Ενεργοποίηση του Τρίτου Ματιού

ThirdEye   Το Τρίτο μας Μάτι είναι ουσιαστικά μια «τυφλή» υπόφυση. Δηλαδή, είναι ένα «σωληνάκι» που δεν ξεκινά ούτε καταλήγει πουθενά, είναι αυτόνομο στο μέτωπό μας, και που σύμφωνα με την Ιατρική επιστήμη, δεν έχει κανένα λόγο ύπαρξης. Ουσιαστικά δηλαδή, πρόκειται για κάτι που η «πεπατημένη» επιστήμη δεν έχει βρει ακόμα τον ρόλο ύπαρξής του.

   Από αρχαιοτάτων χρόνων όμως, οι Μύστες κάθε λαού το συνέδεσαν με την διαίσθηση και το χαρακτήρισαν ως η όραση της διαίσθησης, η σύνδεσή της με τον έξω κόσμο. Εξ’ ου και το όνομά του.

    Αυτό όμως το «μάτι» για να λειτουργήσει κατά βούληση και όχι αυθαίρετα, θέλει εξάσκηση. Δεν είναι δύσκολο, αλλά σίγουρα χρειάζεται την προσοχή μας, την επιμονή μας και -πάνω απ’ όλα- τον σεβασμό μας. Επίσης, θα πρέπει οπωσδήποτε να έχουμε μάθει πρώτα να χαλαρώνουμε, να οραματιζόμαστε, να διαλογιζόμαστε και να νιώθουμε το σώμα μας (βλ. σχετικά άρθρα της ενότητας Εσωτερισμού).

Άσκηση 1η

    Γι αρχή, ξεκινάμε με μια πολύ απλή ασκησούλα που θα μας διδάξει, αφ’ ενός να αισθανθούμε το τρίτο μάτι και αφ’ ετέρου να το «ανοίγουμε» και να το «κλείνουμε» κατά βούληση:

   Κάθισε κάπου ήσυχα και άνετα, με απαλό φωτισμό που να μην κουράζει. Κλείσε τα μάτια σου και χαλάρωσε. Πάρε μερικές βαθιές ανάσες για να σε βοηθήσουν στην χαλάρωση.

   Τώρα προσπάθησε να αισθανθείς το τρίτο σου μάτι. Βρίσκεται κάπου στην μέση του κούτελού σου (μερικοί το έχουν χαμηλά, κοντά στην βάση της μύτης, άλλοι το έχουν ακριβώς στο κέντρο του κούτελου, άλλοι λίγο πιο ψηλά). Εάν συγκεντρώνεσαι σωστά, θα νιώσεις μια ελαφριά φαγούρα ή μια πολύ ελαφριά πίεση ή ένα κρυωματάκι ή λίγο περισσότερη ζέστη ή τέλος πάντων ‘κάτι’ διαφορετικό κάπου στο κούτελό σου. Η αίσθηση διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Θα βρεις την δική σου όταν προσπαθήσεις. Μόλις νιώσεις αυτό το ‘κάτι διαφορετικό’, συγχαρητήρια! Μόλις εντόπισες το που βρίσκεται το τρίτο σου μάτι και το ενεργοποίησες συνειδητά!

   Δοκίμασε να ακουμπήσεις το σημείο με το δάχτυλό σου και θα νιώσεις να σε ενοχλεί ή ακόμα και να σε πονάει ελαφρά (περίπου όπως όταν ακουμπάς το δάχτυλό σου στα κανονικά σου μάτια). Αυτό σημαίνει ότι το τρίτο μάτι σου είναι ανοιχτό.

   Έχοντας κλειστά τα κανονικά σου μάτια, οραματίσου το τρίτο σου μάτι. Για αρχή, μην κρατάς πολύ την εικόνα στο νου σου έχοντας ανοιχτό το τρίτο μάτι! Μόλις «δεις» (οραματιστείς) το τρίτο σου μάτι, οραματίσου το να κλείνει. Όταν πράγματι θα κλείσει, η αίσθηση που είχες στο κούτελο θα σταματήσει και αν βάλεις το δάχτυλό σου επάνω, δεν θα σ’ ενοχλεί πια.

    Εξασκήσου σ’ αυτό το άνοιξε-κλείσε για αρχή. Όταν το καταφέρεις επανειλημμένα χωρίς χρονοτριβές και κούραση, δοκίμασε πάλι το ίδιο αλλά αυτή τη φορά με ανοιχτά τα κανονικά σου μάτια. Όταν το καταφέρεις κι αυτό, εξασκήσου αρκετά, μέχρι να είσαι σίγουρος/η ότι το ελέγχεις. Μην προχωρήσεις στην επόμενη άσκηση, εάν δεν είσαι απόλυτα σίγουρος/η ότι το ελέγχεις!


Άσκηση 2η

   Το επόμενο βήμα είναι λίγο πιο δύσκολο και ίσως σε τρομάξει. Θα πρέπει όμως να θυμάσαι συνέχεια πως ότι κι αν δεις, ότι κι αν αισθανθείς, είναι δικά σου πράγματα «κλειδωμένα» στο υποσυνείδητο, που τωρα βρηκαν διεξοδο.

   Λάβε θέση χαλάρωσης όπως συνήθως και κλείσε τα μάτια σου. Άνοιξε το τρίτο σου μάτι κι αυτήν την φορά, συγκεντρώσου στο κέντρο του. Άφησέ το ελεύθερο να εκδηλώσει ότι έχει μέσα του. Προσπάθησε να μην αφήσεις την λογική σου να αναμιχθεί.
Θ’ αρχίσουν να βγαίνουν ένα σωρό πράματα, σχήματα, χρώματα… αλλά κυρίως: συναισθήματα. Πολύ έντονα συναισθήματα.

   Μην αφεθείς πολύ ώρα. Μόλις αισθάνεσαι ότι αρχίζεις να καταβάλλεσαι από τα συναισθήματα, κλείσε αμέσως και μην ξαναπροσπαθήσεις για το υπόλοιπο της ημέρας. Κάνε το ίδιο για όσες μέρες θέλεις, όχι όμως πάνω από 1 φορά την μέρα. Κατά την διάρκεια της υπόλοιπης μέρας, μην χρησιμοποιείς καθόλου το τρίτο σου μάτι. Θα το ανοίγεις μονάχα για την άσκηση.

   Θα ξέρεις ότι δεν χρειάζονται άλλες μέρες, όταν φτάσεις να το ανοίγεις και να μην βγαίνει πια τίποτα από μέσα.

    Ο σκοπός αυτής της άσκησης είναι διπλός:

1 – να «αδειάσεις την αποθήκη» σου. Η διαίσθησή σου «αποθηκεύει» πράγματα καθημερινά και τα συσσωρεύει στο υποσυνείδητο. Ο μεγαλύτερος όγκος, έρχεται από τα όνειρα. Μ’ αυτήν την άσκηση, “αδειάζεις και καθαρίζεις” αυτήν την αποθήκη, ώστε να δώσεις καθαρό και ανεπηρέαστο χώρο σε νέα ερεθίσματα.

2 – Να ενεργοποιήσεις το τρίτο σου μάτι. Είναι κάτι σαν «ξεσκούριασμα».

   Δεν πρέπει να κάνεις αυτό το «ξεκαθάρισμα» μια κι έξω, διότι είναι φοβερά εξουθενωτικό (θα το προσέξεις και μόνος/η σου αυτό άλλωστε).

   Υπ’ όψη, πως από την στιγμή που θα «καθαρίσεις» και μετά, πλέον θα πρέπει να έχεις μόνιμα κλειστό το τρίτο σου μάτι (κυρίως όταν κοιμάσαι) και να το ανοίγεις μονάχα όταν θέλεις.


Άσκηση 3η

   Τώρα πλέον είσαι έτοιμος/η να δεχθείς κατά βούληση ερεθίσματα από τον κόσμο γύρω σου. Ξεκίνα με κάτι απλό για εξάσκηση, για το οποίο όμως θα χρειαστείς την βοήθεια ενός φίλου:

   Ζήτα από τον φίλο σου να μπει μέσα σ’ ένα κατασκότεινο δωμάτιο και να κρυφτεί ή να σταθεί απλά όπου θέλει, χωρίς να κινείται καθόλου και χωρίς να κάνει τον παραμικρό θόρυβο. Στην συνέχεια μπες κι εσύ μέσα στο δωμάτιο, στάσου στην είσοδο, κλείσε να μάτια σου και άνοιξε το τρίτο σου μάτι. Προσπάθησε να εντοπίσεις τον φίλο σου, μέσω της «όρασης» του τρίτου σου ματιού, χωρίς να μετακινείσαι μέσα στο δωμάτιο. Προσπάθησε μάλιστα να διακρίνεις και την στάση που έχει.

   Άλλη παρόμοια άσκηση: προσπάθησε να κινηθείς μέσα σ’ ένα δωμάτιο του οποίου την διαρρύθμιση δεν γνωρίζεις, χρησιμοποιώντας το τρίτο σου μάτι και έχοντας τα κανονικά σου μάτια κλειστά.

Σημαντική σημείωση: Δεν είναι απαραίτητο να “δεις” κάποια εικόνα. Κάποιοι άνθρωποι απλά διαισθάνονται, άλλοι βλέπουν χρώματα που τους καθοδηγούν, άλλοι λαμβάνουν “σήματα” σαν ήπιο ηλεκτρισμό. Δεν θα ξέρεις ποιός είναι ο δικός σου τρόπος, μέχρι να δοκιμάσεις. Είναι όμως σημαντικό να μην αναμένεις απαραίτητα κάποια εικόνα, διότι έτσι “αυτομπλοκάρεσαι”. Απλά χαλάρωσε και άσε το τρίτο σου μάτι να σε καθοδηγήσει.

   Μπορείς να σκεφτείς πληθώρα παρόμοιων ασκήσεων. Εφάρμοσέ τις και όταν θα έχεις έναν ικανοποιητικό βαθμό επιτυχίας, μπορείς να συνεχίσεις με πιο πολύπλοκες ασκήσεις, όπως:

– Δοκίμασε να καταλάβεις ποιοί ή/και πόσοι επισκέφτηκαν ένα δωμάτιο, μέσω του τρίτου σου ματιού (φρόντισε να έχεις έναν τρόπο να επιβεβαιώσεις).

– Προσπάθησε να δεις την αύρα κάποιου, μέσω του τρίτου ματιού.

– Ζήτα από έναν φίλο να κινηθεί αργά, όσο το δυνατόν πιο αθόρυβα και προς όποια κατεύθυνση θέλει μέσα σ’ ένα μεγάλο δωμάτιο, και προσπάθησε να παρακολουθήσεις τις κινήσεις του μέσω του τρίτου ματιού και έχοντας τα μάτια σου κλειστά (βοηθάει το να φοράς ωτασπίδες, ώστε να μην ακούς καθόλου την κίνησή του).

– Προσπάθησε να «δεις» κλειστά τραπουλόχαρτα.

    Σκέψου κι άλλες παρόμοιες ασκήσεις και αργότερα μπορείς να εξασκηθείς σε ακόμα πιο περίπλοκα πράγματα, όπως για παράδειγμα το που είναι και τι κάνει την δεδομένη στιγμή ένας άνθρωπος (ή και ζώο ακόμα) που δεν βρίσκεται κάπου κοντά σου (προσοχή στο να μην καταπατάς το δικαίωμα στον απόρρητο και προσωπικό χρόνο του καθενός!)

    Όσο περισσότερο εξασκείσαι, τόσο περισσότερα πράγματα θα μπορείς να αντιληφθείς, αλλά μην ξεχνάς να «καθαρίζεις» το τρίτο σου μάτι τακτικά! (με την 2η άσκηση).

    Τέλος, θα προσέξεις ότι μερικές φορές, ενώ έχεις κλειστό το τρίτο σου μάτι, νιώθεις ένα «γαργάλημα» στο σημείο του (ή ‘κάτι’ διαφορετικό). Σ’ αυτήν την περίπτωση, άνοιξέ το αμέσως και προσπάθησε να καταλάβεις τι «μήνυμα» προσπαθεί να σου στείλει η διαίσθησή σου.

Καλή επιτυχία!


You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

four × 4 =