Τα 9 Μονοπάτια της Τέχνης και το Οκτάγωνο Αστέρι

Συχνά ακούμε ότι υπάρχουν 2 μονοπάτια στην Τέχνη: η Λευκή Μαγεία που ασχολείται μόνο με το καλό, και η Μαύρη Μαγεία που ασχολείται μόνο με το κακό ή αλλιώς λέγεται και Σατανισμός…
Σωστά…;
Λάθος!
Κατ’ αρχάς, δεν υπάρχει μονάχα ‘λευκό’ και ‘μαύρο’. Υπάρχουν πολλές αποχρώσεις του ‘γκρίζου’, καθώς επίσης υπάρχουν και τόσα άλλα ‘χρώματα’! Δεν είναι πάντα εύκολο να τραβήξουμε μια ξεκάθαρη γραμμή μεταξύ ‘καλού’ και ‘κακού’, μιας και… όπως έλεγαν και οι αρχαίοι: «ουδέν κακό αμιγές καλού» αλλά και «ουδέν καλό αμιγές κακού».

Ας δούμε τα πράγματα όπως πραγματικά είναι, με την βοήθεια του οκτάγωνου αστεριού :

Τα 9 Μονοπάτια της Τέχνης

Βλέπουμε λοιπόν 9 μονοπάτια:

1 ~ Χαοτική Μαγεία, που είναι το Α και το Ω. Τα πάντα ξεκινάνε από το Χάος. Οι Μύστες που εξασκούν την Χαοτική Μαγεία, δεν θα διστάσουν να χρησιμοποιήσουν όλα τα άλλα συστήματα, μιας και το «καλό» και το «κακό» είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, δεν μπορεί να υπάρξει το ένα χωρίς το άλλο και δρούν ταυτόχρονα. (βλ. και σχετικό άρθρο)

2 ~ Η Αγνότητα, που εδώ την συμβολίζουμε με λευκό χρώμα. Όταν εξασκούμε την Τέχνη με σκοπό το κοινό όφελος, πράξεις αλτρουισμού, προστασίας κτλ. χαρακτηρίζεται σαν Λευκή Μαγεία, της οποίας η ισορροπία είναι:

3 ~ Το Εγώ,
που συμβολίζουμε με κίτρινο χρώμα. Όταν εξασκούμε την Τέχνη με σκοπό να ικανοποιήσουμε το δικό μας Εγώ, τα δικά μας Θέλω, αυτή η Τέχνη χαρακτηρίζεται ως Κίτρινη Μαγεία.

4 ~ Ο Πόλεμος, που συμβολίζουμε με κόκκινο χρώμα. Η εξάσκηση της Τέχνης με σκοπό την διχόνοια, τον πόλεμο, τις τριβές χαρακτηρίζεται ως Κόκκινη Μαγεία και η ισορροπία της είναι:

5 ~ Η Αγάπη, που συμβολίζεται με πράσινο χρώμα. Οποιαδήποτε εξάσκηση της Τέχνης που έχει ως σκοπό να αποφέρει την αγάπη, ρομαντική, φιλική, γονική κτλ, χαρακτηρίζεται Πράσινη Μαγεία.

6 ~ Το Πνεύμα, το οποίο συμβολίζουμε με πορτοκαλί χρώμα. Όταν εξασκούμε την Τέχνη με σκοπό την πνευματική μας ανάπτυξη, την ικανοποίηση του Πνεύματος και την υγεία του, τότε εξασκούμε Πορτοκαλί Μαγεία της οποίας η ισορροπία είναι:

7 ~ Ο Πλούτος, τον οποίο συμβολίζουμε με μπλε χρώμα. Η εξάσκηση της Τέχνης με σκοπό την υλική μας ανάπτυξη, την ικανοποίηση της υλικής μας πλευράς είναι Μπλε Μαγεία.

8 ~ Το Σεξ, που συμβολίζουμε με Μωβ χρώμα. Εδώ, δεν πρόκειται για αγάπη, αλλά για σαρκική απόλαυση, αλλά και για γονιμότητα. Η εξάσκηση της Τέχνης με αυτούς τους σκοπούς χαρακτηρίζεται ως Μωβ Μαγεία, και φυσικά η ισορροπία της ζωής, είναι:

9 ~ Ο Θάνατος, τον οποίο συμβολίζουμε με μαύρο χρώμα. Ο παρεξηγημένος Θάνατος και το παρεξηγημένο χρώμα. Φυσικά σε αυτήν την Τέχνη συμπεριλαμβάνονται και οι κατάρες, η εξάσκηση της Τέχνης με σκοπό την αρρώστια ή ακόμα και τον θάνατο, αλλά επίσης συμπεριλαμβάνεται και η εξάσκηση της Τέχνης με σκοπό την επικοινωνία με τους μακαρίτες, τα φαντάσματα, όπως επίσης και η Νεκρομαντεία (βλ. σχετικό άρθρο)

***Σημείωση: Τα χρώματα εδώ, είναι συμβολικά, όπως επίσης και οι ονομασίες (Κόκκινη, Κίτρινη κ.ο.κ.)***

Ας συνειδητοποιήσουμε κάποια πράγματα: δεν είμαστε Θεοί, αλλά απλοί θνητοί με ανάγκες και θέλω, όπως επίσης με περιορισμένη αντίληψη του τι συμβαίνει και του τι μπορεί να προκαλέσει η κάθε μας πράξη μακροπρόθεσμα. Όσο κιαν το επιθυμούμε, δεν θα μπορέσουμε ποτέ να κάνουμε μόνο το καλό, μιας και, αφ’ ενός δεν είμαστε τέλειοι κι αφ’ ετέρου στα πάντα υπάρχει μια ισορροπία, ένα «αντίβαρο»: Ο Αλτρουισμός αντιμέτωπος με το Εγώ, ο Πόλεμος μάχεται την Αγάπη, το Πνεύμα αντικρούεται με την Ύλη και η Ζωή παλεύει με τον Θάνατο. Χωρίς το ένα, δεν μπορεί να υπάρξει το άλλο και τίποτα απ’ αυτά δεν είναι μόνο καλό ή μόνο κακό. Σε πολλές περιπτώσεις, όσο καλόβουλες κιαν είναι οι προθέσεις μας, βρισκόμαστε τελικά να κάνουμε αυτό που δεν έπρεπε να γίνει. Για παράδειγμα, νομίζεις ότι κάνοντας μια γητεία για να αγαπηθεί πάλι ένα χωρισμένο ζευγάρι, είναι καλό; Για ξανασκέψου το, διότι επεμβαίνεις στην ελεύθερή τους βούληση και στο πεπρωμένο τους! Δεν είσαι εσύ αυτός που θα αποφασίσει αν πρέπει να είναι μαζί ή όχι, όσο καλοπροαίρετοι κιαν είναι οι λόγοι σου. Η ζωή είναι μια συνεχής αλυσίδα γεγονότων. Ίσως αυτός ο χωρισμός φέρει κάτι καλλίτερο και εσύ δεν είσαι σε θέση να το γνωρίζεις. Αυτό, ήταν ένα μικρό παράδειγμα για να σε βάλει σε σκέψεις…
Το να εξασκούμε την Τέχνη, είναι μεγάλη ευθύνη και απαιτεί ωριμότητα σκέψης, ειδικά όταν πρόκειται για γητείες. Ένας σωστός εξασκών, βρίσκεται καθημερινά αντιμέτωπος με τον ίδιο του τον εαυτό και την ίδια του την Φύση. Είναι πραγματικά δύσκολο να ξέρεις ότι έχεις την δύναμη να κάνεις -για παράδειγμα- το στριμμένο αφεντικό σου να σπάσει το πόδι του την επόμενη φορά που θα σου βάλει τις φωνές χωρίς λόγο, αλλά επίσης να ξέρεις ότι πρέπει να συγκρατήσεις αυτήν την ανθρώπινη φύση σου που σε θέλει εκδικητικό και να μην κάνεις τίποτα… ή τουλάχιστον τίποτα το τόσο δραστικό. Το θέμα όμως περί ηθικής της εξάσκησης Μαγείας είναι μεγάλο και δεν μπορούμε να το αναλύσουμε εδώ…

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eighteen − 11 =