Η Άνοιξη έρχεται… Εσείς τι λουλούδι είστε;

zodiac flowers    Σε λίγο μπαίνει η Άνοιξη, η φύση ξυπνάει, τα λουλούδια σκορπίζουν τα πλούσια αρώματά τους και στολίζουν τον κόσμο γύρω μας με τα εντυπωσιακά τους χρώματα, φτιάχνοντάς μας το κέφι.

   Αναζητήστε τα λουλούδια που αντιπροσωπεύουν το ζώδιό σας και αφεθείτε να σας ξυπνήσουν τις κοιμισμένες από τον Χειμώνα αισθήσεις.

 

 

   

Κριός
Η γεμάτη χάρη φύση σας, το οργανωτικό σας πνεύμα, το αστείρευτο χιούμορ σας, οι δυναμικές φιλοδοξίες σας, αλλά και η αξιέπαινη υπομονή και επιμονή σας, κάνουν την παρουσία σας εντυπωσιακή αλλά και κομψή.
Ο αντιπρόσωπός σας στο βασίλειο των ανθών δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από το φινετσάτο γιασεμί με το απαράμιλλο άρωμά του, την ορχιδέα που είναι σύμβολο μεγαλοπρέπειας, αλλά και τα χρυσάνθεμα, τους πανσέδες και τους ασφοδέλους που μας «χαϊδεύουν» την όραση με την καλαισθησία τους.

Ταύρος
Γεννημένοι μέσα στην καρδιά της Άνοιξης, σας έχει δωρίσει την δροσιά και τρυφερότητά της. Η ζεστή σας καρδιά, ο συναισθηματισμός, η συνέπεια αλλά και η αποφασιστικότητά σας, συνθέτουν μια παρουσία αξιαγάπητη.
Οι ντελικάτες βιολέτες, σύμβολα ευσυνειδησίας και αξιοπιστίας, αλλά και η τόσο αγαπημένη μας
πασχαλιά, σύμβολο πίστης και αναγέννησης, είναι τα άνθη που σας αντιπροσωπεύουν. Τυλιχτείτε με το πλούσιο άρωμά τους, διακοσμήστε τον χώρο σας με συνθέσεις τους και αφεθείτε να σας θυμίσουν τους θησαυρούς της προσωπικότητάς σας.   

Δίδυμοι
Η αστείρευτη ζωντάνια και ενεργητικότητά σας, η εντυπωσιακή εφευρετικότητα σας, η κοινωνικότητα και εξυπνάδα σας, σας χρίζουν την πλέον δροσερή και παιχνιδιάρικη παρουσία.
Οι αντιπρόσωποί σας στην άνθινη επικράτεια, τα χαριτωμένα κρινάκια, τα άγρια κυκλάμινα και τα εντυπωσιακά άγρια και ήμερα κόκκινα τριαντάφυλλα, δίνουν -όπως κι εσείς- ένα αιώνια νεανικό «παρών» και μας αγκαλιάζουν με το αλησμόνητο άρωμά τους.

Καρκίνος
Πάντα τρυφερά και συναισθηματικά εσείς τα Καρκινάκια, παίρνετε όλο τον κόσμο «κάτω από τις φτερούγες σας» σαν αφοσιωμένες μητέρες. Μας συμβουλεύετε, μας γαλουχείτε και μας προστατεύετε με περισσή αγάπη, πάντα με συμπάθια και διακριτικότητα.
Οι τόσο οικείες και αγαπημένες μας μαργαρίτες είναι το άνθος που σας αντιπροσωπεύει, και σας «μοιράζονται» με τα λευκά τριαντάφυλλα, σύμβολο αγνής και άδολης αγάπης.

Λέων
Γεννημένοι μέσα στο κατακαλόκαιρο, έχετε πάρει την «φλόγα» του. Ο δυναμισμός σας, οι αναμφισβήτητες ηγετικές σας ικανότητες, το πάθος και ο ενθουσιασμός σας, σας χρίζει λαμπερούς «βασιλιάδες της ζούγκλας», και όχι μόνο! Πληθωρικοί σε όλα και γενναιόδωροι με τα συναισθήματά σας, τα καταφέρνετε εύκολα να χαραχτείτε ανεξίτηλα στην μνήμη μας.
Οι εντυπωσιακές γλαδιόλες, τα άνθη που ονομάζονται και «Γέννηση του Αυγούστου», καθώς και τα επιβλητικά ηλιοτρόπια είναι οι επάξιοι αντιπρόσωποί σας και τα σύμβολα της υπεροχής σας. Υποκλινόμαστε στην μεγαλειότητά σας!

Παρθένος
Άραγε πως θα ήταν ο κόσμος μας εάν δεν είχαμε εσάς να τον οργανώνετε; Πέρα όμως από τις αξιέπαινες οργανωτικές σας ικανότητες που τις συνοδεύει η ασίγαστη τελειοθηρία σας, διαθέτετε κι άλλες αρετές, όπως αφοσίωση, επιμέλεια, νομοτέλεια και ευσυνειδησία, που σαν φιλόστοργοι δάσκαλοι επιδίδεστε να μας διδάξετε.
Πως θα μπορούσε αντιπρόσωπός σας στην επικράτεια των ανθέων να είναι άλλος από τον σεμνό κρίνο, το σύμβολο αγνότητας ψυχής και πίστης;   

Ζυγός
Εσείς οι ιδεαλιστές του κόσμου, οι φύλακες της δικαιοσύνης, μας «ταρακουνάτε» συχνά υπενθυμίζοντας μας ότι οι… ιππότες υπάρχουν ακόμα και δεν θα πρέπει να σταματήσουν να υπάρχουν ποτέ! Ρομαντικοί και κομψοί, κοινωνικοί και αεράτοι, σωστοί σύμβουλοι σε όλα τα θέματα, από τα πιο απλά μέχρι τα πιο πολύπλοκα, μιας και διαθέτετε αναλυτική σκέψη πάντα «ζυγιάζοντας» τα υπέρ και τα κατά.
Η τρυφερή Ντάλια και η ντελικάτη Ορτανσία, άνθη κατ’ εξοχήν σύμβολα του ιπποτισμού, δεν θα μπορούσαν παρά να είναι μονάχα δικοί σας αντιπρόσωποι.

Σκορπιός
Τι να πρωτοπεί κανείς για εσάς τους πολύπλοκους Σκορπιούς; Για την αποφασιστικότητά σας; Για το έντονο πάθος και ερωτισμό σας; Ή μήπως για την αλάθητη διαίσθησή σας; Ότι και να πει κανείς, το σίγουρο είναι πως, όταν και άμα θέλετε, μπορείτε να μείνετε αξέχαστοι!
Γι’αυτό και τα άνθη που σας ταιριάζουν, είναι εξίσου ιδιαίτερα και αξέχαστα: ο εντυπωσιακός κόκκινος κρίνος, το φλογερό κόκκινο χρυσάνθεμο και το σπάνιο κοκκινόμαυρο τριαντάφυλλο, εκφράζουν άριστα τον ψυχισμό και την εσωτερική σας «φλόγα».

Τοξότης
Ο κόσμος σίγουρα θα ήταν πολύ βαρετός χωρίς εσάς, τους φιλελεύθερους φιλοσόφους! Ο… μεταδοτικός ενθουσιασμός σας, η ασίγαστη περιέργειά σας, και το σπιρτόζικο χιούμορ σας, σας χρίζει ως ιδιαίτερα ενδιαφέροντα πλάσματα.
Τα πολυαγαπημένα ροζ γαρύφαλλα, οι πολύπλοκες παιώνιες και τα χαριτωμένα λευκά αγριοκυκλάμινα, ταιριάζουν άριστα στον δροσερό και νεανικό χαρακτήρα σας.

Αιγόκερως
Εσείς οι υπομονετικοί σοφοί, οι μετρημένοι δάσκαλοι του κόσμου, είστε σαν τα καλά κρασιά: όσο μεγαλώνετε, τόσο καλύτεροι γίνεστε!
Τα άνθη που θα σας χαρακτηρίζουν, πρέπει να είναι εξίσου φινετσάτα, ευγενικά και αξιοπρεπή, σαν εσάς. Η αφρικανική βιολέτα λοιπόν, είναι άξια αντιπρόσωπός σας, μαζί με τους βελούδινους πανσέδες και τις εκλεπτυσμένες καμέλιες.

Υδροχόος
Λένε για εσάς ότι είστε ενσαρκωμένοι Θεοί! Διότι με το τόσο έντονο αίσθημα δικαιοσύνης σας, την αστείρευτη φιλευσπλαχνία σας και το πάθος σας για έναν καλύτερο κόσμο, τι άλλο θα μπορούσατε να είστε;
Τα δικαιωματικά δικά σας άνθη λοιπόν, είναι όλα εκείνα που διακοσμούν ναούς και ιερά: οι θεϊκοί λευκοί κρίνοι, οι ευγενικές λευκές τουλίπες και οι αρχοντικές ορχιδέες, μπορούν να συνθέσουν έναν τέλειο χώρο για να σας… λατρέψουμε!

Ιχθύες
Εάν καταφέρουμε να σας αποσπάσουμε για λίγο από τον κόσμο σας και σας φέρουμε στον δικό μας, είστε ιδιαίτερα διασκεδαστικά πλάσματα. Η ζωηρή φαντασία σας, η έντονη διαίσθησή σας και ο μαγικός πνευματικός σας κόσμος, σας «κλέβουν» συνέχεια από την καθημερινότητα όλων των υπολοίπων γύρω σας.
Τι καλύτερο λουλούδι λοιπόν για να σας αντιπροσωπεύσει, από τον μόνιμα απορροφημένο στον εαυτό του Νάρκισσο;

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × two =