Τα Ζάρια

dice divinationΟι «κύβοι», δηλαδή τα ζάρια, υπήρξαν γνωστά ως τυχερό παιχνίδι αλλά και μέσο μαντείας από πανάρχαια χρόνια. Θυμηθείτε τον Δία, τον Άδη και τον Ποσειδώνα, που μετά τις Τιτανομαχίες έριξαν τα ζάρια για να μοιράσουν ποιος θα κυβερνήσει σε ποιόν κόσμο. Θυμηθείτε επίσης τους Ρωμαίους όπου έπαιζαν με πάθος ένα τυχερό παιχνίδι με ζάρια, γνωστό μάλιστα μέχρι και σήμερα ως «μπαρμπούτι»! Οι Κέλτες και οι Σάξονες όμως υπήρξαν εκείνοι που χρησιμοποιούσαν τα ζάρια σχεδόν αποκλειστικά για την Μαντεία. Ο τρόπος αυτός Μαντείας έχει επιβιώσει μέχρι τις μέρες μας στο ακέραιο, και εξακολουθεί να είναι πολύ αγαπημένος σε όλη την Ευρώπη, κυρως όμως στην Αγγλία και Ιρλανδία.

Η μέθοδος είναι πολύ απλή: Το μόνο που χρειάζεται είναι 3 ζάρια και αυτοσυγκέντρωση. Πολλοί προτιμούν να χρησιμοποιούν ζάρια προετοιμασμένα αποκλειστικά γι’ αυτόν τον σκοπό και όχι ζάρια που έχουν χρησιμοποιηθεί και για κάποιο παιχνίδι, και φυσικά προτιμούνται πάντα τα ξύλινα ζάρια ή ακόμα και κεραμικά ή πέτρινα, που έχουν δημιουργηθεί αποκλειστικά για Μαντεία.
Κρατήστε τα ζάρια μέσα στις χούφτες σας και συγκεντρωθείτε για λίγο στο ερώτημα για το οποίο θέλετε απάντηση ή απλά συγκεντρωθείτε στο ότι θέλετε να γνωρίζετε τι επιφυλάσσει το μέλλον γενικά. Κουνήστε τα ζάρια στην χούφτα σας και ρίξτε τα. Μετά προσθέστε τους αριθμούς που προκύψαν και ιδού η απάντηση:

Άθροισμα 3 –  Ευχάριστη έκβαση των γεγονότων και απροσδόκητα δώρα.
Άθροισμα 4 –  Κάποιος θα σας προκαλέσει δυσκολίες.
Άθροισμα 5 –  Μια καινούργια και μακρόχρονη φιλία αρχίζει σύντομα.
Άθροισμα 6 –  Κίνδυνος να πέσετε θύμα κλοπής. Επίσης, κάποιος ή κάποια θα προσπαθήσει να ξελογιάσει τον άνθρωπο που αγαπάτε.
Άθροισμα 7 –  Προσέχετε σε ποιους αποκαλύπτεται τα μυστικά σας, κάποιος δεν είναι τόσο έμπιστος όσο νομίζετε.
Άθροισμα 8 –  Επιδιώξτε την ειλικρινή αυτοκριτική για να σας βοηθήσει να διδαχτείτε από τα λάθη σας.
Άθροισμα 9 –  Οικογενειακό γλέντι για κάποιο ευχάριστο απροσδόκητο γεγονός.
Άθροισμα 10 – Ένα καινούργιο πρόσωπο θα εμφανιστεί στην ζωή σας.
Άθροισμα 11 – Απογοητεύσεις.
Άθροισμα 12 – Απροσδόκητο γράμμα ή τηλεφώνημα ή μήνυμα.
Άθροισμα 13 – Οι ανησυχίες σας για κάποιο ζήτημα είναι αδικαιολόγητες.
Άθροισμα 14 – Έχετε έναν κρυφό θαυμαστή ο οποίος σύντομα θα αποκαλυφθεί.
Άθροισμα 15 – Καυγάς ή διαφωνία μεταξύ φίλων σας, προσπαθήστε να μην αναμειχθείτε και να διατηρήσετε στάση «ειρηνοποιού».
Άθροισμα 16 – Ευχάριστα ταξίδια.
Άθροισμα 17 – Καινούργιες απασχολήσεις και ευχάριστες αλλαγές.
Άθροισμα 18 – Εκπλήρωση επιθυμιών.

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

two − 1 =