Κινέζικες Θεότητες

Γιού Χουάνγκ Σανγκ Τάϊ – Ο πατέρας Θεός, ο Θεϊκός Αυτοκράτορας.

Κουάν Ταϊ – Θεός του πολέμου, προστάτης των ανθρώπων από την αδικία και τους δαίμονες. Ο Κουάν Τάϊ είναι πραγματικό ιστορικό πρόσωπο που θεοποιήθηκε μετά τον θάνατό του, υπήρξε στρατηγός της δυναστείας των Χαν και διακρίθηκε επανειλημμένα για τις πολεμικές του αρετές και ως δίκαιος κυβερνήτης. Υπάρχουν πάνω από 1.600 ναοί αφιερωμένοι σε αυτόν. Αναπαριστάται πάντα με κόκκινο πρόσωπο και πράσινη ενδυμασία.

Κουάν Γιν – Θεά της ευσπλαχνίας και της συμπόνιας. Αναπαριστάται ως μια όμορφη γυναίκα ντυμένη στα λευκά, καθισμένη σε άνθος λωτού και κρατώντας ένα βρέφος στην αγκαλιά της.

Τι Τσανγκ Γουάνγκ – Θεός της ευσπλαχνίας.

Τσένγκ Γιανγκ – Θεός της άμυνας, των τάφρων και των τειχών. Κάθε κοινότητα έχει τον δικό της, που συνήθως είναι η θεοποίηση κάποιου σεβάσμιου προσώπου που πέθανε. Ο Τσένγκ Γιάνγκ προστατεύει την κοινότητα από τους εχθρούς αλλά και τιμωρεί τους κακοποιούς της κοινότητας με εφιάλτες.

Τσου Τζόνγκ – Θεός της φωτιάς αλλά και τιμωρός αυτών που δεν υπακούν στους Θεϊκούς νόμους.

Λέι Κουνγκ – Θεός του κεραυνού. Αυτός φτιάχνει τους κεραυνούς με το σφυρί του και η γυναίκα του την αστραπή με τους καθρέφτες της. Είναι επίσης τιμωρός των κακοποιών και προστάτης από τους δαίμονες. Αναπαριστάται ως ένας άντρας πάνω σε άρμα που το σέρνουν 6 αγόρια, έχει κεφάλι πουλιού, φτερά, μεγάλα νύχια και μπλέ δέρμα.

Παν Τσιν Λίν – Θεά της πορνείας. Υπήρξε πραγματικό πρόσωπο που θεοποιήθηκε μετά τον θάνατό της. Υπήρξε χήρα ελευθέρων ηθών και την σκότωσε ο πεθερός της. Αγαπήθηκε και τιμήθηκε από τις επαγγελματίες φίλες της και αργότερα θεοποιήθηκε.

Σι Τιεν Γεν Ουάνγκ – Οι 10 κυβερνήτες του θανάτου. Πολύ λίγοι είναι αυτοί που μπορούν να πουν ποιος είναι ποιος. Ο κάθε κυβερνήτης προεδρεύει και ένα δικαστήριο για τις ψυχές των νεκρών. Τα δικαστήρια είναι να εξής: στο πρώτο δικάζονται και τιμωρούνται οι αμαρτίες. Στο δεύτερο δικάζονται και τιμωρούνται οι αδιάφοροι γιατροί και οι άτιμοι εντολοδόχοι. Στο τρίτο δικάζονται και τιμωρούνται οι ψεύτες, οι συκοφάντες, οι παραχαράκτες και οι διεφθαρμένοι αξιωματικοί. Στο τέταρτο & πέμπτο δικάζονται και τιμωρούνται οι φονιάδες, οι βιαστές και οι άθεοι. Στο έκτο & έβδομο δικάζονται και τιμωρούνται οι βλάστημοι και οι ιερόσυλοι. Στο όγδοο δικάζονται και τιμωρούνται οι ασεβείς προς τους γονείς τους. Στο ένατο δικάζονται και τιμωρούνται από τα θύματά τους οι εμπρηστές. Στο δέκατο παραμένουν όλοι οι τιμωρημένοι μέχρι να εξαγνιστεί η ψυχή ώστε να μπορέσει να ξαναγεννηθεί.

Τσάι Σεν – Θεός του πλούτου. Αναπαριστάται ως ένας σεβάσμιος επιβλητικός άντρας ντυμένος στο μετάξι.

Τσάο Γουάνγκ – Θεός της οικογενειακής εστίας. Κάθε οικογένεια έχει τον δικό της Τσάο Γουάνγκ. Κάθε χρόνο ο Τσάο Γουάνγκ αναφέρει στον Θεϊκό Αυτοκράτορα όλα όσα είδε και άκουσε από την οικογένεια κατά την διάρκεια του χρόνου, και ανάλογα, οι οικογένεια θα είναι τυχερή ή άτυχη την ερχόμενη χρονιά.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twenty + six =