις αυτών όπου γίνεται επικάλεση Θεών και Δαιμόνων. Όλα τα υπόλοιπα ποιητικά στιχάκια δεν έχουν απολύτως καμία δύναμη. Και οπωσδήποτε δεν θα έχουν απολύτως κανένα αποτέλεσμα αν τα διαβάζεις χωρίς να καταλαβαίνεις τι λες! Μπορείς να δημιουργήσεις τα δικά σου στιχάκια, απλά και με ρίμα, μόνο και μόνο για να τα επαναλαμβάνεις και να διατηρείς την συγκέντρωσή σου στο θέμα. Αλλά αν μπορείς να δουλέψεις χωρίς καθόλου λόγια, τότε και πάλι η γητεία σου θα είναι αποτελεσματική. Η μαγεία είσαι ΕΣΥ και όχι τα λόγια που χρησιμοποιείς.

Ας μπούμε λοιπόν στην πρακτική:

Το πρώτο που θα πρέπει να κάνεις είναι να εξετάσεις προσεχτικά τι είναι αυτό που θέλεις να συμβεί. Σιγουρέψου ότι δεν βλάπτεις κανένα ούτε καταπιέζεις την ελεύθερη βούληση κανενός. Στην συνέχεια βρες την θεότητα που διακυβερνά το θέμα που σε ενδιαφέρει (π.χ. οικονομικά, ερωτικά, επαγγελματικά, οικογενειακά κλπ). Πιστεύω ότι δεν είναι απαραίτητο να επισημάνω εδώ το ότι είναι άσκοπο να επικαλεστείς θεότητα την οποία δεν πιστεύεις ή με την οποία δεν νιώθεις άνετα. Κοίτα ποιες μέρες και ώρες είναι ευνοϊκές για την θεότητα που επέλεξες, ή αν θέλεις να μην περιπλέξεις πολύ τα πράγματα, επέλεξε μια ώρα βολική για σένα και ακολούθησε μόνο τις φάσεις του φεγγαριού.
Τώρα αποφάσισε τι αντικείμενα/εργαλεία και βότανα θα χρησιμοποιήσεις. Επέλεξε τα εργαλεία με τα οποία αισθάνεσαι άνετα, τα οποία εναρμονίζονται στο σκοπό σου και τα οποία θεωρείς απαραίτητα για να σε βοηθήσουν. Αν κάποια σε ενοχλούν ή σου αποσπούν την προσοχή, μην διστάσεις να τα αποκλείσεις από την λίστα σου.

Θυμήσου ότι το τελετουργικό ξεκινά από την στιγμή που ξεκινάς να συλλέγεις και να προετοιμάζεις τα όσα θα χρειαστείς! Δεν είναι μόνο αυτό κάθε αυτό το τελετουργικό, αλλά και η προετοιμασία του. Θα πρέπει λοιπόν να έχεις δημιουργήσει διάθεση από την στιγμή που ξεκινάς να προετοιμάζεσαι! Για παράδειγμα, μην ξεκινάς την προετοιμασία των εργαλείων σου για μια γητεία αγάπης, εάν αισθάνεσαι κακόκεφος ή νευριασμένος! Καλλίτερα να περιμένεις για κάποια άλλη στιγμή που η διάθεσή σου θα εναρμονίζεται με τον σκοπό σου.

Όταν αρχίσεις να προετοιμάζεσαι, όπως και κατά την διάρκεια του τελετουργικού, απαγορεύεται αυστηρά το να έχεις ενδοιασμούς για το αν θα πετύχει ή όχι! Αν δεν το πιστέψεις ότι θα πετύχει, τότε δεν κάνεις τίποτε άλλο από το να σπαταλάς τον χρόνο σου!

Όπως προανέφερα τα λόγια δεν είναι τίποτε άλλο από βοηθήματα για να διατηρείς την συγκέντρωσή σου στο θέμα. Τα σωστά λόγια είναι αυτά που έχουν την δική σου χρεία και αυτά με τα οποία αισθάνεσαι άνετα. Είναι λοιπόν καλλίτερα να δημιουργείς τα δικά σου στοιχάκια, κιας μην είσαι καλός ποιητής! Αυτό που έχει σημασία, είναι να είναι απλά και σαφή για αυτό που θέλεις να κάνεις.

Το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι να μην ξεκινάς ποτέ μια γητεία αν δεν ξέρεις πώς να την αντιστρέψεις!!! Πρώτα θα έχεις λύσει το πρόβλημα του πως θα την ανακαλέσεις αν χρειαστεί και μετά θα προχωρήσεις στην διεκπεραίωσή της! Σκέψεις του στυλ «και γιατί να ανακαλέσω μια γητεία αγάπης;!» (παράδειγμα) είναι επικίνδυνες και προδίδουν ανωριμότητα! ΠΟΤΕ δεν ξέρεις πως θα εξελιχθούν τα πράγματα, όπως ποτέ δεν μπορείς να είσαι απόλυτα σίγουρος ότι η γητεία έπιασε ΑΚΡΙΒΩΣ όπως την ήθελες! Μπορεί λοιπόν να χρειαστεί να την ανακαλέσεις.
Τα έχεις λοιπόν συγκεντρώσει όλα όσα χρειάζεσαι, τα έχεις προετοιμάσει, έχεις προετοιμάσει το τελετουργικό σου, το έχεις εκτελέσει και όλα πήγανε κατ’ ευχήν… Ότι περίσσεψε από το τελετουργικό (στάχτες λιβανιού, λιωμένο κερί κλπ) θάβονται στην Γη, εκτός αν είναι μέρος του τελετουργικού να τα κρατήσεις. Αν το τελετουργικό αντιστροφής απαιτεί αυτά τα αντικείμενα, τότε βάλε τα σε ένα γυάλινο δοχείο και θάψε τα κάπου όπου θα μπορείς να τα βρεις αν χρειαστεί.Τώρα θυμήσου πως το ότι έκανες είναι θέμα μόνο δικό σου και όχι κάτι που θα πρέπει να το κάνεις βούκινο! Θυμήσου τον 4 Νόμο: Σιγή!
Θυμήσου επίσης να ευχαριστήσεις τις Θεότητες που επικαλέστηκες κάνοντας μια προσφορά κρασιού και κάποιου φαγώσιμου.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × 5 =