Ενεργομορφές

Οι ενεργομορφές είναι οντότητες δημιουργημένες με ενέργεια και «προγραμματισμένες» για κάποιο σκοπό. Όταν ο νους και τα συναισθήματα επικεντρώνονται σε ένα συγκεκριμένο θέμα, τότε αυτό αρχίζει και «υλοποιείται» ενεργειακά στην αύρα. Με αρκετή δύναμη, μπορεί να αποκοπεί από το πεδίο της αύρας του σώματος και να δημιουργηθεί σαν σχεδόν ανεξάρτητη οντότητα, που σκοπός της είναι να πραγματοποιήσει την σκέψη από την οποία δημιουργήθηκε.Οι ενεργομορφές έχουν περιορισμένη διάρκεια ζωής και συνήθως όταν πραγματοποιηθεί ο σκοπός «πεθαίνουν».
Μια σωστά δημιουργημένη ενεργομορφή είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική, αλλά την κακόβουλη ή καλόβουλη φύση της θα την καθορίσει ο δημιουργός της. Μπορεί δηλαδή να χρησιμοποιηθεί και για καλό μα και για κακό σκοπό. Μπορεί να προστατέψει μπορεί όμως και να καταστρέψει.


Οι ενεργομορφή διατηρεί έναν σύνδεσμο με τον δημιουργό της, σαν ομφάλιο λώρο. Τρέφεται από την ζωτική του ενέργεια ή από τα φυσικά του υγρά (που περιέχουν ζωτική ενέργεια) και για να καταστραφεί, ο δημιουργός θα πρέπει να πάψει να της παρέχει την απαραίτητη ενέργεια που χρειάζεται.
Όταν όμως η ενεργομορφή έχει υπάρξει για μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν αποκλείεται να γίνει ανεξάρτητη, και ακόμα κι αν ο δημιουργός της καταστρέψει τον σύνδεσμό του μαζί της, εκείνη να εξακολουθήσει να υπάρχει, αναζητώντας όμως ζωτική ενέργεια από αλλού. Για αυτόν τον λόγο, δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι τα incubi & succubi και οι δαίμονες-μυζητήρες, δεν αποκλείεται να υπήρξαν αρχικά ενεργομορφές που αργότερα «αυτομόλησαν».


Πολλοί επίσης υποστηρίζουν ότι οι κακόβουλες θεότητες που απαιτούν θυσίες αίματος, δεν αποκλείεται να είναι δημιουργήματα Ιερέων ή Ιερειών, που «προγραμμάτισαν» έτσι τις ενεργομορφές ώστε να μπορούν να τραφούν όχι μόνο από τους ιδίους τους δημιουργούς τους, αλλά και από άλλες πηγές, εντείνοντας έτσι και την δύναμή τους αλλά και την διάρκεια ύπαρξής τους.
Αν και γενικά η καταστροφή τους είναι εύκολη, τα πράγματα γίνονται ιδιαίτερα δύσκολα εάν έχει υπάρξει για μεγάλο διάστημα. Όσο περισσότερο υπάρχει, τόσο δυνατότερη γίνεται και τόσο πιο ανεξάρτητη και αυτόβουλη. Γι΄ αυτό και πάντα συνίσταται να καταστρέφεται η ενεργομορφή αμέσως μόλις εκπληρώσει τον σκοπό της (αν δεν καταστραφεί από μόνη της) και να μην «επαναπρογραμματίζεται» για άλλο σκοπό. Καλλίτερα να δημιουργηθεί μια καινούργια παρά να χρησιμοποιηθεί η ήδη υπάρχουσα.


Οι ενεργομορφές λοιπόν δημιουργούνται συνειδητά, υπάρχουν όμως και οι σπάνιες περιπτώσεις ενεργομορφών που δημιουργήθηκαν κατά λάθος. Για μια τέτοια περίπτωση, η θέληση του δημιουργού θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα δυνατή.Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό με τις μητέρες, που είναι τόσο δυνατή η θέληση για προστασία του παιδιού τους, που ασυναίσθητα μπορεί να δημιουργήσουν μια ενεργομορφή που ως μοναδικό σκοπό θα έχει την προστασία του παιδιού. Και εδώ, είναι πολλοί αυτοί που υποστηρίζουν ότι οι φύλακες άγγελοι δεν είναι τίποτε άλλο παρά ενεργομορφές δημιουργημένες από την μητέρα του ατόμου, ή αν όχι από την ίδια την μητέρα, από κάποιο άλλο πρόσωπο που αγαπά το άτομο τόσο πολύ και που η θέλησή του να το προστατέψει είναι τόσο δυνατή, που τελικά δημιουργείται μια ενεργομορφή.
Δεν αποκλείεται επίσης να έχει δημιουργηθεί και από το ίδιο το άτομο, εάν η δύναμη της πίστης του ότι όντως υπάρχει ένας φύλακάς-άγγελος που τον προστατεύει και τον καθοδηγεί είναι αρκετά ισχυρή.
Πέρα λοιπόν από τις εσκεμμένες και συνειδητές δημιουργίες ενεργομορφών, υπάρχουν και αυτές που δεν αποκλείεται να δημιουργηθούν ασυναίσθητα από την ασυνήθιστα ισχυρή μας θέληση για κάτι.
Όπως λοιπόν λέει και η παροιμία, πρόσεχε τι εύχεσαι, γιατί μπορεί να πραγματοποιηθεί.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

14 − three =