Η Χρήση των Χρωμάτων

Όταν επιλέγουμε και διαμορφώνουμε τον χώρο στον οποίο θα εξασκούμε την Τέχνη, πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή χρωμάτων όχι μονάχα αυτού καθ’ αυτού του χώρου, μα και των αντικειμένων που θα διαμορφώσουν το ιερό μας. Τα χρώματα του ιερού θα πρέπει να εναρμονίζονται με την πίστη μας.


Μην «βομβαρδίζετε» το ιερό σας με χρώματα μα επιλέξετε κατά προτίμηση αποχρώσεις του ιδίου χρώματος ή συνδυασμό 2 χρωμάτων που να αντιπροσωπεύουν την πίστη σας. Ενδεικτικά αναφέρω πως τα χρώματα του Χριστιανισμού είναι το λευκό και το χρυσό, και έτσι ένα όμορφο, λειτουργικό και σωστά διαμορφωμένο χριστιανικό ιερό θα διαθέτει: λευκό μαρμάρινο το ιερό ή καλυμμένο με λευκό ύφασμα ή λευκό ύφασμα με χρυσά σύμβολα κεντημένα, λευκά κεριά, χρυσά (ή επίχρυσα) τα αντικείμενα του ιερού (κούπα, δίσκος προσφορών κλπ.), διακόσμηση με γιασεμιά ή κρίνους ή κατ’ επέκταση οτιδήποτε λευκά άνθη, θα υπάρχει διαθέσιμο αρωματικό λιβάνι Κέδρου ή Δεντρολίβανου ή Δάφνης ή Σανταλόξυλου ή Γιασεμιού.


Ο χώρος γενικότερα στον οποίο βρίσκεται το ιερό, θα πρέπει επίσης να διακατέχεται από το λευκό και το χρυσό χρώμα καθώς και οτιδήποτε άλλα αντικείμενα βρίσκονται στο ιερό ή στον χώρο του ιερού.Με τον ίδιο τρόπο προετοιμάζουμε το ιερό και για άλλες θρησκείες, αναζητώντας αρχικά να βρούμε ποια είναι τα χρώματα που χαρακτηρίζουν την κάθε θρησκεία (π.χ. το Wicca χρησιμοποιεί κυρίως τα γήινα χρώματα, το πράσινο και το ασημένιο, ανάλογα την παράδοση. Ο Δωδεκαθεϊσμός κυρίως το λευκό μα πρέπει να δώσουμε και προσοχή στο σε ποιόν/ποια Θεότητα θα είναι αφιερωμένο το ιερό κ.ο.κ.)


Όταν προετοιμαζόμαστε για κάποια τελετή, θα πρέπει να προσέξουμε τα χρώματα να εναρμονίζονται με τον σκοπό της τελετής. Αυτό δεν αφορά μονάχα τα κεριά που θα χρησιμοποιηθούν, μα και την διαμόρφωση του ιερού για αυτήν συγκεκριμένα την τελετή, την ενέργεια που θα κατευθύνουμε για τον σκοπό, καθώς ακόμα και τον ρουχισμό μας!


Χαράζοντας, κεντώντας ή ζωγραφίζοντας σύμβολα σε αντικείμενα, ρούχα κλπ. θα ήταν καλό να χρησιμοποιούμε τα χρώματα που τα αντιπροσωπεύουν για την κλωστή με την οποία θα τα κεντήσουμε, το μελάνι με το οποίο θα τα ζωγραφίσουμε, ή εάν τα χαράζουμε να τα βάψουμε κατόπιν με το αντίστοιχο χρώμα.


Όταν αυτό είναι εφικτό και επιθυμητό, είναι καλό να διαθέτουμε χρωματιστές λάμπες με τις οποίες θα φωτίζουμε τον χώρο στον οποίο εξασκούμαστε, χρησιμοποιώντας την ανάλογη χρωματιστή λάμπα για τον εκάστοτε σκοπό. Εάν για παράδειγμα εκτελούμε τελετή/γητεία για προστασία, τότε το χρώμα της λάμπας θα πρέπει να είναι μπλε.


Στο λευκό χρώμα πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή. Το λευκό αντιπροσωπεύει όχι μονάχα την ψυχή μα και γενικότερα το Θείο. Μπορεί επίσης να αντικαταστήσει οποιοδήποτε άλλο χρώμα. Είναι προτεινόμενο να υπάρχει πάντα τουλάχιστον ένα λευκό κερί σε κάθε τελετή/γητεία. Ακόμα κι αν απλά διαλογιζόμαστε, καλό είναι να υπάρχει κοντά μας ένα λευκό κερί αναμμένο.  
Το καθαρό μαύρο χρώμα είναι ένα χρώμα το οποίο συνιστάται να αποφεύγουμε λόγω της αρνητικής ενέργειας που δημιουργεί μα και της ιδιότητάς του να απορροφά την θετική ενέργεια και να την εγκλωβίζει. Όταν ζητείται το μαύρο χρώμα για κάποια τελετή/γητεία, είναι πολύ προτιμότερο να το αντικαταστήσουμε με το πολύ σκούρο καφέ ή έστω πολύ σκούρο γκρι.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

16 + eighteen =