Τα Αερικά

Λέγοντας «Αερικά» αναφερόμαστε σε Νεράιδες, Ξωτικά, Νύμφες κλπ.
Οι θρύλοι λένε ότι κάποτε οι άνθρωποι και τα αερικά ζούσαν αρμονικά μαζί, μέχρι που ο άνθρωπος ξέχασε πώς να τα βλέπει. Οι παραδόσεις δεν συμφωνούν για το που ζουν τα αερικά. Άλλες υποστηρίζουν ότι ζουν σε μια διάσταση παράλληλη της δικής μας, που μπορούν να ανοίγουν την Πύλη μεταξύ του δικού μας και του δικού τους κόσμου κατά βούληση, και άλλες ότι ζουν στην δική μας διάσταση, αλλά κρύβονται στα πυκνά και ήσυχα δάση και στα μέρη που δεν πηγαίνουν οι άνθρωποι. Το περίεργο είναι ότι τα αερικά θεωρούνται κατασκευάσματα της φαντασίας, αλλά όλες οι ιστορίες με νεράιδες και ξωτικά, εξιστορούνται σαν θρύλοι και όχι σαν παραμύθια.
Αν και «αερικό» σημαίνει κάτι το άϋλο, τα είδη των αερικών διαχωρίζονται σε άϋλα αλλά και σε αυτά με υλική υπόσταση. Επίσης, υπάρχουν ιστορίες που εξιστορούν κηδείες ξωτικών ή γεννητούρια. Επομένως, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι μάλλον μιλάμε γα πλάσματα με υλική υπόσταση, που είναι αιωνόβια και που κατέχουν δυνάμεις πέρα από αυτές που μπορεί να συλλάβει ο νους μας. Οι θρύλοι παρουσιάζουν τα αερικά σαν ανθρώπους με παράξενη εμφάνιση και με για ικανότητες να γίνονται αόρατοι, να ταξιδεύουν με τρομερή ταχύτητα, να πετούν, να αλλάζουν μορφές, με μαντικές ικανότητες και ένα σωρό άλλες δυνάμεις… μήπως τελικά μιλάμε για ένα άλλο είδος ανθρώπων, αρχαιότερο και πολύ πιο ανεπτυγμένο από αυτό το οποίο γνωρίζουμε και ανήκουμε;
Προσωπικά πιστεύω στην ύπαρξη των νεράιδων και των ξωτικών σαν μέρος της διάστασής μας και τα λαμβάνω σαν ένα είδος πλασμάτων που ακόμα δεν έχουμε κατανοήσει πλήρως. Αν και υποστηρίζουμε ότι τα γνωρίζουμε όλα, πιστεύω ότι η Φύση μας κρατά ακόμα πολλά μυστικά. Πιστεύω επίσης ότι υπάρχει τρόπος να δούμε και να επικοινωνήσουμε με τα ξωτικά και τις νεράιδες, αρκεί να ξέρουμε που και πως να ψάξουμε. Σε αυτό λοιπόν το μέρος της ιστοσελίδας, θα γίνει αναφορά για τις συνήθειες των αερικών, για το τι τους αρέσει και τι απεχθάνονται, για το πώς και που μπορούμε να τα συναντήσουμε κλπ. Είναι μια μικρή συλλογή πληροφοριών που έχει παρθεί από παραδόσεις και θρύλους κυρίως της Ευρώπης.

 

Pages: 1 2 3 4 5 6
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nine − 5 =